חוק ההסדרה וחוב מעבודה בנכות כללית.

mikmic0v

New member
חוק ההסדרה וחוב מעבודה בנכות כללית.

שלום. האם ביטוח לאומי יכול ליצור לי חוב רטרואקטיבי בנכות כללית במידה ושולמה לי קצבה מלאה , אם באתר הביטוח הלאומי בחוק ההסדרה למשק המדינה לשנים 2017-18 רשום: מידע שיגיע בשיהוי על דיווח ההכנסות לא ייצור חוב לנכים שהכנסותיהם עלו, כלומר העדכון יבוצע מהשוטף ולא ניצור לנכים חובות.

על פי זה, האם ניתן ליצור חוב במידה שקיבלתי קיצבה מלאה? האם ניתן לפתע לחייב אותי בקיזוזים והפרשים על פברואר הזה וחודשים קודמים לרעתי?

לא הבנתי , כל פעם אומרים משהו אחר. הנציגה לא יודעת, נציגה אחרת אמרה שאולי יצרו חוב תלוי בהכנסות ובמחשב, ואני כבר התבלבלתי . בכל מקרה המעסיק שלי מדווח כל חודש לביטוח לאומי כי משלמים דמי ביטוח שהולכים לפי המשכורת. אז לא הבנתי מה העניין ?

1. האם ניתן ליצור חוב ? או שלא ניתן כתוצאה מחוק ההסדרה
2. אם לא יצרו חוב מה הטעם לעדכן בביטוח לאומי ? עדיף לחכות שהשכר יתעדכן וככה לא ייצרו חוב אחורה אלא רק עדכון קצבה קדימה
3. אם המעסיק מדווח ומשלם מאיתנו דמי ביטוח בתלוש שכר אז בשביל מה לעדכן ולשלוח תלוש? בכל מקרה הם יודעים מה השכר
4. מה זה - מידע שיגיע בשיהוי? למה מגיע בשיהוי? המעסיק מדווח ומשלם כל חודש
5. במידה ויעדכנו את השכר שלי האם אפשר לשלוח שוב תלוש חדש על חודש שההכנסה היתה נמוכה כדי שיחזירו קיצבה מלאה?

אני שואלת מכיוון שבחודשים קודמים ביטוח לאומי שילם לי קיצבה כרגיל,שלחתי תלוש שאני עובדת 5,350 שקלים ועוד מלפני אז הפקידה עידכנה לי את השכר,כתבה לי מכתב שהתעדכן,והחל מהחודש הבא הקיצבה תהיה נמוכה משמעותית!!!! אבל לא הורידו לי חוב על חודשים קודמים? אני עשיתי חישוב שזה מגיע למאות שקלים..אז אם צריך להחזיר למה לא חייבו? אם לא יוצרים חוב,למה לא כתבו לי שלא דרוש החזר חוב? הנציגות שם לא יודעות כלום לדעתי.

ואז בחודש אחר,פתאום אני מרוויחה רק 2,900 שקלים ואז שוב לשלוח לפקסס חכי שיעדכנו שוב את הקיצבה וכל פעם לשחק משחקים.

תודה

mikmic0v

New member
מצרפת קישור

https://www.btl.gov.il/About/news/Pages/ArchiveFolder/2016/mitve.aspx

"מתווה להקצאת 300 מיליון ש"ח למקבלי קצבאות נכות"
ממשלת ישראל החליטה להקצות 300 מיליון ₪ בבסיס התקציב, כדי לשפר את מצבם של מקבלי קצבת נכות כללית. לשם כך, הוקם צוות בראשות מנכ"ל הביטוח הלאומי, פרופ' שלמה מור יוסף, אשר המליץ לשר העבודה והרווחה ולשר האוצר על אופן החלוקה המיטבית של התקציב שהוקצה לנושא זה.

. עידוד וסיוע לנכים להשתלב בשוק העבודה
במטרה להסיר חסמים ותמריצים שליליים שפגעו ברצונם של הנכים להשתלב בשוק העבודה או להגדיל את יכולת השתכרותם, הוחלט על שורה של תיקונים "לחוק לרון", ביניהם:

נכים שיחלו לעבוד או שהכנסתם תעלה, והדיווח על שכרם יגיע בשיהוי לביטוח הלאומי, לא יחויבו בהחזר הפרשים. כלומר, עדכוני השכר יבוצעו מהשוטף ולא ניצור לנכים חובות בגין הכנסותיהם מעבודה.

