חוק הפרגולות-בניית סוכך לחניית רכב בבית משותף ?

• פותח הנושא vl4
  • פורסם בתאריך

vl4

New member
חוק הפרגולות-בניית סוכך לחניית רכב בבית משותף ?

שלום לחברי הפורום,

לא בטוח שזהו הפורום הנכון , במידה ולא, אנא הפנו אותי לפורום הרלוונטי.

אנו מתגוררים בבית משותף וישנה חניה לרכב שרשומה על שמינו בטאבו.
בניגוד לשאר החניות בבניין ,להן יש גג , החניה שלנו נמצאת מאחורי הבניין ונמצאת תחת כיפת השמיים .
האם לאור חוק הפרגולות שחוקק בשנת 2014 , אנו רשאים לבנות סוכך כלשהו המיועד להגנת הרכב מנזקי הסביבה ?

לאחרונה למשל - הופיעו עטלפים שעושים את צרכיהם על הרכב
כתוצאה הרכב נפגע (הצואה די חומצית והיא בקושי יורדת גם לאחר שטיפת הרכב).

תודה מראש למגיבים

בדקתי פעם את העניין

כי רציתי גם להתקין משהו כזה. בשורה תחתונה זה נקבע עירונית כי לכל עיר יש תקנות משלה. מי שמתעסק בזה בעירייה זה מחלקת רישוי או ועדת המתאר.
בגדול יש הגבלות שטח שמעליה צריך לבקש היתר, אבל גם אם לא צריך היתר עדיין צריך לפנות לעירייה כדי לדווח על הבניה, זה במיוחד נכון כשהשכנים עושים בעיות.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
רק בקשר לעטלפים

עטלף מנווט באמצעות רדאר, אם תולים בסביבה מוכת עטלפים דיסקים מבריקים מפלסטיק, כאלה שהשתמשו בהם לפני שנים ספורות למחשבים, סרטים ומוסיקה - הם משבשים את הרדאר של העטלף והחיות האלה עוזבות את הסביבה.

עומר TT

New member
אם כבר, הם מנווטים עם סונאר

ולכן המבריקות של הדיסקים לא מעניינת אותם. אף פעם לא שמעתי שזה מבריח עטלפים למען האמת, אין להם בעיה לנווט את עצמם לפירות על עצים מלאי עלים, אז אני לא רואה סיבה שמכשול סטטי אקראי כמו דיסק תלוי יטריד אותם. מה שכן שמעתי על הפטנט הזה של הדיסקים בהקשר של הברחת יונים, אולי ערבבת בין השניים?

puptits

New member
נראה לי ערבוב

אני מכיר את השיטה של הדיסקים להרחקת יונים וציפורים
מכיוון שקרני אור הפוגעות בדיסק מפריעות לציפורים (ולא קשקוש של ההשתקפות, יענו מראה)
&nbsp
לשכנתי יש פרדס קטן בחצר ובכל עץ היא תלתה דיסק שניים.
לא יודע אם זה עובד...מה שכן הפירות מעולים

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
החומר המבריק הכסוף שמצפה את הדיסק משבש

את החזר הגלים שהעטלף שולח וזה משגע אותו.
שני חברים שלי שקיר ביתם צופה בצואת עטלפים ,שהפציצו, כל לילה תלו דיסקים כאלה (למדתי מאחד והעברתי את המידע לשני - והתופעה פסקה לחלוטין

SicTransit

Active member
יכול להיות שזה מועיל

אבל כמו שעומר אמר, אין לזה שום קשר לכך שהדיסק מבריק. העטלפים משמשים בגלי קול ולא אור.

SicTransit

Active member
יפה שאתה עומד על דעתך

כחיות לילה אולי החזרת אור מפריעה להם (בניגוד למה שאנשים רבים חושבים עטלפים *אינם* עיוורים) אבל נפלא מבינתי למה אתה מתעקש לטעון שזה שייך להחזרת קול. זה לא.
&nbsp
ולפי התמונה המצורפת, לפחות בסינגפור עטלפי פירות לא מתרגשים מדיסקים בכלל.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ראיתי במו עיני

חבר שגר בגדרההיתה לו חצר גדולה עם עצים וכלובי ציפרים, קיר אחד בביתו היה מכוסה בצואת עטלפים, לאחר כמה זמן באתי לבקרו שוב, על העצים היו תלויים כמה עשרות דיסקים, כששאלתיו מדוע הוא ביקש ממני להסתכל על הקיר והסביר לי שמאז שתלה את הדיסקים לפני כמה חדשים העטלפים הסתלקו, היו לי חברים ברעננה עם תופעה דומה, סיפרתי להם על המקרה בגדרה, הם הביעו ספקות אך בכל זאת תלו דיסקים - ולהפתעתם העטלפים הסתלקו - כששאלתי איך זה עובד מישהו הסביר לי שזה משבש את התדר של העטלפים - -- בכל מקרה איך שזה לא עובד - זה עובד טוב, ראיתי בעיני.

SicTransit

Active member
כמו שכתבתי קודם:

יכול להיות שזה עובד, אבל לא ע"י שיבוש גלי *הקול* של העטלפים.

למעלה