חוק השוואת החנינות בכל עסקה-לתת חנינה לטרור היהודי כמו החנינה לטרור הערבי.

אביב 2019

Well-known member
יש לי הצעה שתעזור לימין לבלוע את הגלולה המרה של שחרור אלפי מחבלים רוצחים.
חוק השוואת החנינות.במקרה של עסקה עם חוטפים ערבים-
על כל חנינה למחבל טרוריסט ערבי תינתן חנינה זהה למחבל טרוריסט יהודי.##

כמו שאני נאלץ להשלים עם השחרור של ברגותי ואחמד סעדאת אתם בשמאל
תאלצו להשלים עם השחרור של עמי פופר,ג'ק טייטל ויגאל עמיר (שמוגדר טרוריסט יהודי)

גבר, ומה נעשה עם כל הטרוריסטים האלה ? יעני אולי עדיף להרגיל שטרוריסט מרדימים וזהו, ועוברים לטרוריסט הבא...

evglev1

Well-known member
מנהל
גבר, ומה נעשה עם כל הטרוריסטים האלה ? יעני אולי עדיף להרגיל שטרוריסט מרדימים וזהו, ועוברים לטרוריסט הבא...
זה מה שאני אומר כל הזמן, צריך להוציא אותם להורג, אבל לא עושים את זה והתוצאה שטרוריסטים ערבים משתחררים בעסקאות ובהסכמים וחוזרים לבצע טרור וגם חוטפים כדי לשחרר עוד בעיסקאות.

ai27

Well-known member
כמו שמגרשים עכשיו מחבלים ערבים לעזה (או טריטוריה שכנה אחרת)
אפשר לעשות עם המחבלים היהודים

מן הסתם ארגוני הטרור לא יאהבו את זה
אבל זה ישדרג את המוטיבציה שלהם להניח את הנשק
ואם לא - יספק להם מטרות שפחות אכפת לנו אם יושמדו

evglev1

Well-known member
מנהל

בניגוד לטענות השמאל, אין כל כך הרבה טרוריסטים יהודים, כדי שלכל טרוריסט ערבי שישתחרר בעיסקה, יהיה טרוריסט יהודי לשחרר במקביל אליו.

lemner40

Well-known member

שיוויון גם בעונש המוות
שיוויון בגירוש בני המשפחה מישראל
שיוויון בהרס בתי המשפחות
שיוויון בביטול האזרחות שלהם ושל בני המשפחות
שיוויון
הדבר האחרון שישראל צריכה זה לשחרר טרוריסטים ברחבי ישראל
צריך להרוג את כולם, גם את אלו וגם את אלו
כמו שמפציצים מהאוויר בעזה
צריך להפציץ בכל ההתנחלויות הלא חוקיות

שיוויון גם בעונש המוות
שיוויון בהרס בתי המשפחות
שיוויון
גבר, שום דבר בעולם לא מתקיים על שוויון, יעני איך לדעתך יש מיליארדרים ? ומה דעתם על הדיעה שלך ? בישראל הצנועה פופולרי המושג תספורת, מה זה לדעתך ?

lemner40

Well-known member
גבר, שום דבר בעולם לא מתקיים על שוויון, יעני איך לדעתך יש מיליארדרים ? ומה דעתם על הדיעה שלך ? בישראל הצנועה פופולרי המושג תספורת, מה זה לדעתך ?
רוב המיליארדרים היום לא נולדו כאלו
הם עשו את הכסף שלהם לבד ובצורה חוקית
גם אתה, אם במקום לעשן סמים, היית מקים סטארט אפ
אולי גם אתה היית היום מיליארדר, עם אי באוקינוס ועשרות בחורות צעירות

רוב המיליארדרים היום לא נולדו כאלו
הם עשו את הכסף שלהם לבד ובצורה חוקית
גם אתה, אם במקום לעשן סמים, היית מקים סטארט אפ
אולי גם אתה היית היום מיליארדר, עם אי באוקינוס ועשרות בחורות צעירות
גבר, תפסיק לדבר שטויות, יעני מיליארד זה כתוצאה של שיתופי פעולה, כלום לא עושה מישהו בכוחות עצמו, לכן אי אפשר להפיל אף אחד והם רק צוברים

גבר, תפסיק לדבר שטויות, יעני מיליארד זה כתוצאה של שיתופי פעולה, כלום לא עושה מישהו בכוחות עצמו, לכן אי אפשר להפיל אף אחד והם רק צוברים
גבר, מצאת הסתייגות בדברי, יעני יש מיליארדרים שמסתירים מהם שהם מיליארדרים, הם רק חיים ומייצרים כסף שנעלם כבמטה קסם

evglev1

Well-known member
מנהל
שיוויון גם בעונש המוות
שיוויון בהרס בתי המשפחות
שיוויון
אז למה אתה חוגג עיסקה שבה ישתחררו אלפי מחבלים שסביר להניח שאם תקום מדינה פלסטינית רבים מהם יהיו חלק אינגראלי מהממשלה והפרלמנט?

