חוקרת את כל הכיוונים

חוקרת את כל הכיוונים

שלום, אני בת 23 וסובלת שנים מכאבי בטן, גזים, שלשולים, התכווצויות, תשישות, תחושת חוסר במזון כמעט תמידית ועוד שטויות. כרגע אני מנסה לחקור את כל הכיוונים- מה הבעיה ואיך להתמודד איתה. מהמזונות שאני עצמי יכולה להצביע עליהם כבעייתיים לרוב הם מוצרי חלב, תיבול חריף וטיגון עמוק ומהם אני מנסה להמנע בתקופה האחרונה.תחושת הבטן שלי (תרתי משמע) היא שמדובר בתסמונת המעי הרגיז אך כפי שקראתי במאמר המצוין יש לשלול קודם כל תופעות אחרות כאי-סבילות לקטוז (מה שסביר להניח יש לי) וצליאק.ביום שישי האחרון נפגשתי עם תזונאית קלינית המטפלת גם ברפואה סינית והיא המליצה על המנעות ממוצרי חלב, שמירה על הפרדת מזונות והמנעות מגלוטן למשך חודש ניסיון. מה דעתכם? האם זה נכון להמנע מגלוטן כצעד ראשון או שאולי כדאי פשוט לעשות בדיקת צליאק? התזונאית אמרה שיש אנשים שהצליאק לא מתגלה אצלם בבדיקות. בנוסף, קשה לי בבת אחת לשמור על כל החוקים החדשים כך שבימים האחרונים אני פשוט אוכלת בעיקר סלט ומתחילה להרגיש די תשושה, קשה לבשל תחת כל ההיטלים האלו משהו מורכב יותר מירק מבושל ואורז וביננו, זה נורא משעמם...(יש למישהו מתכונים בלי גלוטן, בלי מוצרי חלב ולא מעורבבים חלבונים-פחמימות???) ברור לי שכאבי הבטן גם נובעים ממקור רגשי, אבל תחושת חוסר האונים שליוותה אותי בתקופה האחרונה רק יצרה עוד ועוד לחץ: מה לאכול??? מה מותר לי? מה יכאב לי? מה יתקע אותי עכשיו בשירותים לשעתיים? כל ארוחה לוותה בלחץ הזה וזה ממש קשה מנשוא. אני רוצה לדעת מה מותר לי ולהפסיק עם התהיות האין סופיות והפחד מאוכל. ואם אני מפסיקה שלושה דברים בבת אחת- איך אדע מה גרם לי להרגיש יותר טוב? האם שיטת הטיפול הזה נכונה בעיניכם? אני מאוד מתלבטת... אשמח לרעיונות והצעות.
 

tomer153

New member
כנסי

אולי את מאלה שמגלים אצלהם צליאק בבדיקות.. לכי תבדקי ליתר ביטחון
 
זה העיניין

בפורום צליאק אמרו לי שכדי לעשות בדיקת צליאק חייבים לאכול גלוטן (מין הסתם)אז אם אחרי חודש ללא גלוטן אצטרך לעשות בדיקה אהיה חייבת לחזור לאכול גלוטן לעוד חודשיים!!! משהו פה לא הגיוני. אני גם אשמח לשמוע את דעתכם על הפרדת מזנות. ואיך בודקים אי-סבילות לקטוז?
 

אלי ו.

New member
מספר דברים

קודם כל אפשר לקבוע תור אצל רופא גסטרו. (מומחה לדרכי העיכול) הייתי גם בודק בפורום צליאק תוך כמה זמן מקבלים בדיקה לצליאק וכך לתכנן את המשך הדרך. אם את חוששת שאת רגישה ללקטוז אפשר לקנות לקטאז (האנזים האחראי על פירוק לקטוז) בכל בית מרקחת ללא מרשם ולראות אם לקיחת לקטאז לפני כל אוכל חלבי עוזר למצב. (היות וזה מאוד קל, זה היה הדבר הראשון שהייתי בודק) ותזונאית קלינית דיברה איתך על הפרדת חלבונים מפחממות?!
 
אני כבר מבולבלת לגמרי

ומתחילה לחשוב שכל הביקור אצלה היה טעות אחת גדולה.... בגדול, מה שחוזרים ואמרים לי בפורום צליאק זה לעשות בדיקות דם, גם לצליאק עצמו, גם לרגישות למוצרי חלב, לפני שמסירים אותם בצורה קיצונית מהתפריט. התזונאית לא "דיברה" איתי על הפרדת מזונות, היא קבעה לי תפריט חד משמעי שמבוסס כולו על ההפרדה....
 
במקום לחקור את כל הכוונים

ולנסות דיאטות כאלה או אחרות, גשי תחילה לרופא שבמידת הצורך יפנה אותך לבדיקות המתאימות או שיפנה אותך לרופא גסטרואנטרולוג. לאחר שתתקבל אבחנה (אם בכלל), גשי לדיאטנית שלך ואז רק אז ניתן יהיה לעשות מניפולציות שונות בדיאטה. כעת את ניזונה מתפריט דל, מרגישה תשושה ולפי הבנתי הסימפטומים לא ממש עברו, ועדיין אינך יודעת מה הבעיה ואם אכן ישנה בעיה וחבל, ואגב את צודקת לגביי הפסקת "שלושלת הדברים בבת אחת"...ניתן להוסיף בהדרגה מה שהחסרת ולבדוק האם הוספתו גורמת לחזרת הסימפטומים, אבל הכי כדאי במקרה שלך זה קודם להיבדק ולא לנסות "מיני טיפולים" טרם קביעת האבחנה.
 
למעלה