חוק בגד הגוף בחוקה החדשה

חוק בגד הגוף בחוקה החדשה

בחוקת ההתעמלות החדשה לשנת 2009 נקבע חוק חדש, לפיו המתעמלות יכולות ללבוש "בגד גוף שלם" כשהכוונה לבגד גוף הכולל טיץ (אוברול). מה דעתכם על חוק זה?

bonbon27

New member
מפחיד ש...

הענף הכי יפה בעולם מושפע מכוחות מוסלמים עולמיים ומשנה את חוקתו בהתאם.

אמא לה3

New member
האם באמת זו הסיבה?

קשה לי להאמין שהסיבה היא צניעות כלשהי, אני כשלעצמי עדיין שבוייה במודל העתיק שלתחרויות צריך בגד גוף שרוול ארוך... הופעות זה דבר אחר לגמרי ואוברול יכול להתאים ואפילו חצאיות שונות.

gymhaifa

New member
בגד גוף

כל עוד זו לא חובה, כל עוד נותנים את זה כעוד אופציה, אם זה יכול לעזור פה ושם למתעמלות נוספות להשתתף (מטעמי צניעות ) אז אין בזה כל פסול. שבוע טוב

אמא לה3

New member
בתור מאמנת

שעובדת עם בנות דתיות וחלק ממש חרדיות, אני לא רואה שום דבר צנוע בבגד גוף מלא (אוברול), ביננו, הלוואי ותקום בארץ מערכת תחרותית לבנות דתיות, יש לי בקבוצות בנות מדהימות שיכולות לככב, אבל אף קבוצה תחרותית לא רוצה אותן כי הן דתיות, עכשיו הן עדיין צעירות, אף הורה לא מוכן לעשות השקעה כלשהי כמו אם תחרות מתקיימת בוינגייט בשבת, אז לשכור חדר לשינה למשפחה, חבל אבל זה המצב... באותה נשימה אני יכולה לספר על נערה מקסימה שפגשתי בתיכון שאני מדריכה שם, היא בכיתה ט' ואמנם אני לא מתחום האתלטיקה אבל רואים עליה כישרון חבל על הזמן... שוב, אין אף איגוד אתלטיקה שאני מכירה שמיועד לדתיות.

זה לא עניין של השקעה מצד ההורים

גם אם ההורים כן ישכרו חדר לכל המשפחה, אז הילדה תצטרך לבצע תרגיל לצלילי מוסיקה אשר מופעלת על חשמל ויצטרכו לשפוט אותה באמצעות רישום עם עט על נייר, כל אלה אסורים על-פי הדת, כמו-כן אסור לבצע אימון גופני בשבת. כך שעם כמה שהמשפחה תרצה להתגמש- שום דבר ה לא יעזור. לערוך תחרויות באמצע השבוע לא מתקבל על הדעת מסיבות אחרות: הרבה שופטים, מאמנים וספורטאים לא יוכלו להגיע בגלל התחייבויות אחרות קבועות שיש להם באמצע השבוע וגם אולמות ומתקנים לא יהיו פנויים. דעתי האישית היא, שמי שבחר באורח חיים דתי-חרדי, צריך לקחת בחשבון את כל הויתורים הכרוכים בכך: הפסד של תחרויות ספורט, טיולים, מאכלים מסוימים, חינוך מסוים ועוד ועוד. כמובן שאיש איש באמונתו יחייה, ואני בטוחה שהדתיים מרוויחים דברים שהחילונים מפסידים (כמו שקט ושלווה בשבת) אך מפסידים דברים אחרים. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה.

אמא לה3

New member
לא בטוחה שאת צודקת...

תחרויות יכולות להתקיים גם בימי שישי, חגים, חופשות וכד', אני לא יודעת אם את זוכרת, אבל בתקופה שאני התעסקתי עם הליגה התחורויות היו בעיקר ביום שישי, לדעתי מפסידים פה מגזר שיכול רק להועיל. אין כאן קטע של לאכול את העוגה (אם כבר את החסה...) יש אפשרויות נוספות, השאלה מי מוביל את הרעיון.

מפסידים וגם מרוויחים

בתחרויות ביום שישי- מרוויחים את בנות המגזר הדתי, ומפסידים הרבה בנות מהמגזר החילוני שלא מוכנות להתחרות ביום שישי, מתוך שיקולים של התחייבויות אחרות וגם מבחינה עקרונית. על כן חצי מתחרויות האיגוד מתקיימות בימי שישי וחצי מהתחרויות בימי שבת.

ליוש23

New member
לדעתי.

לדעתי אם אפשרי לעשות כזה דבר , לפתוח מסלול תחרותי לדתיים שבו הבנות יוכלו ללבוש בגדי גוף איך שהם רוצות והתחרויות יתקיימו בשישי לפני כניסת השבת .. ויוכלו להיות בקהל רק בנות .. לפי מה שהבנתי פה באמת חבל להפסיד כשרונות כאלה..

נעממהה

New member
אל תשכחו...