Harrington

Well-known member
מנהל
שיוויון גם בעונש המוות
שיוויון בהרס בתי המשפחות
שיוויון
אין שום עניין בהשוואת הדברים. זאת מהטעם הפשוט שכלפי הטרור הערבי ישראל זקוקה להרתעה ולא כך כלפי טרור יהודי. מה לעשות, פשוט מציאות סטטיסטית. מאחר והצעדים שהזכרת/הצעת נועדו לעניין זה בדיוק, להרתעה, הרי שבהחלט נכון (למי שמאמין בהם) להפעילם כלפי ערבים ואין כאמור כל עניין לעשות זאת כלפי יהודים. גם לא אם זה נשמע למישהו נורא נורא כיף ומגניב.

1ספי11

Well-known member
אין שום עניין בהשוואת הדברים. זאת מהטעם הפשוט שכלפי הטרור הערבי ישראל זקוקה להרתעה ולא כך כלפי טרור יהודי. מה לעשות, פשוט מציאות סטטיסטית. מאחר והצעדים שהזכרת/הצעת נועדו לעניין זה בדיוק, להרתעה, הרי שבהחלט נכון (למי שמאמין בהם) להפעילם כלפי ערבים ואין כאמור כל עניין לעשות זאת כלפי יהודים. גם לא אם זה נשמע למישהו נורא נורא כיף ומגניב.
אתה לא חושב שצריך להרתיע טרוריסטים יהודים בעזרת עונשים הולמים?

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה לא חושב שצריך להרתיע טרוריסטים יהודים בעזרת עונשים הולמים?
בהחלט כן. עונשים כאלה אכן מושתים עליהם והם לא נופלים מהענישה שמושתת על מחבלים ערביים. אבל אני לא חושב שיש צורך בהרתעה מעבר לכך.

הרי כל הרעיון שמאחורי הריסת בתי מחבלים למשל (סתם כדוגמה אחת מיני רבות), אין בו מרכיב ענישתי כלל. ביתו של המחבל לא מושמד או נאטם במסגרת צעדי הענישה נגדו. זה נעשה מתוך מחשבה ותקווה שצעד כזה ירתיע מחבלים פוטנציאליים אחרים מלבצע את זממם (מחשבה שהוכיחה עצמה יותר מפעם אחת).

דא עקא, דרך חשיבה זו נכונה למצב בו הציבור על הנהגתו תומך באותם מחבלים. כך למשל כאשר הרשות הפלסטינית משלמת למחבלים ולבני משפחותיהם קצבאות חודשיות ומענקים בהתאם לכמות היהודים שהצליחו לרצוח. כך למשל כאשר בעקבות פיגוע 'מוצלח' ל"ע, אנחנו רואים את תושבי כפרו של המחבל יוצאים לחלק בקלאוות ברחוב לאות שמחה. ואלו סתם שתי דוגמאות קצרת בשליפה מהשרוול, היכן שיש סדרה של דוגמאות נוספות.

כל זה לא קיים במגזר היהודי. מעשה טרור שמבוצע על-ידי יהודי מוקע (וזוכה לגינוי בד"כ) מיד על-ידי כלל הציבור הישראלי על הנהגתו, מגזרו, קהילתו ופעמים רבות אף משפחתו. איש לא חושב להצדיק את מי שביצע את מעשה הנבלה*.

יוצא מכל הנ"ל שעל אף שאתה לגמרי צודק שיש צורך ב"עונשים הולמים" לאותם מחבלים, אין צורך בצעדי הרתעה כלליים במקרים הללו.

* ואודה לך אם לא תאיין את ענייניות הדיון עם כל מיני דחקות על אישים כאלה ואחרים בהתייחס לדברים שהם אומרים שאולי לא תמיד נוח לשמוע, אך לא מהווים כל סתירה עם האמור כאן,

1ספי11

Well-known member
בהחלט כן. עונשים כאלה אכן מושתים עליהם והם לא נופלים מהענישה שמושתת על מחבלים ערביים. אבל אני לא חושב שיש צורך בהרתעה מעבר לכך.
הצחקת את בן גביר.
הרי כל הרעיון שמאחורי הריסת בתי מחבלים למשל (סתם כדוגמה אחת מיני רבות), אין בו מרכיב ענישתי כלל. ביתו של המחבל לא מושמד או נאטם במסגרת צעדי הענישה נגדו. זה נעשה מתוך מחשבה ותקווה שצעד כזה ירתיע מחבלים פוטנציאליים אחרים מלבצע את זממם (מחשבה שהוכיחה עצמה יותר מפעם אחת).

