חוק הספאם - האם הצעות עבודה תופסות?

Juno555

New member
חוק הספאם - האם הצעות עבודה תופסות?

שלום רב,
לאחרונה החל מספר לא מזוהה לשלוח לי מסרונים עם הצעות עבודה. "רק היום! עבודת חלומות מחסנאי בראש העין.....דרושים עובדים זמניים למשרת אבטחה בבני ברק נא לחייג למספר הזה...." וכ'ו. לא נרשמתי לאף אתר הצעות עבודה בעת האחרונה, ומבחינה מדוקדקת מסתבר שקיבלתי מהם מסרון אחד בינואר ובימים האחרונים פשוט בכל יום הם שולחים לי סמס.
אין לי מושג מי הם וגם כששלחתי סמס חזרה "בבקשה לא להטריד אותי יותר אחרת אתבע" הם לא נענו לי.

השאלה היא האם זה תקף בחוק הספאם. כי הבנתי שחוק הספאם מדבר על מכירות ושירותים, אם לא האם החוק מגן עליי בדרך אחרת שבה אוכל לתבוע את המטרידים?

חוק התקשורת

אתה לא יודע מי שולח, איך תתבע?
אתה מוכן לממן חקירה או הליך משפטי לגילוי השולח?
חוץ מזה:
משלוח הצעות עבודה היא פעולה מותרת. החוק לא מגן עליך.
אתה יכול אמנם לתבוע בגין עוולת מטרד ליחיד, אבל כנראה שלא תצליח להוכיח נזק בר פיצויי.
אולי גם לא תעבור את המסוכה של "זוטי דברים"
אז אם אתה לא רוצה לעמוד בסיכון שתביעתך תידחה ותחוייב לשלם הוצאות משפט, אל תתבע.

John the Savage

New member
לא הייתי פוסל על הסף הגשת תביעה במקרה הזה

ראשית, ההודעות כוללות מספר טלפון, ויתכן שבאמצעות מספר הטלפון ניתן לאתר את המפרסמים.

שנית, הצעת עבודה ממעסיק זו אמנם לכאורה לא פרסומת ולכן לא עבירה על חוק התקשורת, אבל מאד יתכן שבמקרה הזה זו כן פרסומת זבל אסורה. החוק מגדיר דבר פרסומת כ"מסר המופץ באופן מסחרי, שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת". המפרסמים במקרה הזה הם כפי הניראה לא המעסיק עצמו אלא חברת השמה המפרסמת משרות ומקבלות עמלה על כל משרה הנמצאת דרכם. גם אם העמלה נגבית מהמעסיק, בחוק כתוב "הוצאת כספים", ולא כתוב הוצאת כספים ממי. לדעתי, ניתן לטעון שמדובר במסר שמטרתו רכישת שירות (שירות ההשמה של החברה).

למעלה