נהנה דארלינג
New member
חוקרת את כל הכיוונים
שלום, אני בת 23 וסובלת שנים מכאבי בטן, גזים, שלשולים, התכווצויות, תשישות, תחושת חוסר במזון כמעט תמידית ועוד שטויות. כרגע אני מנסה לחקור את כל הכיוונים- מה הבעיה ואיך להתמודד איתה. מהמזונות שאני עצמי יכולה להצביע עליהם כבעייתיים לרוב הם מוצרי חלב, תיבול חריף וטיגון עמוק ומהם אני מנסה להמנע בתקופה האחרונה.תחושת הבטן שלי (תרתי משמע) היא שמדובר בתסמונת המעי הרגיז אך כפי שקראתי במאמר המצוין יש לשלול קודם כל תופעות אחרות כאי-סבילות לקטוז (מה שסביר להניח יש לי) וצליאק.ביום שישי האחרון נפגשתי עם תזונאית קלינית המטפלת גם ברפואה סינית והיא המליצה על המנעות ממוצרי חלב, שמירה על הפרדת מזונות והמנעות מגלוטן למשך חודש ניסיון. מה דעתכם? האם זה נכון להמנע מגלוטן כצעד ראשון או שאולי כדאי פשוט לעשות בדיקת צליאק? התזונאית אמרה שיש אנשים שהצליאק לא מתגלה אצלם בבדיקות. בנוסף, קשה לי בבת אחת לשמור על כל החוקים החדשים כך שבימים האחרונים אני פשוט אוכלת בעיקר סלט ומתחילה להרגיש די תשושה, קשה לבשל תחת כל ההיטלים האלו משהו מורכב יותר מירק מבושל ואורז וביננו, זה נורא משעמם...(יש למישהו מתכונים בלי גלוטן, בלי מוצרי חלב ולא מעורבבים חלבונים-פחמימות???) ברור לי שכאבי הבטן גם נובעים ממקור רגשי, אבל תחושת חוסר האונים שליוותה אותי בתקופה האחרונה רק יצרה עוד ועוד לחץ: מה לאכול??? מה מותר לי? מה יכאב לי? מה יתקע אותי עכשיו בשירותים לשעתיים? כל ארוחה לוותה בלחץ הזה וזה ממש קשה מנשוא. אני רוצה לדעת מה מותר לי ולהפסיק עם התהיות האין סופיות והפחד מאוכל. ואם אני מפסיקה שלושה דברים בבת אחת- איך אדע מה גרם לי להרגיש יותר טוב? האם שיטת הטיפול הזה נכונה בעיניכם? אני מאוד מתלבטת... אשמח לרעיונות והצעות.
שלום, אני בת 23 וסובלת שנים מכאבי בטן, גזים, שלשולים, התכווצויות, תשישות, תחושת חוסר במזון כמעט תמידית ועוד שטויות. כרגע אני מנסה לחקור את כל הכיוונים- מה הבעיה ואיך להתמודד איתה. מהמזונות שאני עצמי יכולה להצביע עליהם כבעייתיים לרוב הם מוצרי חלב, תיבול חריף וטיגון עמוק ומהם אני מנסה להמנע בתקופה האחרונה.תחושת הבטן שלי (תרתי משמע) היא שמדובר בתסמונת המעי הרגיז אך כפי שקראתי במאמר המצוין יש לשלול קודם כל תופעות אחרות כאי-סבילות לקטוז (מה שסביר להניח יש לי) וצליאק.ביום שישי האחרון נפגשתי עם תזונאית קלינית המטפלת גם ברפואה סינית והיא המליצה על המנעות ממוצרי חלב, שמירה על הפרדת מזונות והמנעות מגלוטן למשך חודש ניסיון. מה דעתכם? האם זה נכון להמנע מגלוטן כצעד ראשון או שאולי כדאי פשוט לעשות בדיקת צליאק? התזונאית אמרה שיש אנשים שהצליאק לא מתגלה אצלם בבדיקות. בנוסף, קשה לי בבת אחת לשמור על כל החוקים החדשים כך שבימים האחרונים אני פשוט אוכלת בעיקר סלט ומתחילה להרגיש די תשושה, קשה לבשל תחת כל ההיטלים האלו משהו מורכב יותר מירק מבושל ואורז וביננו, זה נורא משעמם...(יש למישהו מתכונים בלי גלוטן, בלי מוצרי חלב ולא מעורבבים חלבונים-פחמימות???) ברור לי שכאבי הבטן גם נובעים ממקור רגשי, אבל תחושת חוסר האונים שליוותה אותי בתקופה האחרונה רק יצרה עוד ועוד לחץ: מה לאכול??? מה מותר לי? מה יכאב לי? מה יתקע אותי עכשיו בשירותים לשעתיים? כל ארוחה לוותה בלחץ הזה וזה ממש קשה מנשוא. אני רוצה לדעת מה מותר לי ולהפסיק עם התהיות האין סופיות והפחד מאוכל. ואם אני מפסיקה שלושה דברים בבת אחת- איך אדע מה גרם לי להרגיש יותר טוב? האם שיטת הטיפול הזה נכונה בעיניכם? אני מאוד מתלבטת... אשמח לרעיונות והצעות.