חוק חינוך חינם

noa128

New member
חוק חינוך חינם

חזרתי עכשיו מבית הספר, משיחת היכרות/הבהרה עם המחנכת של הבן שלי הגדול. היה איזה מקרה עם אלימות ו"ליבנו" את הנושא והדרכים לפתרון הבעיות (עלק, לא בונה על שומדבר שסוכם שם - אבל מתנחמת בכך שיש כוונה טובה..) אחר כך הלכתי למזכירות לברר מה עושים עם דרישת התשלום לשכר לימוד שקיבלתי על שם כל אחד מהילדים ומסתכמת ביחד בקצת יותר מ 5,000 שקל. בתחילת השנה הודיעה מנהלת ביה"ס בטקס רב רושם ובשמחה רבה שביה"ס הגיע להישג מרשים – וזכה להכרה כ"בי"ס ייחודי לתחום האמנויות" – יופי טופי, ועל ההשקעה שלהם בתחום הזה באמת יש לי רק תשבחות – אבל חוצמזה שביה"ס הוא ייחודי – הוא גם ביה"ס היסודי שאליו אנחנו משתייכים מבחינת איזור, והוא ביה"ס שאליו הולכים כל ילדי השכונה וחבריהם של הילדים – ההבדל היחיד שלו "זוכים" ילדי השכונה בניגוד לילדים משכונות אחרות בעיר שגם הם לומדים בביה"ס הזה – הוא שהילדים "שלנו" לא צריכים לעבור מבחני קבלה – אלא נרשמים אוטומטית לביה"ס הזה, וגם משלמים את שכר הלימוד הגבוה כמו כל השאר– כי הם "מרויחים" התמחות באמנויות (יש אולי ילד או שניים שויתרו על כך) האמנויות משולבות להם בתכנית הלימודים – ימים שלמים בשבוע... אז קודם כל במזכירות נזפו בי (אשכרה) על כך שלא הגשתי בתחילת השנה את טפסי הבקשה להנחה, עם כל האישורים - על קצבאות, תמיכות, אישור רבנות, הסכם גירושין ועוד ועוד. כשפתחתי את הטופס הייתה התרשמותי כזאת - להנחה (לא ברור כמה , העירייה מחליטה) זכאי רק מי שיש בידיו אישורים מלאים שהוא נתמך של מח' הרווחה, מקבל קצבאות, מקבל כל חודש עזרה מההורים - (יש רובריקה כזו - תמיכה, סכום בחודש ולציין את הקירבה המשפחתית לדוגמא סב או סבתא), אינו בעל רכב. אז המסקנות שלי הן כדלקמן: 1. הטופס לא מעודכן לשנת 2003 - לא שמעו על מיטב אזרחי המדינה שפשוט נשארו יום אחד עם משכורת אחת במקרה הטוב, לא פנו לקבל קצבה, מסתדרים איכשהו אבל מה לעשות - לא מסוגלים לשלם 5,000 שקל על חינוך בבי"ס ממלכתי לא פרטי. 2. יש איש אחד שמשרדו בעירייה אחראי על הנושא הזה של הנחות בבית הספר, אני הולכת לנסות לנצל קשרים כדי להגיע אליו ישירות - אם זה מה שנדרש - זה מה שיהיה. מקווה שאצליח. את הגאווה אמנם חשבתי שזרקתי דרך החלון - אבל משהו כנראה עוד נותר - כי להפוך לתיק במח' הרווחה של העירייה אני לא מסוגלת, וגם נראה לי לא מוצדק בשביל הנחה בשכר לימוד בביה"ס. ואני בתמימותי חשבתי שחינוך לילדים לא הכנס להגדרה "מותרות", אז מה דעתכם? אני צריכה להתחיל להוציא את הילדים מבית הספר הזה לבית ספר אחר בעיר, לגרום להם להתחיל שוב מחדש – או להשאיר אותם שם ולעשות כל תעלול שנדרש כדי לעמוד בדרישת התשלום הזו? נועה.

