חוק הספאם רק הפוך- שאלה...

חוק הספאם רק הפוך- שאלה...

היי, במסגרת עמוד "צור קשר" של חברה מתקבלות פניות חוזרות גם לאחר בקשות מפורשות לא להמשיך לפנות מאיזשהו ספאמר ששולח פרסומות דרך ה"צור קשר". זה בלתי נסבל, מטריד ומבזבז זמן יקר ואנרגיה. האם חוק הספאם חל גם במקרה זה וניתן להגיש תביעה? תודה וחג שמח

John the Savage

New member
להערכתי כן

ההגדרה של "הודעת דואר אלקטרוני" על פי החוק היא: ‫מסר בזק מקודד המועבר ברשת האינטרנט‬ אל נמען או קבוצה של נמענים, וניתן לשמירה ולאחזור בדרך‬ ממוחשבת;‬ על פי ההגדרה הזו, גם מסר פרסומי שנשלח דרך טופס "צור קשר" יחשב כהודעת דואר אלקטרוני כך שניראה שהם עוברים על החוק, ויש לך בסיס לתביעה.

תודה ועוד שאלה

איך בעצם מגישים את התביעה? איך אני יכולה לדעת מי עומד מאחורי הפרסום הזה? כלומר יש לינק לאיזשהו אתר אבל לא ברור מי עומד מאחורי זה. מדובר על מעין פרסום דתי לא ברור עם לינק שמפנה לאתר שלהם. זה ממש ממש מטריד וזה ללא ספק פרסום, אבל אני לא יודעת אם הם מוכרים משהו. לפחות לא באופן גלוי בפרסומת עצמה שנשלחת דרך הצור קשר ולא ממש מצאתי משהו מפורש באתר. ממש מוזר. מה עושים? תודה

החוק לא אוסר פרסום דתי

כל עוד לא מציעים מוצר או שירות בתשלום או הוצאת כספים בדרך אחרת, החוק מתיר לשלוח כמה שרוצים. איך יודעים מי המפרסם. זו אינה שאלה משפטית. אבל אם את מגיעה לאתר, את יכולה לבדוק מי בעלי האתר עפ"י הרישום: אם זה ראתר בסיומת il אז אצל איגוד האינטרנט הישראלי ואם זה סיומת אחרת, אצל הרשם הרלוונטי לאותה מדינה או אצל אחד האתרים הנותנים מידע על אתרים עם סיומות בינ"ל, כגן com, org, info וכד'.

כי פרסום דתי זה לא פרסום?

איזה מין סייג זה? זה פרסומת לכל דבר וזה בעיקר מטריד מאד. זו הטרדה גם אם זה לא נחשב פרסום לפי חוק ספאם. אפשר לתבוע על הטרדה? זה פשוט באמת באמת מטריד.

כפי שהוסבר פעמים רבות

החוק מגביל פרסום למוצר, לשירות ולהוצאת כספים בדרך אחרת (שזה אומר אולי גם לבקשת תרומות) אך יש סוגים רבים אחרים של פירסום שהחוק לא אוסר ולא מגביל. אני רק מנסה להסביר לך את החוק, לא כתבתי אותו. קרוב לודאי שאם תתבעי על הטרדה, תתקלי במכשול של סעיף 4 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) הקובע כי בי משפט לא יעסוק בדברים של מה בכך. אבל תמיד את יכולה לנסות לשכנע אחרת.

למעלה