חוק זכויות החולה

inbale

New member
חוק זכויות החולה ../images/Emo47.gif

חוק זכויות החולה, אשר הינו חלוץ בתחומו אף בקנה מידה עולמי, נמנם בכנסת ישראל במשך כארבע שנים משנת 1992 ועד לכניסתו לתוקף באוגוסט 1996, לפני כארבע שנים. מדברי ההסבר להצעת החוק ניתן ללמוד על רוח החוק וכוונתו: "מזה זמן רב הוכר הצורך בהסדרת זכויותיהם של חולים ומטופלים למיניהם והתגבשה הדעה כי הגיעה העת לעגן בחוק זכויות אלה. שהרי מדובר באנשים שמפאת מצבם המיוחד הם חשופים לפגיעה בזכויותיהם הבסיסיות הן מבחינה חוקית והן מבחינה אנושית. אנשים אלו נתונים במצב של תהייה ואי וודאות, בהרגשה של תלות במטפלים ובמוסדות המטפלים ובתנאים של לחץ נפשי. גמלה אפוא ההכרה כי יש להבטיח למטופלים גישה אנושית נאותה ומתחשבת". ואכן, מטרת חוק זכויות החולה, כפי שמוגדרת בסעיף 1 לחוק הינה לקבוע את זכויות האדם המבקש טיפול רפואי או המקבל טיפול רפואי ולהגן על כבודו ועל פרטיותו. החוק נותן תוקף לשינוי המשמעותי שחל בעשורים האחרונים בעולם המערבי ביחסי רופא-חולה, בהעצימו את מעמד החולה על ידי הענקת זכויות כדוגמת הזכות לקבלת טיפול רפואי, הזכות לשמירה על כבודו ופרטיותו של המטופל, הזכות לטיפול רפואי מדעת (כלומר, להבנת כל פרטי הטיפול, תוצאותיו וסיבוכיו האפשריים), הזכות לקבלת מידע רפואי, הזכות לסודיות רפואית והזכות לחוות דעת שנייה. החוק אף קובע סנקציה פלילית לעובר על הוראותיו. מתוך האתר של בית החולים רמב"ם. אני מצרפת את הקישור לחוק בפירוט.

inbale

New member
הנקודות המשמעותיות אלינו

לגבי צוותי החירום שנמצאים בשטח ומטפלים : במצב חירום רפואי זכאי אדם לקבל טיפול רפואי דחוף ללא התניה מטופל זכאי למידע בדבר זהותו ותפקידו של כל אדם שמטפל בו. המנהל הכללי יקבע הוראות בדבר דרכי הזיהוי של מטפל ושל עובד מוסד רפואי טיפול רפואי במצב חירום רפואי או סכנה חמורה 11.(א) בנסיבות שיש בהן לכאורה מצב חירום רפואי או סכנה חמורה, והתבקש מטפל או מוסד רפואי לתת טיפול רפואי לאדם, יבדוק אותו המטפל ויטפל בו ככל יכולתו. (ב) לא היתה למטפל או למוסד הרפואי היכולת לטפל במטופל, יפנו אותו במידת יכולתם, למקום שבו יוכל המטופל לקבל את הטיפול המתאים. מטפל או עובד מוסד רפואי, ישמרו בסוד כל מידע הנוגע למטופל, שהגיע אליהם תוך כדי מילוי תפקידם או במהלך עבודתם. הסיבה שהעלתי את הנושא היא : האם נתקלתם במיקרים שבהם לא פינתם אדם בשל העובדה שהוא שיכור או חסר בית? האם אתם נתקלתם במיקרים בהם חולים סירבו לקבל טיפול ולא פונו עקב כך?

היו מקרים מעולם

אי אפשר להכריח פצוע או חולה להתפנות... היה מקרה שבו בנאדם התנגש עם הרכב שלו ברכב אחרוכנראה יצא עם פגיעת ראש הבנאדם היה מבולבל לא ידע מה קורה סביבו ובקושי נתן את הפרטים שלו... הוא סרב פינוי עוד מקרה שזכור לי זה מקרה שפיספפסתי ושמעתי עליו אחר כך על פועל זר שחטף CVA והיחס בבית החולים היה מחפיר כלפיו... אמנון היה במקרה הזה ואני בטוחה שהוא ישמח לספר עליו אוהבת תמיד
חן

urizv

New member
פועלים זרים

מניסיוני רוב הפועלים הזרים מקבלים יחס רע. הרבה בגלל אי ידיעת השפה ומצבם ההיגייני.

