חוק ההסעות

חוק ההסעות

ביתי מוסעת כל בוקר לבית הספר היא לומדת בכתה מקדמת. בשנים קודמות לא היתה בעיה עם ההסעה השנה העיריה החליטה לחסוך על חשבון ילדנו וצימצמו הסעות יש לנו שתי בעיות אחת בעיה פרטית את הדר אוספים ראשונה בשעה 7:00 ההסעה אוספת עוד 14 ילדים ממוקדים שונים בכל העיר ומגיעה לבית הספר לקראת השעה 8:00 אני מניחה שכל בר דעת מבין כמה זה קשה לילדה שהיא ADHD גם המורה מדווחת שזה פוגע בתפקוד שלה כי היא מגיעה עיפה לכתה (יש לציין שהדר נמצאת בעוד מסגרת טיפולית לאחר יום הלימודים )הבעיה השניה היא כללית בשנים קודמות היו כמה הסעות עכשו צמצמו אותן להסעה אחת הנהג שתפקידו להסיעה את ילדנו בביטחה צריך להתעסק גם בבעיות המשמעת משום שיש הרבה בעיות התנהגות לילדים אלו.הדבר מסכן את שלומם של ילדנו . פניתי לעיריה אבל לצערי נתקלתי באטימות מוחלטת אין עם מי לדבר שם זה ממש לא מזיז להם האם ישנו איזה חוק שיכול להגן על ילדנו זקוקה לעזרה דחופה.

זהבה נ

New member
ברוכה הבאה לפורום

צר לי שבשל מחלה נבצר ממני לענות לך מוקדם יותר. ברוכה הבאה לפורום שלנו ולנושא שאת כותבת עליו הסעות היו לנו כאן לא מכבר דיונים רבים ויש על כך תלונות אין ספור של הורים עם אותם קשיים בנושא הסעות . מהקישור המצורף תוכלי ללמוד על מה את יכולה לבקש ולדרוש בנוש הסעות תלמידים בחינוך המיוחד, את החוק מישמים על ידי ההנחיות של חוזרי מנכ"ל משרד החינוך ולצערי היום המצב עם כל הקיצוצים ברשויות המקומיות יש קיצוצים מאוד נרחבים בתחום הסעות תלמידים. יש קרטיריונים למלווה בהסעות אבל במציאות הקיימת לא תמיד נמצא האדם המתאים להיות מלווה וזה בשל התקציב הזעום לאותם מלווים בהסעות. צר לי ואני יודעת שיש מקום רב מאוד לשיפור תחום הסעות תלמידים בחינוך המיוחד ואני מקווה שהנושא הזה יטופל במושב החורף של הכנסת בוועדות השונות ויועלה על סדר היום הציבורי דרך ארגוני ההורים והשיפור יגיע. אני עדה לכך שלעתים קרובות יש אכן סכנה ממשית לתלמידים כתוצאה מהקיצוצים. אני הייתי מציעה לך לכתוב מכתבים בנושא ולכתב התפוצה נרחבת ככל האפשר ואם תרצי סיוע ברשימת מכותבים רצינית הקשורה לנושא אשמח להעלות רשימה זו לפורום. אני איתך ואשמח להיות כאן בשבילך.

למעלה