חוק הגנת הצרכן - מהי הפרה חוזרת ?

חוק הגנת הצרכן - מהי הפרה חוזרת ?

לפי סעיף 13ד1 לחוק הגנת הצרכן נקבעים תנאים לבירור גביה בסכום עודף בעסקה מתמשכת.
http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/089_001.htm
אם עסק לא עומד בתנאי בירור אלו לאחר הפניה סעיף 31א(א) מאפשר לבית המשפט לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק של 10,000 ש"ח
סעיף 31א(1) מאפשר לבית המשפט לפסוק פיצויים של עד 50,000 ש"ח אם ההפרה היא הפרה חוזרת או נמשכת.

ההגדרה להפרה חוזרת או נמשכת בחוק לא ברורה לי:
"הפרה חוזרת" – הפרת הוראה מההוראות לפי אחת הפסקאות שבסעיף קטן (א), בתוך שנתיים מהפרה קודמת של סעיף המנוי באותה פסקה שבשלה הורשע לפי סעיף 23;
"הפרה נמשכת" – הפרת הוראה מהוראות הסעיפים המנויים בסעיף קטן (א), לאחר שנמסרה הודעה לפי סעיף 21(4) או שניתן צו לפי סעיף 30, או לאחר שנסתיימה תקופת הזמן שנקבעה בהודעה או בצו כאמור, לפי המאוחר."

האם בהפרה חוזרת מדובר בכך שהעסק הורשע (בתביעה ע"י לקוח אחר) בהפרה דומה ? במילים אחרות, חברה שמצפצפת באופן קבוע על החוק ? או שהכוונה היא שהתובע הנוכחי תבע בעבר את העסק על אותה ההפרה וזכה ?
האם הפרה נמשכת היא הפרה שאני כלקוח פניתי בכתב לעסק מספר פעמים ולא נעניתי תוך הזמנים הקבועים בחוק (10 ימי עסקים לבירור, 14 להחזר ו 21 לקבלת תוצאות הבירור בכתב) ? האם הפירוש הוא אחר ?

תודה!

מור893

New member
מספר דברים לי אלייך

רוב השאלות שלך הם לפורום חוק ומשפט שם ייתנו לך הסבר חד משמעי בנושא .
עכשיו בנוגע להפרה נמשכת/חוזרת אם מדובר ב-50 אלף אתה תצטרך להגביל את התביעה ל 33800 או לעבור לתביעה רגילה .

עכשיו הכי חשוב אתה צריך להבין משהו , כיצד אין צדק בבתי משפט אני אתן לך את הדוגמה הכי טובה נניח אתה מרטין תובע 4 פעמים בשנה
על חוק הספאם והחלטת לתבוע על הוט בפעם החמישית בית המשפט רואה בך כתובע "סדרתי " שמנסה ל"התעשר " . לעומת זאת לצורך העניין ניקח את חברת
X ׁ(החברה שאתה תובע) שאני מעריך שמפסידה על בסיס יומי בתביעות קטנות על כל הפרה צרכנית שקיימת בשוק הרשמים / שופטים רואים בכל משפט כדף חדש
ולכן האדם הקטן שנאלץ לעמוד על זכויותיו נפגע רק כי שאר החברות במשק מצפצפות עליו .
אייך אפשר לפתור את העניין כאשר המפקח על הביטוח/בנקים/הרשות להגנת הצרכן יתחילו לתת עיצומים ומקרים כגון ללא הוכחת נזק לא יהיה שיקול לשופט /רשם
אלא כמו בתיק תעבורה עד שנתיים ללא יכולת לזוז ימינה שמאלה כלומר 10 אלף שקל ללא הוכחת נזק או בספאם לא עד 1000 אלא 1000 .

למעלה