חוק הספאם

צוחה

New member
חוק הספאם

שלום,
SOHO שלחו לי כל מיני ניוזלטרים לאימייל. משהו שלא ביקשתי מעודי.
נרשמתי אצלם למועדון לפני 4-5 שנים והם טוענים שאני סימנתי שאני רוצה שישלחו לי דיוור ישיר למייל.
אני טוען שאין מצב שכזה כי אני אף פעם לא מסמן שאני רוצה שישלחו דברים למייל. אני מאוד מקפיד על זה.
הדבר היחידי שיכול להיות זה שהייתה תיבה מסומנת מבעוד מועד שפיספסתי.
עכשיו אני יודע שגם אם התיבה הנ"ל מסומנת, הם עדיין חייבים לקבל אישור מפורש ממני לשלוח לי מיילים.
מה אני עושה במצב כזה?
יש לי קייס נגדם? מילה שלי נגד מילה שלהם?

דבר נוסף,
יש לי מהם 6 מיילים:
1 לפני כשנה וחצי
5 מהחודש האחרון
וזה מוזר לי שאם אני רשום אצלם במשך 4 שנים, קיבלתי מהם רק 6 מיילים..

תודה רבה
צחי

ככלל, ההסכמה שלך צריכה להיות מפורשת.

זו לשון החוק. אם ההסכמה אינה ברורה, ותיבת הסימון "הסתתרה", ניתן לטעון שההסכמה אינה מפורשת.
&nbsp
כעיקרון, אם רכשת מוצר (או נרשמת למשהו), והודיעו לך שהפרטים ישמשו למשלוח פרסומות - זה חוקי. הנה לשון החוק:
&nbsp
(ג) על אף הוראות סעיף קטן (ב), רשאי מפרסם לשגר דבר פרסומת כאמור באותו סעיף קטן אף אם לא התקבלה הסכמת הנמען, בהתקיים כל אלה:
(1) הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות, או במהלך משא ומתן לרכישה כאמור, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שמסר ישמשו לצורך משלוח דבר פרסומת מטעמו, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן (ב);
&nbsp
&nbsp

צוחה

New member
השאלה היא איך השופט יראה את זה?

הם טוענים שיש להם יש קובץ אקסל (ממש חקוק באבן) ששם רשום שאישרתי שליחת תוכן פרסומי למייל שלי.
אין כיתוב שלי שאומר "אני צחי, מאשר לכם לשלוח לי מייל פרסומי", או מייל שמבקש ממני אישור לכך וממתין למייל אישור ממני, אלא כנראה תיבה קטנה שסומנה ב-v.
אגב, ביקשתי שישלחו לי תמונת מסך או משהו בסגנון, והם טוענים שהאתר הזה כבר מזמן נחמק וכל מה שנשאר ממנו הוא קובץ האקסל הזה..

מור893

New member
לאחר כתב ההגנה

תרשום בצורה חד משמעית שקובץ אקסל שכזה כל ילד בן 15 ומעלה יכול להכין , ואם אני לא טועה הם חייבים להחזיק מאגר מידע על פי חוק מאגרי המידע
של רמו"ט (רשות מידע וטכנולוגיה של משרד המשפטים ) אתה יכול להתקשר אלייהם מחר ולהתעניין במידה והם יעמדו על שלהם . כמו כן מי שלא מחזיק מאגר מידע כחוק גם
יכול למצוא את עצמו בהליך מנהלי או פלילי . ככה שאם המאגר הזה אין לו מספר ולא משולמת עליו אגרה הוא לא חוקי !!! .

למעלה