חוק דואר זבל

inbali123

New member
חוק דואר זבל

שלום רב,
מזה מספר חודשים אני סובלת מהטרדות טלפוניות על ידי חברה מסחרית שנוהגת לטלפן לטלפון הביתי בימי חול בשעות 21:00 בערב וימי שישי בשעות 14:00 בצהריים. כיוון שיש לי שני ילדים קטנים הדבר מפריע מאוד.
מה ניתן לעשות בעניין???
ידוע לי שישנו חוק דואר זבל האמור להגן עלי ממקרים דומים הן באי מייל והן בטלפון.
למי מתלוננים?

תודה מראש
ענבל

הודעות טלפוניות אנושיות לא מוקלטות

אינן מכוסות על ידי סעיף 30 א לחוק התקשורת (בזק ושירותים9 אותו את מכנה חוק דואר זבל, אך הטרדות טלפוניות אסורות מכח סעיפים אחרים לחוק.
בתאוריה, את יכולה להתלונן למשטרה על הטרדות טלפוניות, ואת יכולה גם לפנות בכתב לחברה הזאת ולדרוש להסיר את פרטייך ממאגר המידע. אם לא יעשו כן, את יכולה להתלונן אצל רשם מאגרי המידע במשרד המשפטים, אך ספק אם זה יעזור.
מה שאולי יכול לעזור הוא ש: תתעדי את ההטרדות האלה כדי שיהיו לך ראיות ולאחר מכן, תשלחי מכתב רשום לחברה ותדרשי שיפסיקו וגם לפצות אותך על ההטרדות שכבר היו, ואם לא יעשו כן, תגישי תביעה לבית משפט לתביעות קטנות באיזור מגורייך. כאן תצטרכי לעבור מסוכה מסויימת, לשכנע את בית המשפט שאכן ההתנהגות של החברה מהווה מטרד ליחיד (זאת עוולה בנזיקין) וזה עובר את הסף של "מעשה של מה בכך".

inbali123

New member
שכחתי לציין - מדובר בהודעה מוקלטת

מדובר בתקליט הכולל פרסומת של החברה וללחוץ .. במידה ועלי לקבל פרטים

inbali123

New member
מה המשמעות?

כיצד ניתן לאכוף את החוק? למי ניתן להתלונן?

המשמעות

היא שאסור לעשות זאת. הסבר על החוק תוכלי לקרוא במאמרי הקצר.
ניתן להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות. את כמובן צריכה להכין מראש את הראיות, כולל הוכחה שקיבלת את ההודעה וזה רצוי מאד שתהיה לך הקלטה של ההודעה שקיבלת. הסוג הזה של הודעות באמת מעוררים קצת קשיים טכניים והוכחתיים.
לגבי הגשת תביעות קטנות מהסוג הזה, קיימת הדרכה באתר איגוד האינטרנט הישראלי.

למעלה