נושא כאוב..../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

הנושא כאוב... אנחנו נתקלים לא אחת באוכלוסיה שלא מודעת לזכויותיה . אז קודם כל : כל אדם רשאי להחליט אם הוא רוצה או לא רוצה טיפול/פינוי. לעולם, אבל לעולם לא פיניתי ולא אפנה אדם שמסרב להתפנות ולא משנה מה מצבו, כל עוד הוא מסוגל להחליט כלומר בהכרה. ביום חמישי האחרון נקראתי לביתה של בת 90 שהקיאה ללא הפסקה. המשפחה מאד מאד לחצה שאפנה אותה לבי"ח אולם הקשישה סירבה בתוקף (היא פחדה שהיא תמות בבי"ח...). בני המשפחה הציעו "לשים אותה על המיטה ולנסוע..." אולם אני סירבתי. גם גברת בת 90 היא בן אדם עם זכויות ! גם שיכור בשיא מסטוליותו הוא בן אדם עם זכויות !היחס שמקבלת אולוסיית הקשישים ממני כנהג אמבולנס נובעת מההכרה שגם אני (ואת זה ה"צעירים" לא מבינים) אהיה אולי פעם קשיש . אני מתנהג אליהם בדיוק כמו שאני רוצה שיתנהגו אלי אם, חו"ח , אגיע לאותו מצב...ולכן אני מקפיד לדבר איתם (נורא מעליב שמגיעים לבית של חולה ושואלים את המשפחה "מה קרה לו" כאילו הוא לא יודע לדבר...), לקרוא להם בשמם הפרטי , לשאול אותם מה הם רוצים, מה יכול לעזור להם (האמינו לי, הם יודעים יותר טוב מכולם...), לתת להם יחס חם כדי שירגישו שאני רוצה בטובתם. ההרגשה שלהם היא שרק רוצים להפטר מהם כי הם כאילו "מעמסה" ואני מנסה לא להיות חלק מההרגשה הזאת. לגבי שיכורים ושאר 219 ..אני מנסה ככל כוחי לפנות אותם לבי"ח (ושם תמיד כועסים עלי...) כי : א. הם עלולים להדרס/להשדד אם ישארו זרוקים ברחוב . ב. הם מהווים מטרד לסביבה ועלולים לתקוף אוכלוסיה . ג. גם הם בני אדם שזקוקים לתנאים הוגנים כדי להתאושש. אז נכון שהם לא משלמים אבל כסף זה לא הכל..... מתנצל על אורך התשובה הרבה בריאות
אמנון מרגלית

inbale

New member
ובאותו הקשר- טיפה ארוך...../images/Emo104.gif

היה לנו בחדר המיון אורח קבע שהיה שתיין ידוע. בכל פעם שאזרחים מצאו אותו שוכב ברחוב היו קוראים לאמבולנס שפינה אותו לחדר מיון. בחדר המיון הוא היה נותן הצגות שלא היו מבישות את שחקני הקאמרי - הוא ידע לחקות בצורה מדהימה התקפי אפילפסיה כולל קצף מהפה רק ששניה אחרי שדיברנו אליו יפה ההצגה היתה נגמרת והיינו מגלים שהוא פשוט רוצה תשומי. העסק הזה נמשך שנים על גבי שנים כאשר הוא הפך להיות מושג מוכר אצלנו (תגידו לכל רחובותי מי זה הנרי ....) יום אחד נקרא אליו אמבלונס כרגיל. כאשר האמבולנס הלבן הגיע...הנרי היה זקוק להחייאה ולאחר החייאה של הנט"ן הוא נפטר. עד היום במיון אנחנו מדברים על הנרי שלפחות פעם אחת קראו לו לאמבולנס בצדק... אבל אנחנו בחדר המיון באמת נתקלים די הרבה במצבים שבהם אמבלונס מפנה אנשים שנמצאו ברחוב שיכורים או חסרי בית ובתכלס אין אינדקציה רפואית לטפל בהם. הרופאים שלנו לפעמים מתמרמרים על הבאתם למיון אבל זאת בהחלט בעיה אתית מהסיבות שאמנון ציין.

urizv

New member
והמשך

נושא הפועלים הזרים כאוב במיוחד כאחד שמטפל בהם יום יום ולעיתים קרובות מפנה אותם לבתי חולים. מפריע לי היחס שהם מקבלים גם מנהגי האמבולנס. באמת קשה לסבול את הריח שנודף מהם אבל הם בני אדם רחוקים מהבית ומפוחדים מאוד. הם בטוחים שאם הם חולים/פצועים יזרקו אותם מהעבודה. לעיתים קרובות הם מגיעים אלי או אני אליהם רק אחרי שהם התעלפו. וגם אז מסרבים להתפנות מפחד לאיבוד מקום העבודה והרבה הרבה כסף.

