חוק בן האדמו"ר

פוליטיקלי קורקט? אני? ../images/Emo120.gif

שמעתי היום את הסיפור הזה בחדשות, ולמרות שאני האחרון (אבל באמת האחרון) שיתמוך בח"כ ליצמן באיזושהי צורה, הפעם הוא צודק. עזבו רגע שזה ליצמן. החוק היום נותן לשר לבטחון פנים שיקול דעת, שבשטח מיושם ע"י השב"ס, לגבי שחרור אסירים לחופשה (שעקרונית מגיעה להם ע"פ חוק). למעשה, מה שהשב"ס עושה זה למנוע חופשות מעבריינים (ביניהם עבריני מין), שלא הודו באשמה ונמצאו אשמים במשפטם. אפשר לדון האם מגיעות לעבריינים בכלל, ולעברייני מין בפרט חופשות מהכלא, אבל כל זמן שהחוק כן מאפשר חופשות, זה נראה לא הגיוני שהמערכת תגיד לאסיר "עד שלא תודה באשמה - אין חופשות". זכותו של אדם לטעון לחפותו, וזה לגמרי לא סביר שהמערכת תפעיל עליו סנקציות עד שהוא יודה. אז נכון, קשה לתמוך בחוק שחתום ע"י ח"כ ליצמן, ויכול להיות שהסיבה שהוא דוחף את התיקון היא ממניעים אישיים, אבל יש פה גם סוגיה עקרונית, שחבל להתעלם ממנה רק כי היא מועלית ע"י ליצמן (שזה סוג של גזענות לדעתי). הנה, נסו לקרוא על הנושא עצמו דרך השורות שעיקרן בניית שעוריה פוליטית.

טל קר

New member
למה זה מאוד מאוד סביר לומר

"עד שלא תודה באשמה אין חופשות". זה חלק מהערכת המסוכנות. הרחבה נמצאת בקישור

זורבבל

New member
אתם קצת מבלבלים ת´עובדות

שמעתי היוםב רדיו ראיון עם עו"ד מה-שמו והא אמר בפירוש שההודאה אינה הודאה במובן המשפטי (ואין לה תוקף משפטי) אלא הכרה בכך שהמעשה שעשה לא היה נכון/ראוי. הריי בוודאי תסכימו איתי שאסור לשחרר שעבריין מין שלא מבין שאסור היה לו לעשות את מה שעשה. ולאור כך אני באמת לא מבין איך הטרמפיסט השתחרר (מה גם שהוא כל היום מעשן
- מה באמת מכילה ה
)

למעשה... ../images/Emo120.gif

הנקודה שלי היתה שזו שיטה שמתעלמת מאלו שנפלו בין הכיסאות, ומנסה לכפות הודאה על אנשים שייתכן שלא ביצעו את הפשע המיוחס להם (שוב - לאו דווקא עברייני מין). ולשאלתך: The Hitchhiker is out in two, and then he´s gonna spell check your nick when you least expect it...

טאצי

New member
יקירי הטרמפיסט (בדרך לאיפה?)

אני מקווה ששנינו יוצאים מתוך נקודת הנחה שאכן, פסיקת בית המשפט נכונה ואותו אנס ימח שמו וזכרו, אכן עשה את הדברים שהורשע בהם. החופשות הניתנות לאנסים, אינן ניתנות רק על פי הודאתם ואינן נשללות על פי אי-הודאתם. העניין הוא אחר לגמרי. כשאנס מודה ומתחרט על מה שעשה, הוא מתחיל לעבור טיפול פסיכולוגי (ולעיתים גם כימי) על מנת למנוע (או לפחות לצמצם) את האפשרות שהוא יפגע שוב. כשהוא לא עובר טיפול כזה, הוא מהווה סכנה אדירה לחברה. ההתנגדות לחוק של ליצמן ימח שמו אינה בגלל הזקן או האף המחוצ´קן שלו. ההתנגדות היא ניסיון למנוע מגורמים פליליים (אני מעריך שלו היה ליועץ המשפטי ולמשטרה קצת יותר אומץ, ליצמן ודומיו כבר היו בכלא) כליצמן ושות´ לעזור לחבריהם העבריינים להמלט מהחוק, גם במחיר פגיעה באנשים החלשים יותר (כאותה אחיינית של אותו בן אדמו"ר). (סליחה מראש על הנימה האישית והאגרסיבית שלי)

למעלה