דא עקא, דרך חשיבה זו נכונה למצב בו הציבור על הנהגתו תומך באותם מחבלים. כך למשל כאשר הרשות הפלסטינית משלמת למחבלים ולבני משפחותיהם קצבאות חודשיות ומענקים בהתאם לכמות היהודים שהצליחו לרצוח. כך למשל כאשר בעקבות פיגוע 'מוצלח' ל"ע, אנחנו רואים את תושבי כפרו של המחבל יוצאים לחלק בקלאוות ברחוב לאות שמחה. ואלו סתם שתי דוגמאות קצרת בשליפה מהשרוול, היכן שיש סדרה של דוגמאות נוספות.

כל זה לא קיים במגזר היהודי. מעשה טרור שמבוצע על-ידי יהודי מוקע (וזוכה לגינוי בד"כ) מיד על-ידי כלל הציבור הישראלי על הנהגתו, מגזרו, קהילתו ופעמים רבות אף משפחתו. איש לא חושב להצדיק את מי שביצע את מעשה הנבלה*.

יוצא מכל הנ"ל שעל אף שאתה לגמרי צודק שיש צורך ב"עונשים הולמים" לאותם מחבלים, אין צורך בצעדי הרתעה כלליים במקרים הללו.

* ואודה לך אם לא תאיין את ענייניות הדיון עם כל מיני דחקות על אישים כאלה ואחרים בהתייחס לדברים שהם אומרים שאולי לא תמיד נוח לשמוע, אך לא מהווים כל סתירה עם האמור כאן,
עניניות קשורה למציאות. חבל שאתה לא שם.

Harrington

Well-known member
מנהל
הצחקת את בן גביר.
קטע פשוט של מציאות. לא קשור לבן גביר בשום צורה או דרך אלא למערכת המשפט.
עניניות קשורה למציאות. חבל שאתה לא שם.
נו טוף. חבל שאתה לא מעדכן מראש שאינך מעונין בדיון ענייני (אם כי זאת בהחלט אשמתי שאני נופל בפח הזה כל פעם מחדש). היית חוסך לי להשקיע בתגובה עניינית לשאלתך.

אבל... זכותך כמובן לעבוד עלי ולהפיל אותי בפח. מקבל את האשמה עלי. זכותך באותה מידה כן להתכוונן לכתחילה לדיון ענייני ולהתחיל עם התירוצים וההתחמקויות רק כשאתה נתקל בתגובה עניינית שאתה מתקשה להתמודד איתה. גם זה לא בדיוק חדש אצלך :).

כך או אחרת, הרבה בריאות.
ככל שתחשוק נפשך בכל זאת להתייחס עניינית באופן חד-פעמי, ככה לכבוד יום ראשון או נפילת אסד או משהו, אשמח להתעדכן.

עד אז, מיצינו.

אביב 2019

Well-known member
אל חברי הקואליציה וח"כים מהמרכז-
רוב הפורום מסכים עם ההצעה שלי.נא לקדם את הרעיון להצעת חוק.

Harrington

Well-known member
מנהל
אל חברי הקואליציה וח"כים מהמרכז-
רוב הפורום מסכים עם ההצעה שלי.נא לקדם את הרעיון להצעת חוק.
שחרור מחבלים ולא משנה מאיזה סוג, לא יעוגן בחקיקה ראשית. כל ממשלה נמנעת מכך מאחר והיא יודעת היטב שיתכן שתצטרך להפר את החוק הנ"ל (כלומר לשנותו) בזמן אמת, כך שדי חבל"ז לחוקק אותו לכתחילה.

לגבי ההסכמה עם הצעתך, אישית אני כאמור מעלה סבור שמדובר בשני דברים שונים. אבל כמובן שאתה צודק לחלוטין שאם משחררים מחבלים ערביים בסיטונאות, נכון לשקול גם שחרור מחבלים יהודים. לא יתכן שישראל נכנעת לטרור באופן מוצהר ופומבי בכך שהיא משחררת מחבלים בגלל שהצד שלהם הצליח לחטוף לנו ישראלים ואנו רוצים בשחרורם, והמחבלים היהודים יסבלו מכך שהם מתנהגים יפה (בהיעדר מילים מתאמות יותר) ו/או בהיעדר התמיכה הציבורית הנדרשת כדי שמישהו ייצא ויעשה גם עבורם מעשה (מה שאגב גם מצביע על אי-נכונות טענת שמאלנים רבים כאילו למחבלים היהודים יש תמיכה מקיר לקיר בקהילות שלהם, אבל זה דיון אחר).

למעלה