חוק הערבות החדש

גיל לוי

New member
חוק הערבות החדש

בכוונתי להשכיר דירה לזוג סטודנטים, הוריהם של השוכרים יחתמו כערבים להסכם ולשטר החוב המקובל. שמעתי שלפי התיקון לחוק הערבות, אם השוכרים יפרו ההסכם אני לא אוכל לתבוע הערבים (שהם בעלי "הבשר") עד שיו"ר ההוצאה לפועל יואיל לתת החלטה שמוצו ההליכים נגד השוכרים העיקריים. האם ניתן להכניס לחוזה סעיף שהוראות חוק הערבות הנ"ל לא יחולו, ובמילים אחרות, האם ויתור של ההורים, על סע´ החוק המתנה פעולה נגדם במיצוי ההליכים נגד החייבים הוא חוקי ותקף ?
 
חוק הערבות

בנוגע לנושא זה אינו בר התנאה. מה שכן, הייתי מחתימה אהערבים על שטר לא כערבים אלא כעושי השטר. אם לא יעמדו השוכרים בתנאי ההסכם, תוכל לפתוח מיד תיק הוצל"פ נגד ההורים, ואז הם יוכלו להגיש התנגדות ולטעון אנחנו רק ערבים. אין באמור משום תחליף ליעוץ משפטי אצל עו"ד. מומלץ לפנות לעו"ד יבדוק את הענין לאשורו.
 

igalgolan

New member
על ערבות בנקאית

המטרה בקבלת ערבות אינה מתקבלת אם הערבות אינה ניתנת למימוש מהיר. מי שלא מוכן, לא יכול, לא רוצה או חושב שלא נהוג שישכור דירה אחרת, לא את שלי (או באחריותי). על מנת שהערבות תהיה אפקטיבית (בתנאים בארץ) היא חייבת להיות או ערבות בנקאית, או פקדון כספי, על תסכימו לתחליפים שיעילותם בזמן מבחן (בזמן שיש צורך לממש) מפוקפקת. יגאל גולן
 
המלכוד בערבות בנקאית

היא שבעצם אתה לוקח כסף מהבנק + עמלה. כלומר כסף מחשבונו של הערב אינו ניתן לשימוש, כי הוא לכוד לטובת הערבות. אילו אני ב"כ השוכרים, לא הייתי מסכימה לכך. אילו אני ב"כ המשכירים הייתי דורשת זאת. אילו אני ערבה לא הייתי מסכימה, אילו אני משכירה, הייתי שוקלת מה תנאי השוק, עד כמה אני לחוצה להשכיר את הדירה, ומחליטה בשיקול כלכלי, מה אני מעדיפה, ערבות שקשה למימוש, אבל קל לקבל אותה, או ערבות שקלה למימוש אבל קשה לקבל אותה.
 
למעלה