חוק העישון....

• פותח הנושא lb22
  • פורסם בתאריך

lb22

New member
חוק העישון....

כל מי שעוד לא שמע , חוק העישון עבר ומתחילה האכיפה שלו ... הרי ידוע שאין כמו בירה וסיגריה או לפחות משהו כזה (אני לא מעשן אז לא יודע)... סתם חשבתי לדעתי מה דעתם של האנשים מהצד השני , של בעלי הבארים והברמנים ..... (וסליחה אם אני מתפרץ ככה משום מקום לפורום וסוג של מציף :) )......

or83

New member
מה? אסור יותר לעשן בפאבים בארץ?

מה הלאה? מחר מודיעים שיש שלום עם כל מדינות ערב ומפרקים את צה"ל? וואלה, אני מקווה בשבילכם שבסופו של דבר תבינו כמה יפים החיים בלי פאב מחניק ומלא עשן וכמה כיף זה לחזור הביתה ולא להסריח מסיגריות. אז ברמנים יכולים להפסיק להסתובב עם מצית בשלוף?

eranmc

New member
מעולה, נמאס לי להריח כמו מאפרה במקומות סגורים

or83

New member
אז אולי הכיף יתחיל להיות הווינשטפן עצמה?

תמיד אמרו לי שאפשר..

להנות מאלכוהול טוב הרבה יותר בלי סיגריות אבל זה חלק מהבילוי.. באמתת...

hemmlin

New member
ברמנים יקרים וברמניות יקרות.

חוק העישון הוא בושה וחרפה משום שהוא כפייה ממשלתית מבישה בזכויות הפרט הן של המעשן והן של בעל העסק. רק בעל העסק רשאי לקבוע מדיניות עישון במקום שלו ולאלה שלא אוהבים עישון, חבל, או שתלכו למקום ללא עישון או שתלמדו להתמודד. אל תקבלו זאת כגזירה משמיים! זהו הזמן למחות! ואכן פעולות מחאה מתוכננות. לכל המעוניינים לעזור ולא מפחדים להתנגש עם השלטונות פנו אליי במסרים. לכל הסמוקינג נאציז, אל תטרחו להגיב כי חבל לכם על הזמן, אני לא מתייחס לאנשים כמוכם.

or83

New member
כנס כנס, אני לא סמוקינג נאצי

אחת הטענות הגדולות של מתנגדי החוק היא שמי ששותה בפאבים גם מעשן. אבל אתה שוכח שרוב האוכלוסיה לא מעשנת, גם מתוך השותים אוכלוסיית הלא מעשנים גדולה יותר מאשר המעשנים (עניין של סטטיסטיקה והתפלגות הגיונית). לכן בסוף החודש, כשבל העסק יראה כמה כסף הוא הרויח כי: יותר אנשים יוצאים לפאבים, גם כאלה שעד היום הדירו רגלייהם מפאבים בגלל שמעשנים שם. אוכלוסיית המעשנים+שותים לא יפסיקו לשתות, פשוט יעברו לעשן בחוץ או בגג או מרפסת יעודיים. כאלה שלא היה להם אכפת עד היום, עדיין לא יהיה להם אכפת. בסוף החודש בעל עסק רק ירויח מהחוק, לא יפסיד. לכן גם בעלי הפאבים (שחלקם אפילו מעשנים) יהנו מהחוק. אני מחפש לך דוחות פיננסיים של מועדונים בניו יורק שם החוק קיים כבר שנים ומאוסטרליה שם החוק נכנס לתוקף רק לאחרונה.

hemmlin

New member
שוב

זה כלל לא משנה רווח או לא רווח. למדינה אין זכות להפוך בעלי עסק לשוטרים ולקבוע להם מה מותר להם ואסור להם בעסק שלהם. עישון או אסירת עישון היא עניין של בעל העסק. היה בעבר פאב ללא עישון שנסגר מפאת חוסר עניין. ואפילו אם עכשיו עסקים יפרחו זה לא משנה שהמדינה מבצעת פה תקדים מסוכן, לאן הלאה היא תרצה להכנס בשם "בריאות הציבור"?

or83

New member
תקדים מסוכן?

אתה לא יוצא הרבה מגבולות הארץ נכון?

hemmlin

New member
יוצא גם יוצא

בארה"ב החוק הזה נלווה לשלל חוקים אחרים המגבילים תזונה למשל. עישון עכשיו נאסר בבנייני דירות וכמובן עכשיו המשטרה קיבלה שם לידיה שלל זכויות יתר הפוגעות בזכויות האזרח והכל בשם "הגנת הציבור". המדינה לא אמורה להתתערב בדברים כאלו נקודה, מי שחושב שכן, סופו לחיות במדינת משטרה.

חמדונה

New member
ארה"ב לא רלוונטית

היא כבר מזמן לא דמוקרטיה השלטון האמריקאי מתערב על ימין ועל שמאל וגם על כל מה שבאמצע. ככה שאתה צודק, זה תקדים מסוכן. ובעיקר לא הוגן.

The German

New member
אני לא מסכים איתך בקטע הזה

ארה"ב היא דמוקרטיה לכל דבר, אנשים צריכים לראות איך מתנהלות מדינות אחרות בכדי לקבל מושג. יש איזון מתמיד בין חירות לביטחון, כרגע עקב האירועים בשנים האחרונות והמאזן שנוצר (לא נכנס לזה יתור מידי) הכף נוטה לכיוון הביטחון. אני מוכן לפגוע בזכיות מיעוט על מנת להבטיח את ביטחון הרוב וגם את, את לא יודעת את זה אבל את גם חלק מהעניין

The German

New member
תגיד לי איפה אתה גר

שאוכל לשכור דירה על ידיך ולרפד את הקירות באסבסט שיספוג את המכה במידה והאנטנה סלולארית שאתקע בדירה תאבד שיווי משקל הרי לא נרצה שהיא תישבר לא? זכותי לא, אף אחד לא יכנס לי לדירה וגם לא לריאות!!!!!!!!!!!!

S1ndrome1

New member
אני חושב שצריך להסתכל על הצד שיותר נפגע

אני אישית לא מעשן סיגריות, אבל נרגילה לעיתים וכו... יש לי חברים שמעשנים, אנחנו יוצאים לפאבים ומסיבות שמעשנים בהם, אין לי בעיה עם סיגריות וגם לא עם הריח שלהם על הבגדים מקלחת זריזה וכביסה פותרים הכל. אבל... אני חושב שמנקודת מבט אובייקטיבית מי שסובל יותר מהעישון זה הלא מעשנים כי כאן כופים עליהם את הסיגריות. המעשנים לעומת זאת לא כופים עליהם כלום אלא רק מגבילים אותם. אגב, אני לא מקבל תירוץ של זה פוגע בהנאה מכיוון שאנחנו חיים במדינה וכמו זכויות יש לנו גם חובות וצריך להתחשב גם בסביבה אפילו כשזה לא מתאים לנו. לצורך העניין דוגמא מוקצנת, לי מתחשק לערוך מסיבות בבית משותף בין 2 ל 4 ולפתוח את החנות שמוכרת חזיר שלי ביום כיפור. אחרת זה פוגע לי בהנאה של "החג". מכיוון שהדברים הללו הם כבר דיי מקובעים וכמעט כולם, אם לא כולם מורגלים אליהם אז אין ממש תלונות על הנושא. אבל כמו שהחוק נגד עישון הצליח במקומות עם תרבויות בילוי יותר מפותחות משלנו, סביר להניח שהחוק יצליח גם בארץ ובסוף כולם יתרגלו וזה יראה סטנדרטי.

למעלה