לא ליטה

New member
מלכוד

אם היה מדובר על בי"ס שהגעתם אליו לגמרי מתוך בחירה (כמו שזה אצל ילדי השכונות האחרות), כנראה שהייתי אומרת שלמרות כל הרצון להעניק לילדים חינוך טוב ורחב ככל האפשר אין מנוס מלצמצם גם במקום הזה וכשאי אפשר אז אי אפשר. חינוך בסיסי לא צריך להיות מותרות, אבל למרבה הצער חינוך שהוא קצת מעבר לבסיסי מתחיל להכנס בדיוק להגדרה הזו (לא מאמינה שאני כותבת את זה ואני בטח אתחרט, כי זה לא צריך להיות ככה. ממש לא). אבל במקרה הזה - ביה"ס הזה הוא ברירת המחדל שאליה רשומים הילדים בכל מקרה. העברה שלהם למקום אחר, חוץ מהירידה ברמה, מביאה איתה גם בעיה של שייכות (או בעצם ניתוק) חברתית. בקיצור, נראה לי בעיה להעביר אותם. לא נראה לי שיש לך ברירה, נועה'לה. תתחילי למלא טפסים. תיק במח' הרווחה הוא אמנם לא משאת נפשך, אבל גם לא בהכרח דבר נורא כל כך - אפשר בהחלט לשבת שם לפגישה שבה תסבירי בדיוק את מה שאנחנו יודעות - שאת לא רוצה קצבאות, אבל כדי להסתדר בלעדיהן את זקוקה להתחשבות. יכול להיות שתופתעי לטובה. ודרך אגב, אצלנו לא מדובר על שכר לימוד, אלא על "תשלומי רשות" לתכניות העשרה, טיולים ושות'. הבקשה להנחה היא לא מהעיריה אלא מוועד ההורים. עכשיו תנסי לחשוב מה הסיכוי שאני אשב לכתוב להורים שמשלמים עבור ילדיהם מכתב נרגש שמסביר למה הם צריכים לוותר על ההשתתפות שלי בעול

עצה (לא לגמרי ממוקדת)

ראשית, אני יודעת שזה לא הולך לעזור אבל- בעיה מוכרת, מלא כסף לוקחים כל שנה על כל תלמיד בבית ספר, וכל זה תחת הכותרת- חוק חינוך חובה חינם !!!. כיוון שהטענה שהעלית עלתה כבר מתחילת השנה ברחבי מדינתנו , שמעתי שנתנו הוראות חד משמעיות מטעם משרד החינוך בדבר תעריפים המותרים לגביה מהורי תלמידי בית ספר (ללא קשר למצב סוציואקונומי) , ואם זכרוני אינו מטעני נכללו שם גם אזהרות וסנקציות לבתי ספר שעוברים את הסכומים הקצובים. אם המוטיבציה בידייך, נראה לי שברור מדוייק לגבי מוציא ההוראות (אי שם בין אגפי משרד החינוך) ופניה אליהם יכולה להועיל.

פּרפרית

New member
באמת סוגיה ששווה בירור...

גם אני היום קיבלתי- שובר תשלום על סך 644ש"ח זה אחרי שכבר "שילמתי" (הוראת קבע- אין רישום לתיכון הזה בלי הוראת קבע) לבית הספר תשלומי רשות וחובה, התקשרתי בסימן שאלה התשובה שקיבלתי היתה- "זה עבור המגמה", אבל תשלום למגמה ירד בהוראת קבע. "כן, זה תוספת שיש לילדים מחוץ לעיר". אגב את התשלום לביטוח שבא אף הוא בספח נפרד כי יש תוספת למי שלא תושב העיר החזרתי עם מכתב מצורף שמבקש לראות את הפוליסה לפני שאני משלמת, מסתבר שלא דובים ולא יער- אין צורך בתוספת. הייתי מבררת מה הזכויות שלך לפני שהייתי פותחת תיקים בכל מיני מקומות. *בדרך כלל בבתי ספר שיחודיים לתחומים מסויימים יש מחלקת מילגות ואין לי מושג לפי איזה קריטריונים הם מחלקים אותן, אבל שווה לשאול (הם לא מספקים את המידע הזה למי שלא שואל!)