דרך אגב! כאשר מחפשים את חוק ההסדרה באתר שלהם , מופיע שהגעת לארכיון , דף זה לא תקף

yoelbeker

New member
לפי קישור זה לא חייבים לדווח, אבל במציאות זה אחרת

תביני...כשחתמת על התביעה לקיצבת נכות התחייבת לדווח על כל שינו במצבך מאז מילוי התביעה. אי דיווח לביטוח לאומי היום זה פלילי...
מכיר חברים שקיבלו הפרשי חוב שנים אחרוה ולא רק שנה אחת.

אישית בכדי למנוע את כל האי סדר בזה בלשון המעטה , אני שולח

כל 3 חודשים את 3 התלושים האחרונים שלי.ככה הומלץ לי כאן לפני מס' שנים. וכן כל פעם זה מתעדכן ומורידים מהקצבה. אבל!!!! לטענתי כמה שיורידו מהקצבה עדין יש רווח גדול מהעבודה ככה שעדיף לעבוד במקביל לקצבהולקחת בחשבון את ההורדה (הדיסריגארד).
דרך אגב הדיסריגארד עולה עכשיו אז בכלל כדאי לצאת לעבודה.
בנוסף תלוי כמה אחוזי נכות יש לך ומה גובה הקצבה המקורית שלך? אם 100% אז מעל 2800 כבר מתחילים לנגוס בקצבה, לא כל כף הרבה אבל נוגסים.

mikmic0v

New member
ברור שעדיף בכל מקרה לעבוד

ויש לי 100 אי כושר אבל נוגסים המון. 30% זה לא הרבה? אני מרגישה שכל שקל מעל 2800 שח זה לעבוד בחינם.

ככה עושים גם למזונות והבטחת הכנסה, מורידים כמעט שקל מול שקל

yoelbeker

New member
כנראה תלוי באיזה חובות, לא בחוק לרון שם הדיווח הוא אחרי שנה.

החוק אומר שאם נכה משתכר מעל למותר המחייב קיזוז חייב!!!! לדווח על כך לביטוח לאומי ויותר מזה עליו לשלוח תלושי שכר כל רבעון לצורך התחשבנות עם הקיצבה.
כל חודש המעביד מעביר לביטוח לאומי את הגביה בצורה מרוכזת ורק בסוף השנה מדווח פרטנית, הדיווח הוא למס הכנסה שמעביר במשך השנה לביטוח לאומי...כך שאם נוצר חוב תקבל הנכה הודדעה אחרי מעל שנה.
בנושא החוב...נראה לך שביטוח לאומי יוותר? תקבלי הביתה יתרת חוב.

mikmic0v

New member
לא מבינה, במפורש רשום

לא ניצור לנכים חוב בגין הכנסה מעבודה אם המידע יגיע בשיהוי.
לפי מה שאתה אומר, אין שיהוי בשום מצב שהרי החובה לעדכן היא עלינו הנכים. החוק לא מיטיב עם אף אחד אם בסופו של דבר הכסף יידרש.
ואם כך, מדוע ענתה לי הפקידה בסניף- "מיכל שלום, כדי לקבל החזר ביטוח בריאות עליי למשוך את התלושין שלך רטרואקטיבית מה שייצור חוב גבוה יותר מהחזר דמי ביטוח 103 שח על כן אין טעם לעשוץ זאת. נא שלחי תלוש שכר לחודש 01.2018"
?
מעדיפה שייקחו את החוב שהיה אמור להיות, מאשר לדווח ולהסתכן מבחינתי בכך שבוודאות יורידו את הקיזוז מראש....

mikmic0v

New member
ועוד משהו מעניין,

במוקד של 6050* אמרו שיש מידע מעודכן על אוקטובר ונובמבר 2017 שהוא משמעותית גבוה מהסכום המותר, ובכל זאת לא נוצר חוב למרות שהשכר מעודכן.

yoelbeker

New member
תירשמי לאתר ביטוח לאומי ושם תדעי אם יש לך חוב, תעקבי.

