חוק הירושה לפני צו המוריש.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
השופטת לירון זרבל-קדשאי נימקה שהציווי עומד בניגוד להוראת חוק הירושה.

וואלה חשבתי לכתוב בצוואה שאחד הילדים יקנה את הבית שלי כדי שהבית ישאר למזכרת.

Harrington

Well-known member
מנהל

החלטה מעניינת אבל כמובן נכונה על-פי לשון החוק היבש. מוזר (ואולי חבל) קצת שהמצווה לא נדרשה לייעוץ משפטי טרם כתבה את הדברים. אולי היו דרכים להתגבר על מה החוק אם נורא הייתה רוצה. אבל משהתנסחה כפי שהתנסחה, ביהמ"ש קיבל את ההחלטה הנכונה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
החלטה מעניינת אבל כמובן נכונה על-פי לשון החוק היבש. מוזר (ואולי חבל) קצת שהמצווה לא נדרשה לייעוץ משפטי טרם כתבה את הדברים. אולי היו דרכים להתגבר על מה החוק אם נורא הייתה רוצה. אבל משהתנסחה כפי שהתנסחה, ביהמ"ש קיבל את ההחלטה הנכונה.
הלב אינו מקבל את ההחלטה של בית המשפט.

משתפרת1

Well-known member
הלב אינו מקבל את ההחלטה של בית המשפט.
יש בעיה. אם אני נותנת לך תכשיט במתנה- מרגע שקיבלת אותה המתנה שלך. אני יכולה לחשוב שהמתנה הזו נורא יקרה (גם בהיבט הרגשי) ושעליך לענוד את התכשיט מדי יום. זה לא עובד, את יכולה להחליט שאת מקשטת עם זה את בלנקה, שאת משליכה את זה לפח, שאת נותנת את זה במתנה לקבצן. זה שלך. כך הסבתא יכולה להחליט למי להוריש את הבית, אבל ברגע שזה של הנכדה שקנתה את הבית משאר היורשים- לדעתי (וכנראה גם לדעת החוק) זה לא מוצדק להכריח אותה להוריש את זה למישהו מילדיה או מקרוביה, שגם הוא יהיה כבול לדור הבא.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
יש בעיה. אם אני נותנת לך תכשיט במתנה- מרגע שקיבלת אותה המתנה שלך. אני יכולה לחשוב שהמתנה הזו נורא יקרה (גם בהיבט הרגשי) ושעליך לענוד את התכשיט מדי יום. זה לא עובד, את יכולה להחליט שאת מקשטת עם זה את בלנקה, שאת משליכה את זה לפח, שאת נותנת את זה במתנה לקבצן. זה שלך. כך הסבתא יכולה להחליט למי להוריש את הבית, אבל ברגע שזה של הנכדה שקנתה את הבית משאר היורשים- לדעתי (וכנראה גם לדעת החוק) זה לא מוצדק להכריח אותה להוריש את זה למישהו מילדיה או מקרוביה, שגם הוא יהיה כבול לדור הבא.
בעניין תכשטים אפשר לא להיות כבולים, תמיד יהיה בן / בת משפחה שישמחו לקבל או לשלם עבור התכשיט כדי לשמור על רכוש משפחתי.

אמי עליה השלום ציוותה תכשיט שהיה יקר לה מאד רגשית לאחיינית שלי, ברור לי שתכשיט לפנח 60 שנה לא יהיה לטעמה של בחורה צעירה, בקשתי ממנה לא למכור לאחרים אם תרצה יום אחד למכור, עד היום האחיינית עונדת חלק מהתכשיט, פלא החלק מאד אופנתי היום :).

באירוסים שלי, ארוסי קיבל טבעת של סבתא שלי כי כך היא בקשה. טבעת כבדה וכלל לא אופנתית, יום אחד אמרתי בצחוק מעניין מי ירצה את הטבעת הזו לדור הבא, כלתי אמרה שהמתנה שלי ישמח לשמור על סמל שעבר מדור לדור.

ai27

Well-known member

חוק תמיד קודם לצוואה עצמה, ולכן רצוי להתייעץ עם עו"ד כשהצוואה אינה טריוויאלית.

נראה לי שאפשר להוריש את הדירה עם הערות אזהרה, או אחוזי בעלות קטנים לשאר הילדים/נכדים,
הליך שמסבך את המכירה ומקל על שימור הנדל"ן בבעלות המשפחה, בהתאם לבקשה של המוריש

מצד שני - הנוהג הזה בדיוק עלול לייצר סכסוכי כספים על הירושה.

דיברגנט חדש

Well-known member

נראה לי שאפשר להוריש את הדירה עם הערות אזהרה, או אחוזי בעלות קטנים לשאר הילדים/נכדים,

מה שהצעת בעייתי, כי זה מבטל את הזכאות להגרלה של דירה מהמדינה כי זה נחשב שכבר יש לך דירה גם אם % הבעלות שלך מזערי.

ai27

Well-known member
מה שהצעת בעייתי, כי זה מבטל את הזכאות להגרלה של דירה מהמדינה כי זה נחשב שכבר יש לך דירה גם אם % הבעלות שלך מזערי.
לפי תנאי התכנית, אם בבעלות 2 בני הזוג שליש דירה או פחות, הם לא נחשבים בעלי דירה כלל.
הערות אזהרה לא נחשבות בכלל כבעלות

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

מוכר מאד.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אז ... אם הצוואה מכבידה על החיים , לא חובה לקיימה. כמובן הכל במסגרת הגיונית. אני "הורשתי" בחיי שני חפצים יקרי ערך , אחד לנכדי ואחד לנכד של אחי, אמרתי שהם רשאים לעשות בהם מה בראש שלהם. שלא ירגישו שום מחוייבות.
אתה ענקת מתנות :cool:
מכיר עוד מישהו שהתנהג כמוך?

למעלה