אני מוחה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

"מפריע לי היחס שהם מקבלים גם מנהגי האמבולנס"
ראית איך אני מתייחס אליהם
אתה לא מכיר אותי אז למה אתה משמיץ אותי
הכללה היא מסוכנת
אם ראית נהג/נהגי אמבולנס שמתייחסים לחולה שלא כראוי אז : א. דווח עליהם להנהלת האזור . ב. אתה יכול לכתוב משהו כמו "ראיתי את הנהג י. ואת הנהג נ. מאזור מסויים מתייחסים לא כראוי לחולה זה או אחר" ולא להשמיץ את כולנו. אני לא רוצה שוב להרגיש בפורום "ההוא".... חג שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

urizv

New member
אני שמח

אני שמח שאתה מרגיש ככה. ואתה צודק אשנה מפריע לי הנהגותם של כל נהגי האמבונס באיזור מסויים בארץ שלהם אני קורא לפחות פעם בשבוע בשנה האחרונה. יכול בהחלט להיות שזה לא בכוונה, אבל זאת ההרגשה שהפועלים מקבלים וגם אני כנהג מתנדב.

אם הבנתי נכון ...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

אז שוב מישהו כותב "איזה נהדר אני ואיזה מנוולים האחרים"
חזרנו שוב לפורום "ההוא"...השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
השמצה
חג שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

urizv

New member
הסבר נוסף

חן אנסה להסביר בתקוה שאמנון לא יתנפל עלי עוד פעם. ממה שנכתב בפורום לט רק ברצף האחרון עולה שחובשי מד"א הם סופר מנים. מה שרציתי להעלות שמניסיוני הם לא. ישנם בניהם חובשים מעולים ישנם אנשים מעולים וישנם שניהם ויש כאלה שהם לא זה ולא זה. לדעתי חובש וזה גם מה שמלמדים צריך להיות קודם כל בן אדם. כאשר נגשים לחולה כמו שגם אמנון אמר קודם כל צריך לפנות אליו ונסות לתקשר איתו. את נוסע הפועלים הזרים נתתי כי זה מקרה קצוני של אנשים שהם לא רק חולים. הם גם באים מאיזור שונה בעולם ואצלם מחלה = הפסד עבודה = זריקה מהארץ. והם לא יודעים את ההבדל בין חובש לרופא לבין מנדב. הפ רק רואים את האמבולנס ונבהלים ואגב פניתי למד"א בנושא מפני שסביר להניח שהחובשים לא יודעים מה גורם לפועלים אלה מראה האמבולנס ונראה לי שכתבתי יותר מדי והסתבכתי עוד פעם.

הסבר נוסף גם מצידי...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

ידידי...אם לא תשמיץ אוכלוסיה שלמה לא "אתנפל" עליך (כולה אינטרנט מה קרה ?) . אם יש דבר שמרתיח את דמי וגרם לי לעזוב לצמיתות את הפורום "ההוא" זה פרמדיקים/חובשים/מע"רים שכותבים כאילו יש אחרים (חס וחלילה לא הם...)שלא יודעים לטפל/לפנות/לחבוש וכדומה בטיפול בחולים אלו או אחרים. אז קודם כל...שכל אחד יסתכל על עצמו ! כולנו, אפילו אני ואתה טועים מידי פעם ! אף אחד לא מושלם ! נורא קל להעביר ביקורת אבל צריך אומץ לתקן מצב לקוי. כלומר, אם יש לך מידע ספציפי (ואני לא מקבל שורות כמו "החובשים לא יודעים מה גורם לפועלים אלה מראה אמבולנס" - אם אתה יודע אז יש עוד "חובשים" שיודעים) על פרמדיקים/חובשים/מע"רים שיש להם חסך בידע - למה שלא תארגן הדרכה בנושא ? למה שלא תביא קבלן כח אדם שיודע את נפשם של הפועלים הזרים להרצאה בפני עובדי/מתנדבי תחנתך ? למה שלא תעלה את ידיעותיך בנושא על הכתב ותפיץ באחד מעשרות אתרי מד"א ? בקיצור, אני נגד ההצבעה על "מה לא טוב"...אני בעד העשייה ש"יהיה יותר טוב".. והאמן לי, אין לי שום דבר אישי נגדך. אני בטוח שאתה חובש מצויין ומעלה את הנושא כאן כי איכפת לך..וגם זה משהו...לפחות התחלה של דרך לתיקון המצב. תודה שהעלית את הנושא ואני מקווה שנמשיך לשתף פעולה בפורום ובחיים... חג שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

