חוקרת ילדים

eyfoefi

New member
חוקרת ילדים

שלום לכולם,

השנה סיימתי את התואר הראשון וממש עכשיו קיבלתי את הרישיון ממשרד הרווחה :)
אני מתעניינת בתחום של חקירת ילדים ורציתי לשאול אם מישהי יודעת איך ניתן להגיע לעסוק בתחום הזה?
איפה ניתן לברר על הקורס לחוקרי ילדים? האם יש תנאים מקדימים לקורס או לעיסוק בתחום בכלל?. וכל מידע שיש על התפקיד.
אציין כי כרגע אין לי ניסיון בכלל ואני בשלבי חיפוש עבודה ראשוניים.

תודב רבה לכולן :)

chen6661

New member
את צריכה להירשם לאתר של הנציבות

נציבות המדינה, מכרזים וועדות איתור ולבדוק האם יש מכרז אליו תוכלי לגשת לפי אזור מגורים.

לדעתי אין דרישות ספציפיות, אלא תואר ראשון ורישום בפנקס.

מצד שני, ניסיון עם ילדים עוזר.

בהצלחה!

gili3786

New member
חקירות

היי, אני הגשתי מועמדות למכרז לפני שנה בערך, קחי בחשבון שזהו תהליך ארוך, חזרו אליי רק לאחר 3 חודשים לאחר ראיון בן 3 שעות בעפ
לאחר מכן עברתי מבחן בנציבות המדינה שארך כארבע שעות ולא היה קשה מדיי.
בראיון האחרון נאמר לי שאני רגישה מדיי לתפקיד, וזה לאחר תהליך של חצי שנה!
מאוד התאכזבתי אבל לאחר בירורים נאמר לי שזה תפקיד מאוד לא פשוט. כל היום את ניגשת להמון חקירות והתפקיד הוא לא טיפולי.
בהצלחה!

eyfoefi

New member
תודה על התשובה, יש לי עוד מס' שאלות

הבנתי שיש קורס שעוברים ע"מ להגיע לתפקיד. האם את הקורס עוברים רק לאחר שמסתיימים תהליכי המיונים? האם יש תנאים מוקדמים שצריך לעמוד בהם לפני הגשת מועמדות למכרז?
איזה ניסיון דרוש קודם לכן? האם ידוע לך משהו?

המון תודה .

טנא לבן

New member
היי

את כנראה מתכוונת לפקידת סעד. לכך יש צורך בקורס.
לחוקרת ילדים אין צורך, אלא רק לפנות למכרזים.

גם אני הייתי לפני 8 שנים במרכז כזה, קחי בחשבון שהם מעדיפים לקחת עו"סים מוכרים מתפקידי מדינה, כלומר עובדי מדינה - אצלי עו"סיות עובדות מדינה הגישו מועמדות ובועדה הראשונה שעברתי אמרו לי חבריה שהתפקיד כנראה ידוע מראש למי ימסר, ועניין הראיונות למכרז הוא פרוצדורה שהם חייבים לעשות. מעין משחק ידוע מראש.

עבדתי עם חוקרי ילדים (אני עו"ס לילדים בסיכון במעון ר"ת), ואכן התפקיד לא טיפולי, ולפעמים מנוגד לראייה טיפולית. הוא יכול להגיע למקום טיפולי, אך ברוב המקרים נשאר במקום מאד טכני ולעתים מרגיש אכזרי..... ולכן הם מחפשים חוסן רגשי כפי שענו לפניי, (ולדעתי זה לאו דווקא משהו חיובי
)...

בהצלחה!

gili3786

New member
תלוי

תלוי במצב הדחיפות לחוקרים. כשאני הגעתי לראיון הדחיפות לחוקרים לא הייתה בהולה ולכן עברתי את השלבים הפורמאליים במכרז. לעומתי היו בנות שהתקבלו על סמך ראיון בלבד ותוך כדי ביצוע התפקיד ניגשו למכרז כשהן כבר בתוך המערכת מאחר ולא היו מספיק חוקרות.
נדמה לי שצריך לעבור קורס של חודש הכשרה לתפקיד כאשר התקבלת.
לכל הזכור לי אין צורך בניסיון קודם, הרבה מהחוקרים התקבלו ללא ניסיון קודם וחלקם היישר מהלימודים. אם ישנו ניסיון בילדים מה טוב.
למכרז נדמה לי שצריך מינוי כעובדת סוציאלית. בהצלחה:)

eyfoefi

New member
תודה על המידע, אז למעשה אני צריכה לעקוב אחרי

באתר נציבות המדינה ולבדוק שם האם מתפרסם מכרז לחוקרי ילדים?

eyfoefi

New member
תודה, ראיתי אותה. אבל זה כבר למישהי עם מינוי

לחוקרת ילדים. אין לי מינוי כזה, התעניינתי באיך מקבלים הסכמה לכך.

למעלה