אם את טוענת שדיווחת את פטורה מהתוצאה...אם לא דיווחת בזמן זו אכן בעיה.

yoelbeker

New member
החזר ביטוח בריאות זו מחלקה אחרת בביטוח לאומי

מבלי להתייחס לכתוב, נכה המשתכר מעל לסכום המותר מחוייב!!!! לדווח לביטוח לאומי, ולהגיש תלושי שכר כל ריבעון. בהגשת תביעה התובע מתחייב לדווח מיידית על כל שינוי מאז הגשת התביעה.
אם דיווחת ולא התייחסו..ונזכרו אחרי שנה זה כנראה השיהוי..אבל אם לא דיווחת מבחינת ביטוח לאומי רימית את המדינה.

mikmic0v

New member
אבל יואל,

רשום- אם המידע יגיע בשיהוי ז"א אם המעסיק או מס הכנסה לא מדווחים בזמן, ולא יורד הקיזוז, לא ייצרו חוב

אני מבינה שהכוונה גם - נכה שהתחיל לעבוד ועבר זמן מאז שעידכנו את השכר עקב דיווח או טיפול בתלוש, לא יחוייב

וראה עובדה שרשמתי למעלה- בסוף 2017 דיווחתי ושלחתי תלושים של שכר 5 אלף ו 6 אלף ועדכנו את השכר אבל לא הורידו חוב. לא מבינה האם שכחו או כתוצאה מחוק ההסדרים, אבל הפקידה רשמה לי - "אין טעם למשוך את התלושחם רטרואקטיבית כדי שלא יווצר חוב. החוב יהיה גבוה יותר מהחזר דמי ביטוח בריאות 103 שח"

yoelbeker

New member
את מתווכחת איתי כאילו אני ביטוח לאומי

בסוף כל שנה המעביד שולח פירוט שכר למס הכנסה וביטוח לאומי ביטוח לאומי מעדכן את הנתונים ואם קיבלת קיצבה גבוהה בגלל השכר שלך באופן אוטומטי נוצר חוב (באם לא דיווחת והייתה התחשבנות). הפקידה כנראה לא יודעת את התהליך והטעתה אותך...נראה לך קיבלת קיצבה שלא גיעה לך ויוותרו לך? ואין כל קשר למס בריאות זה מחלקת שכירים תבקשי החזר על התשלומים ששילמת.
לא מבין מה הכוונה עידכנו השכר...לא מעדכנים שכר...מתחשבנים 3 חודשים אחורה בדרך כלל עם החודשים קדימה. ואם בחודשים מסויימים לא עברת את ה 2800 את מקבלת קיצבה רגילה. וכל זה נעשה במחלקת נכות כללית...לא שכירים ואין לזה קזר למס בריאות!!!!

mikmic0v

New member
הקשר לביטוח בריאות

היה מעודכן שלא עבדתי במשך כמה חודשים , שילמו קצבה מלאה וניכו ביטוח בריאות 103 שח מידי חודש.

אבל כן עבדתי, וכאשר ביקשתי החזר דמי ביטוח בריאות נעניתי בכך שכדי להשיב את הכסף עליהם "לעדכן את השכר" כלומר לעדכן שהרווחתי כך וכך אבל אז החוב כתוצאה מהכנסות מעבודה(לפי לרון מעל 2800 שח וכו') יהיה גבוה בהרבה מהחזר דמי הביטוח, והוסיפה ש"אין טעם למשוך את התלושים. נא המציאי תלוש שכר לחודש 01.2017" ואיך שהוא קרה שקיבלתי קצבה מלאה בלי קיזוז, וגם הנציגים בטלפון מוסרים שיש עדכון של חלק מהזמן על משכורת 5 או 6 אלף, ללא חוב. בקיצור יפנו לסניף כדי לברר ויחזירו תשובה.

לא ידעתי דרך אגב שאני חייבת להתחשבן ולשלוח כל רבעון. כל פעם אומרים "תעדכני אם תפסיקי או תתחילי מקום עבודה" .. אם לא מגיע לי שייקחו, לא רוצה חובות, אבל חשבתי שחוק ההסדרה ועניין השיהוי של ביטוח לאומי בא לטובתי.

yoelbeker

New member
הכל כתוב באתר של ביטוח לאומי

כדי לקבל החזר דמי בריאות יש לדווח לביטוח לאומי בט, 126 ואין לזה קשר לקיצבת נכות בכלל...
חובה!!!!! על כל נכה לדווח לביטוח לאומי למחלקת נכות על שכר מעל למותר היום 2800 ש"ח ולהתחשבן כל ריבעון...
זה מפורסם באתר הביטוח הלאומי.
הנה קישור להחזר מס בריאות:[URL]https://www.btl.gov.il/Insurance/Teum/Hechzer/Pages/default.aspx[/URL]

למעלה