אני רק רוצה להזכיר לכם, שלפני כמה זמן היה מקרה שלי ילד דתי שמתחרה בסייף. הילד מגוש עציון עירער לביה"מ העליון על כך שלא הסכימו להזיז את התחרות שהיתה בשבת בה היה אמור להשתתף.(אני לא זוכרת אם הוא ביקש להקדים או משהו הכזה...) ביה"מ פסק לטובתו!!!!! למה איגוד ההתעמלות לא יכול גם?? אני מסכימה עם אמא לה3 בכך שמפסידים כשרונות רבים וחבל. אבל יש עוד בעיה, אני לא רואה איך בת ששומרת שבת ומצוות יכולה להתחרות עם בגד גוף שמבחינת ההלכה לא צנוע ב-כ-ל-ל... כך שגם אם התחרות תתקיים בימי שישי יש עדיין בעיה. אני לא אומרת שהבגד גוף לא טוב! ממש לא! אני רק מציינת בעייה מבחינתם נשארת אלא אם כן בת עושה ויתורים. אולי האוברולים קצת ישפרו אבל עדיין- זה מכנסיים ומבחינת ההלכה זה לא צנוע. בתור דתיה, אני יכולה להגיד לכם שיש וויתורים ויש רווחים ואני לא אומרת לאף אחד מה לעשות. אני גם לא הולכת לנסות להסביר את עיקרי האמונה והסיבות שמאחורי כל דבר וכל פרט (אני גם לא יכולה מספיק). אבל אם יש אפשרות להזיז את התחרויות גם אם זה לא נוח כ"כ לשופטים וכו' עדיף. ובלי קשר אני רוצה לראות אם הבנתי נכון- זה רק בישראל או בכל העולם? אני מתכוונת האם באמת יש אפשרות שנראה באליפות העולם בהתעמלות בנות עם אוברול? זה ממש מוזר....

אמא לה3

New member
הי נעמה

בקשר למה שכתבת על בגדי הגוף וצניעות, אז אני עובדת גם עם בנות חרדיות (בית יעקב), גם עם בנות אולפנא וגם עם בנות דתיות, לאף אחת מהבנות אין שום בעייה להגיע לאימונים עם בגד גוף וטייץ (צמוד), או להבדיל להופעות, מה שכן, הן מופיעות בפני נשים בלבד (החרדיות), כך שפעם-פעמיים בשנה אני עושה אירועים, הופעות לנשים בלבד. אני מניחה שאם יהיו קבוצות תחרותיות שיקבלו אותן לא תהיה להן שום בעייה מהבחינה הזו, אילו התחרויות היו מתקיימות בשישי... ובלי קשר, נועה התכוונה שהשינוי הוא בחוקה הבינלאומית, כך שכנראה באמת נתחיל לראות אוברולים (מזעזע לדעתי)

PRIHADAR

New member
מדובר

בחוקה הבין-לאומית. כל הנסיכויות מהמפרץ מסתבר, שופכות הרבה כסף לאיגוד העולמי, או משהו כזה... אז איפשרו להם להוסיף בגד עם שרוול לרגל עד קו הקרסול, כדי שעוד ארצות יוכלו להשתתף. יש בזה משהו. זה יהיה מכוער, אבל נחמד (כי עוד בנות יוכלו להשתתף). אני מקווה שהם לא בונים על פודיומים גדולים במיוחד.... (בכ"ז- "אונלי דה רושנס ווין מדאלס"... -פרס למי שמזהה את הציטוט :) :)

נעממהה

New member
ברור!

נו, ברור שאם מופיעים רק מול בנות אין שום בעיה!!! אני התכוונתי להופעה פתוחה, לכולם, גם בנים. אני לא יכולה לדמיין מישיהיא עולה להתחרות עם אוברול... זה פשוט לא מסתדר! לדעתי גם לא נראה הרבה כאלה אלא אם כן מישהיא תרצה להתבלט... אבל נחיה ונראה...

אמא לה3

New member
,תראי,

אני מניחה שאת יודעת שיש המון זרמים ביהדות, לרוב המתעמלות שלי אין בעייה להופיע מעורב, יש לי גם כמו שאמרתי בנות חרדיות שלהן יש בעייה, הלוואי והייתי יכולה לפתור את זה אבל מלבד לעשות אירועים מסויימים בנפרד לנשים בלבד, אין לי שום אפשרות, מצד שני מההכרות שלי עם ההורים שלהן, הם גם לא יתמכו בפעילות תחרותית מלאה, חבל, נכון, מה לעשות, מצד שני עוד מגזר גדול בהרבה הוא של הדתיות שלא חרדיות, שם המודעות לענף גדולה מאוד, אין להן בעייה להופיע מעורב בבגד שלדעת ההורים צנוע (בגד גוף שרוול עד המרפק וטייץ), לרוב בהופעות אני מוסיפה גם חצאית אבל זה לא ממש משנה להן. אני מאוד מנסה להתחשב כמה שאפשר בכולן- עד גבול מסויים.

