חוק הגנת הפרטיות ומאגרי מידע טלפוניים

חוק הגנת הפרטיות ומאגרי מידע טלפוניים

ערב טוב, אשמח אם חברי הפורום יוכלו להבהיר לי מה היא לשון החוק במקרה נתון.

קיבלתי שיחה מסוכנות רכב בעיר שבה גרתי לפני כ4 שנים שבה מזמינים אותי לאיזה אירוע מכירה כלשהו, מעולם לא הייתי לקוח שלהם, ומעולם לא מסרתי להם את מספר הטלפון שלי.
מעבר ללסרב להצעה החלטתי שיש גבול לשיחות הטלפון השיווקיות שאני מקבל (מילא מחברות הסלולר, מילא מקופת חולים, איכשהו עוד המספר שלי צף אצלם וסוף סוף הם גם הבינו שאני לא רוצה לשמוע מהם) - שאלתי את הנציגה (בנימוס, ולא בצעקות) מאיפה יש להם את המספר שלי - לדבריה, חברה צד שלישי מסרה להם מאגר טלפונים, סירבה לנקוב בשם החברה. בתמורה אני דרשתי לדבר עם המנהל שלה, לאחר שטענה שהוא בישיבה הבהרתי לה שאם הוא לא חוזר אליי אז לא יהיה טוב בכלל.
נציין פה שבאותו הרגע המטרה שלי הייתה לברר מה החברה שממנה הגיע המספר ולפנות אליהם בנושא.
כעבור מספר דקות המנהל שלה חזר אליי ומבחינתו אין שום פסול בכך שמעולם לא הייתי לקוח שלהם ואני במאגר הטלפונים שלהם, לטענתו אין שום מניעה שהם ירכיבו מאגר סתם ככה מחיפוש באינטרנט עם תוכנה בשם "שמש" (מישהו שמע על זה?) - זאת גם אחרי שהבהרתי לו שהמספר טלפון שלי רשום כחסוי בחברה הסלולרית, ולכן אינו מופיע במאגר המודיעין הפתוח לציבור. בנוסף לכך - הטלפון בכלל רשום גם על שמי וגם על שם אבי בחברת הסלולר, וכל חברה שאיי פעם התקשרה לשווק לי משהו חיפשו קודם אותו או חיפשו את שנינו באותה נשימה - בסוכנות הרכב הנ"ל התקשרו ספציפית אליי.

מה היא בעצם לשון החוק בנושא העברת מאגרי מידע עם מספרי טלפון של אנשים למטרות שיווקיות?
כי אם לא הולך בטוב ובדיבורים בשביל למנוע המשך הצקות מחברות שאין לי שום צורך שיתקשרו אליי ויפריעו לי באמצע החיים - אני יסתפק שזה יילך ברע.

.....

ואכן וידאתי ובדקתי - המספר שלי לא מופיע בחיפוש דרך חברת הסלולר שלי, אז לא מ"סתם" חיפוש הגיעו אליי.

לא בטוח אם הבנתי נכון אז

כל עוד לא מדובר במכתבים\הודעות SMS\אימיילים מותר או אסור לחברה לסחור בפרטים שלי עם חברות אחרות?

אם מסרת לחברה מידע פרטי למטרה מסוימת

מסירתו לאחר למטרה שונה היא פגיעה בפרטיות.
אם המידע נאסף על-ידי החברה בכוחות עצמה, ואין מדובר במאגר מידע כהגדרתו בחוק, לדעתי מותר להעבירו.
הנושא מורכב. מציע לך לקרוא בעיון את השרשורים המקושרים ואת סעיפי החוק הנוגעים לעניין.

למעלה