חוק זכויות התלמיד-כתבה בעתונות נגדו

זהבה נ

New member
חוק זכויות התלמיד-כתבה בעתונות נגדו

חוק זכויות התלמיד- תגובת הסתדרות המורים. שלום חברים, אני רוצה לפתוח כאן דיון בנושא חוק זכויות התלמיד, לאור כתבה שקראתי בשבוע שעבר באחד מעיתוני הבוקר על שהסתדרות המורים יוצאת נגד החקיקה בנושא זכויות התלמיד. אני רוצה להבהיר את דעתי בנושא החשוב הזה וחקיקת החוק המיוחד הזה שבא לתת לתלמידים את חוק לשמירה על הזכויות שלהם אני מאמינה שזה מעצים את כל הצדדים גם את אלו שהחוק מגן עליהם וגם את אלו שאמורים לשמור על אכיפתו. עקרונית החוקים באים בכדי לשמור עלינו כאזרחים ועל מנת שהאזרחות שלנו תבוא לידי ביטוי אנו זקוקים כחברה לחוקים. אני יוצאת מכאן נגד הסתדרות המורים שרוצה לקצץ את החוק או לצמצם אותו בתואנת שווא על פחיתות במעמדו של המורה, טוב לה להסתדרות המורים שתדאג להעצים את המורים שלה בידע רלוונטי ומקצועי באזרחות , שתקדיש את המשאבים הרבים שלה לא בלנסות ולקצץ חוקים, אלא לנסות להרחיב אותם או לחילופין בהתמקצעות של המורים בידע רלוונטי בשכלול דרכי ההוראה השונים בחברה עם צרכים משתנים כמו שלנו בתקופה של פלורליזם ולא בלצמצם חקיקה חשובה כזו כמו חוק זכויות התלמיד. שלא להזכיר את הנושא של מספר התלמידים בכיתות שבנושא החשוב הזה שלהסתדרות המורים יש הרבה כוח לעשות ולשנות למען מעמדו של המורה ולא בדרך של קיצוץ חקיקה. אני מאמינה גדולה בזכויות ובשינויי זכויות למען הורים ותלמידים, אני אהיה הראשונה שאתמוך בשינוי למען פעילות של הסתדרות המורים למען מטרות נעלות שיעצימו את מעמד המורה אבל בשום אופן לא בדרך של צמצום בחוק זכויות התלמיד. אני מודעת לפיחות במעמד המורה אבל צר לי, חוק זכויות התלמיד לא הסיבה לפחיתות במעמד המורה, גורמים שונים אחרים הם הסיבה האמיתית. אני זוכרת את הימים שבהם אני הייתי תלמידה בבית הספר היסודי בתקופה שמורה היה "חצי אלוהים" להורים שלי והרבה מהם היו מחנכים בנשמה, לצעיר היום יש הרבה מורים שבחרו במקצוע הזה לא בשל הסיבה שהוא שליחות אלא בגלל שזה מאוד נוח להיות אימא לילדים ולהיות ממורה אלו שתי קרירות שהולכות מאוד נוח יחד, יש לי דוגמא נוספת שבזמנו לא היינו קוראים למורה בשמו אלא "המורה", דבר זה קיים עד היום באנגליה וארה"ב בביקורי בביתי ספר שם ראיתי במו עייני כיצד התלמידים פונים למורה שלהם ואני מאמינה שגבולות ברורים בין הוןרים ומורים זה עוד חלק חישוב במעמד המורה. לדעתי ראוי שהעומדים בראש הסתדרות המורים יקראו את "פנקס הזכויות" המופץ בבתי הספר היום מטעם משרד החינוך ואולי גם הם ישכילו לאמץ כמה מהתכנים החשובים הכתובים בו. מקווה שאוכל להעלות לכם את הכתבה שסרקתי.

זהבה נ

New member
עוד על החוק לזכויות התלמיד באתר

אתר הממונה על יישום חוק זכויות התלמיד מטעם משרד החינוך. הכנסו לקישור ותוכלו ללמוד יותר על החוק ועל יישומו. אשמח לקרוא כאן תגובות על הנושא ועל החוק. מחר אולי אצליח להעלות את הסריקה של הכתבה מידיעות החרונות ואולי אפילו אמצא קישור לכתבה.

למעלה