מעניין למה לא פנו אלי ישירות
מה דעתך? זה בגלל שאני מפחידה? בכל מקרה, כשהייתי אצל הוריי לפני שנה וחצי ויותר, ראיתי עם יהונתן את הסדרה שורשים והוא רצה גם... אחרי בירור קצר שלחו אותי לקבל רעיונות בפורום
שורשים משפחתיים יהונתן פרש זמן קצר אחרי, אני לעומת זאת שקעתי והתחלתי לחפש מקורות מסוף המאה הקודמת. ראיינתי בני משפחה מבוגרים בטלפון, בניתי עצים משפחתיים, וחלמתי להצליח להתחקות אחר העץ עד לגירוש ספרד. כשעברתי לגילון, המחשב שלי אושפז וכל החומר נמחק (והגיבוי שעשיתי לא היה טוב
) מיואשת אחרי ששעות רבות של עבודה ירדו לטמיון, לא נגעתי בזה מאז. המשפט בחתימה הוסף אז, כדי שאנשים אחרים שחוקרים יוכלו לפנות. הוא נשאר כדי להזכיר לי שזה חשוב לי להזכיר לי לא לשכוח לחזור לזה... מי שמעוניים להיכנס לזה, פורום
שורשים משפחתיים הוא כתובת נהדרת לקבלת הדרכה, תמיכה והרבה מידע מרתק. מתחילים כמובן עם המעגלים הקרובים שקיימים ומוכרים. אבל החלק המרתק הוא להתחקות אחר הדמויות שאפילו הורינו לא ממש הכירו. אצלנו, ניסיתי להתחקות אחר הסבא של סבא שלי, שהגיע לרומניה מפולין בסביבות 1870 כמדומני (אני מסתמכת רק על הזיכרות שלי, אז אי אפשר לבטוח במידע) זה היה בתקופה בה היתה מלחמה בין רומניה לתורכים) בכל מקרה, אף אחד לא יודע מהיכן בפולין, ואת זה ניסיתי לגלות. הבעיה היא שגבולות פולין כל הזמן השתנו.. מידע מעניין גיליתי, שיש הרבה פרנס מאוקראינה או ליטה. את רואה איך זה סוחף??? הייתי באמצע אז אין לי תשובות עדיין... אבל בדרך גיליתי רווקות, נשים שנישאו לגויים והמידע עליהן מזערי, נשים שנישאו מאוחר, אנשים נשואים בלי ילדים (או רק עם אחד) כמה נישואי קרובים, אנשים שהיגרו לארה"ב בסוף המאה ה- 19 ובתחילת ה- 20, ועוד דברים שהיו קצת אחרים ממה שחשבתי שאני יודעת על חיי היהודים בגולה. גיליתי שהם לא שונים מאיתנו במעוף, ברצון לגדול, ברצון לבנות חיים טובים יותר... אם יש לכם זמן וסקרנות, אני ממליצה!!