urizv

New member
המשך הסבר../images/Emo104.gif

אולי אני צריך להציג את עצמי. את נושא הפועלים הזרים אינני מכיר ממד"א. אני עובד כחובש במקום המעסיק קרוב ל1000 פועלים זרים בשלוש משמרות. בניגוד לרוב כאן בפורום עברתי את גיל ה30 ובעצם גם את גיל ה40. עבודתי כחובש לגבי היא קריירה שניה. לגבי הזמנת איש כח אדם להרצאה אילו ידעת מה יחס אנשי כח האדם לפועלים לא היית מציע את הרעיון ואני לא רוצה להכנס לנושא כי המצב כל כך רע שממילא לא תאמין לי ותגיד שאני רק משמיץ. ולגבי החובשים במד"א רני מוכן לאפשר לכל אחד מהם לטפל בי ואני בטוח שיעשה את המכסימום לתת לי את הטיפול הכי טוב שהוא מסוגל וזה לא קשור למה שכתבתי. ואם תשאל למה אני לא נותן את ההרצאה יותר טוב שלא תשאל!

בכ"ז...ושוב..../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

תודה שהעלית את הנקודה לדיון... אגב, כשעברתי קורס חובשים הגיע אלינו פרמדיק מרחובות (גרי) להרצות על "טיפול באוכלוסיות מיוחדות" ודווקא כן העלה את המיוחדות של אוכלוסיה זאת ועוד אוכלוסיות. למשל הידעת ? ברוסיה בכל אמבולנס יש רופא ולכן עולים חדשים מחבר העמים בטוחים שכשהם מזמינים אמבולנס יגיע רופא... הרבה בריאות
אמנון מרגלית

inbale

New member
וואלה????../images/Emo104.gif

גרי???? הוא נתן הרצאה על נושא כזה???? יו. איזה קטע . לא ידעתי. מכל מלמדי השכלתי....

כן...גרי ../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

כנראה בגלל מוצאו יש לו איזה שהיא גישה לנושא של עולים חדשים.. חג שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

ואני חושבת ../images/Emo104.gif

שכל בנאדם שהוא לא בנאדם אין לו מה לחפש במד"א וגם אם קיימים כלאו הם ילכו מהר מאוד כי מד"א לא רוצה אנשים כאלו בשורותיו ואני מאמינה שהממונים על אנשים הללו יעשו טוב ולא יתנו להם לטפל באותם חולין ופצועים על תכליל אוכלוסיה שלמה כי אני ראיתי עד היום נהגים שאכפת להם והם יותר מסופרמנים ויותר מבני אדם אוהבת
חן

gal-or

New member
היי, למרות שחלק מהאנשים לא יאהבו את

מה שאני אומרת, אני כן מתחקרת חולים (רק כשאני עם נהג שמרשה לי). אם אתם שואלים אותי למה אני עושה את זה? אז הסיבה היא ש...... אני הייתי כבר בצידו השני של המטבע, ואני יודעת איך החולה מרגיש (תאמינו לי, משפיל). נכון, לרוב הנהגים אכפת, אבל יש כאלה שלא. אז לאלה שלא אכפת להם, אני רוצה להגיד: "שלא יקרה לכם שום דבר, אבל לא לעולם חוסן. כל אחד מכם עלול להימצא יום אחד במקומו של זה ששוכב על המיטה." למתנדבים: כל דבר שאתם אומרים לחולה, יכול בבוא היום, להיאמר נגדכם בבית המשפט, בייחוד אם אתם חדשים, אל תחקרו את החולה. עדי

למעלה