העלית את שאלת השאלות

"עד גבול מסוים". כאן כמובן נשאלת השאלה עד איזה גבול. תמיד, איפה שלא נמתח את הגבול, הוא ייראה לא הוגן בעיני חלק מסויים מהאוכלוסייה המגוונת שלנו. כמו שראית גם לבוש בגד גוף עם שרוול ארוך לא מספק חלק מהציבור, וגם ארגון התחרויות פעם בשבת ופעם בשישי לחילופין אינו מספק את שני הצדדים. אין ברירה- את הגבול צריך לקבוע איפה שהוא. כרגע זהו הגבול שנקבע, ורצוי ששני הצדדים יכבדו ויקבלו אותו במלוא הסובלנות. הצעה: הרי בכל מקרה הבנות הדתיות לא יוכלו להשתתף בתחרויות בחו"ל, כי שם בטוח לא יזיזו את התחרויות של כל העולם. לפיכך המדובר על דרגות ההתעמלות הנמוכות בלבד, בתחרויות פנימיות. למה שלא תעשו תחרות לבנות דתיות בלבד?

נעממהה

New member
אני יודעת על אחת.

כשעניתי לאמא לה3 עוד לא ראיתי את ההודעה שלך נועה אז לא התייחסתי שם להכל. אני יודעת על תחרות אחת לדתיות- אליפות האולפנות שנערכת פעם בשנה בגבעת וושינגטון. אולי יש עוד תחרויות מקומיות. רק שכשמה כן היא- אליפות האולפנות- רק מגיל ו' ומעלה. את כל השאר כבר אמרתי בתגובה הקודמת... זו היהדות ואין מה לעשות. יש בה צדדים קלים יותר וקלים פחות. מי שמאמין גם ראה את היופי שבה ובכל גווניה.

אליפות האולפנות

מיועדות לאולפנות לרוב מאיזור המרכז (מאחר והיא מאורגנת ע"י מכבי דן). באיזור הצפון אין מענה לקהל זה. דבר שני, היא מיועדת לאולפנות בלבד, כלומר לבנות שמתעמלות באולפנה שלהן. אם מישהי מתעמלת בקבוצה אחרת ורוצה לבוא לתחרות היא לא יכולה. כמו שאמרת, היא רק מכיתה ו' ומעלה. והתחרות עצמה ברמה לא גבוהה, היא תחרות ידידות.

נעממהה

New member
כן.

אני מבינה אותך ומעריכה את זה שאת עושה מאמצים להתחשב בכולם ולתת לכולם מקום. ואין מה לעשות, כמו שנועה אמרה- יש ויתורים. אבל גם בתוך הזרם הלא חרדי (הדתי לאומי אם תרצי) יש גוונים- אצלנו למשל יהיו כאלה שיסכימו להופיע מול כולם עם מכנסים ויהיו כאלה שגם עם בגד גוף סגור ועד המרפק לא יסכימו כי זה צמוד מידי בשבילים.... רק רציתי להגיד שבזכות השרשור הזה ניסתי לברר מה מקום הספורט ביהדות. בכלל, לא רק התעמלות. כמובן קודם כל ש "נפש בריאה בגוף בריא". ליהדות אין שום בעיה עם ספורט- להיפך. הבעיה היא האווירה מסביב והאם זה מתבצע בתוך כללי צניעות ודרך ארץ שתואמים את הרוח. מה שמשמח זה שהאווירה בהתעמלות הרבה יותר טובה מאשר באיצטדיוני הכדורגל וזה ממש יפה. מה שאני רוצה להגיד זה שאם בת באמת שומרת והולכת לפי ההלכה ב-א-מ-ת (לא משנה אם בנות אצלכם מוכנות להופיע במכנסיים - לפי ההלכה זה פשוט אסור) אין לה אפשרות להיות מתעמלת תחרותית. אלא אם כן יהיה מצב אידאלי מבחינת היהדות שהכל וכשר וכו'. לא באתי לבקר אף אחד. גם לא באתי לנסות לשכנע ולהשפיע או ללמד. באמת שלא. אני יודעת שחפרתי, זה רק ששסתם קצת חבל לי, בלי שום האשמות, שיש אנשים פשוט מוכשרים שאין להם יכולת להתפתח וגם שיש אנשים שאוהבים את הענף ואפילו בתחרויות לא יכולים לצפות... טוב, זה לא פורום יהדות אז אני אפסיק פה=]] נראה לי שאולי גלשתי קצת יותר מידי... לא נורא.. יאללה המיקוד בממתמטיקה הגיע!!!!! הולכים לבדוק...

אנשים מוכשרים

לא כולם יכולים להינות מהתעמלות מכשירים. יש גם כשרונות בין: עניים, נכים וחולים, תושבי יישובים מרוחקים או בכלל כל מיני ילדים שבחרו לעסוק במשהו אחר למרות שהם מוכשרים בהתעמלות, כי ההתעמלות גוזלת כמעט את כל זמן הפנאי, לדוגמא מחוננים בלימודים, במוסיקה ובענפי ספורט אחרים. בהצלחה במתמטיקה!

למעלה