חוק הצנזורה לסינון אתרי אינטרנט-מה דעתכם?

חוק הצנזורה לסינון אתרי אינטרנט-מה דעתכם?

חוק חדש שהוצע על ידי חבר הכנסת אמנון כהן ואושר בקריאה ראשונה. אם החוק יאושר אנחנו לא נקבע את תכני הגלישה שלנו-אלא אנשים אחרים ש"יסננו" למעננו את מה שלא ראוי.
מה דעתכם?
חושבים שזה יהפוך אותנו לדיקטטורה?
אפשר בכלל לצנזר את הרשת?
מי יקבע מה הולם ומה לא?מה יסננו ומה לא?

amit678

New member
../images/Emo31.gifאני נגד...

אנחנו מדינה דמוקרטית ובמדינה דמוקרטית יש לכל אחת זכות לבחור באיזו אידיאולוגיה להאמין, לאיזו מפלגה להצביע בבחירות, האם לראות היום בערב "הישרדות" או "אחד נגד 100" ובאיזה אתרים לגלוש, ולאף אחד אין זכות להתערב בזה. אני לא חושבת שיש למישהו זכות להחליט באיזה אתרי אינטרנט ראוי לגלוש ולסגור את האתרים האחרים. כל אחד צריך לקבוע את הקווים האדומים שלו ואת האתרים אליהם הוא רוצה להיכנס בעצמו. החוק החדש אמנם לא יהפוך אותנו למדינה דיקטטורית שבה מי שדוגל באידיאולוגיה שונה משל המשטר מחסלת אותו איזו משטרה חשאית או משהו, אבל דברים כאלו הם צעד ראשון לשבירת הדמוקרטיה וזה לגמרי נוגד את עקרונתיה...

mor000

New member
אני משערת

שהחוק בא לגונן על הילדים שגולשים באינטרנט, שלא יפלו לאתרים שהם לא לגילם. הדעה שלי בעניין היא שהבחירה תהייה בידי ההורים.. כלומר שאם יש הורה שדואג לתכנים שהבן\בת צופים בהם, שיתקין איזו תכנת צנזורה. בכל מקרה מגיע שלב בו כל אחד יעשה את השיקולים שלו מה נכון לו ומה לא נכון. במילא אתרים לא חוקיים זו בעיה של אכיפה, ולא בעיה של הגולשים.

angel doll

New member
נגד.

אני חושבת שהמקרים שקורים ברשת, כל ההטרדות וכו', נובעים מחוסר מודעות של ילדים. באינטרנט, לא כמו במציאות, לנתקף יש אפשרות לעצור, להפסיק, למנוע את מה שהולך לבוא. אם ההורים מדברים על הדברים האלה מגיל קטן, הילד יכול לזהות ולקרוא לאמא/אבא מהר ולעצור את זה. נכון, יש יוצאי דופן, אני לא חושבת שצריך לצנזר את הרשת.

מיכל163

New member
כמו לכל דבר, יש כמה צדדים.

החוק הזה של הצנזורה פוגע בכמה וכמה זכויות של הפרט וגם עלולים לסנן דברים שלא ראויים להיות מסוננים. מצד שני, אני זוכרת את עצמי בכיתה ג' או ד' נכנסת למחשב וראיתי זוועות לגמרי בטעות, טעות של ילדה תמימה והייתי יכולה לחיות באושר הרבה יותר גדול אם לא הייתי רואה את זה. אז ככה שבסך הכל החוק הזה בא להגן עלינו ועל ילדים קטנים יותר שנופלים על כל מיני סוטים ושטויות ברשת ועוד ילדים קטנים שלא יפעלו עם השכל ויעשו טעויות כמו שאני עשיתי. אז ככה שאינ בסה"כ בעד הצנזורה, פשוט צריך לוודא מה מצנזרים.

למעלה