חוק ביטוח לאומי -סעיף 58

Daniel1970

New member
חוק ביטוח לאומי -סעיף 58

שלום, אני תושב חוזר. אני כרגע נמצא בתקופת המתנה עבור קופת החולים (אני מנוע מלקבל טיפול בקופה עקב תקופת ההמתנה) שאלתי, מדוע מעבידי משלם בתלוש המשכורת שלי דמי בריאות אך אני מנוע מלקבל טיפול רפואי בקופה? מדוע אני משלם מגן מכבי, קרן מכבי וסיעודי מכבי אם אני מנוע מלקבל כל שהם שירותים ממכבי? אתמול פניתי למרפאה באזור מגורי וסורבתי מכל טיפול בקופה ואף קנייה בבית המרקחת של מכבי. מצד אחד אני משלם ביטוח לאומי ודמי בריאות אך אני לא זכאי לכלום - מרגיז! מישהו יכול לתת הסבר הגיוני לבעייתי? בברכה דניאל

גר1חדש

New member
הסבר אפשרי

הגיוני או לא זו כבר שאלה אחרת. מקובל בביטוחים רפואיים שיש תקופת אכשרה שבה הביטוח/המבוטח צובר וותק אבל ללא זכויות וזאת כדי למנוע מצב שאדם חולה יעשה ביטוח ויבקש טיפול מיידי עבור מחלה שקדמה לתקופת הביטוח. זה מקובל בכל העולם. בישראל - יחסית למדינות אחרות - הביטוח הרפואי די ליברלי במדיניות שלו לגבי מבוטחים חדשים לאחר תקופת האכשרה המתאימה. אם בזמן שהיית בחו"ל היית ממשיך לשלם ביטוח לאומי ודמי בריאות לביטוח הלאומי הישראלי, בסכום מינימלי וסימלי, אז כנראה שזכויותיך היו נשמרות. לחילופין יכולת לשמור על המשך הביטוח מהמקום שממנו שהגעת לתקופה נוספת עד שהביטוח החדש יכנס לפועל. תחשוב מישהוא שעושה ביטוח לשיניים ולמחרת מגיע לרופא עם המון טיפולים שברור שהיו כבר לפני תקופת הביטוח. לגבי הביטוחים הנוספים של מכבי אינך חייב לשלם אותם כי זו אופציה ואתה זה שמחליט אם שווה לך לשלם כבר עכשיו ולצבור שם וותק ותקופת אכשרה שקיימת גם בביטוחים המשלימים. הרבה בריאות.

למעלה