noa128

New member
עכשיו חזרתי

מביקור מעייף ומורט עצבים בספריה עם הבנים. אז קודם כל תודה לכן על התשובות - וזה הולך ככה: החלק של האמנויות שבסיפור - זה משהו כמו 1700 לילד, ובגלל "ההישג" של ביה"ס (ההכרה בו כיחודי) זה לא נחשב תשלומי רשות ומותר להם לדרוש את זה מכל ההורים... - לזכותם ייאמר שהם נותנים בהחלט תמורה לכסף הזה - מורים מקצועיים, כלי נגינה בכיתות המוזיקה, סדנאות כולל כל החומרים באמנות פלסטית, ביקורים במוזיאונים, מופעים מושקעים ברמה - באמת מרשים ביותר - אבל יקררר.. - השאר, עוד כ- 1,000 שקל לילד (קצת פחות) זה כל השאר - מסיבות, טיול שנתי, דמי שכפול/צ'יכלול, תעודה וכל זה - וגם - בדרישה הם רשמו לי סכום מלא לכל ילד, בלי להתחשב בכך שהם אחים, וזה לבד שווה איזה 10 אחוז הנחה שאותה כמובן צריך לבקש... אני אאסוף מחר את תלושי המשכורת הצנועים של אבא שלהם, את מכתב הפיטורין שלי, את שתי הבקשות שלנו לפשיטת רגל ואמלא את הטופס שלהם (המזכירה שם אמרה לי בטלפון שעל סעיף הרכב אני יכולה לדלג "כי זה באמת לא מעודכן" (מה מצפים, שאני אמכור את האוטו כדי לשלם שכר לימוד?) על כל ניירת הגירושין אני מוותרת - הם יודעים שאנחנו חיים יחד ואין לי עניין להתחיל להתמקח איתם על החד הוריות - את כל זה אגיש דרך הקונקשן שלי לסגן ראש העיר ההוא שממונה על הועדה שמחליטה ואמורה לשבת בשבוע הבא. אני מקווה שמעבר לזה שהשם שלי אמור לצלצל לו מוכר - אחיותיי אימי וגם אני היינו ברשימת פעילי הבחירות שלו רק לפני חודשיים בבחירות לעירייה - אני מקווה שבאמת אפול שם על איזה קטגוריה - מילגות הם נותנים למצטיינים, והחבר'ה שלי הם אמנם מוכשרים מאד - אבל בהחלט לא יויומה..
נועה.

kisslali

New member
Welcome to the club

האמת שעברו כמה שנים ולכן היום אני יכולה להסתכל על העניין עם טיפת ציניות ופחות כאב, אז זה כאב בטירוף.... (ואז, ד"א, באמת ציפו שתמכרי את האוטו כדי לקבל הנחה אפילו בתשלומים לבית ספר). בית הספר שבו למדו ילדי שגם הוא היה נסויי או ייחודי או משהו כזה וזכה בפרס החינוך גם, כל האקסטרות הגיעו דרך עמותת הורים שגם גבתה את התשלומים. כעמותה היא לא הייתה חייבת לתת הנחה ואם נתנה זה בא על חשבון הורים אחרים. בשנה הראשונה קיבלתי הנחה מכובדת - משהו כמו 40%, הטפסים כנראה זהים כי גם אני נתבקשתי לכתוב בכמה אמא שלי תומכת בי בכל חודש.... בשנה שלאחר מכן זה ירד ל-20% ובשנה השלישית הודיעו שלא יכולים לתת יותר הנחה. לא כעסתי כי לדעתי לא ההורים האחרים צריכים לעזור כי אם הרשויות, מצד שני אני זוכרת ששאלתי את עצמי אם הפכתי לפחות אלמנה בשנים שעברו... בעירוני א' לאומנויות, בת"א זה עובד בדיוק באותה שיטה, גם שם מנהלים את המגמות דרך עמותת הורים, אין הנחות ואין בטיח. גם אצלנו זה בית ספר איזורי ואין לנו אפילו עדיפות כי כ ו ל ם מתקבלים למגמות כבר בחטיבה. גם שם אומרים בפירוש אם אין לך כסף אל תשלחי את ילדיך למגמה. ובכל זאת, בכל תחילת שנה עומד המנהל על הבמה ונואם בקול גדול "אף ילד לא יזרק מהמגמה כי להוריו אין כסף לשלם עבורה - הצחיק אותי! זה לא פשוט מותק ואני יודעת שזה ישמע מטורף לחלוטין אבל אני בסוף נשברתי ומכרתי את האוטו כי פשוט לא היו לי 1500 ש"ח לחודש להחזיק אותו. נשיקות ללי

noa128

New member
במשפט האחרון איבדת אותי ../images/Emo3.gif

את האוטו בסוף מכרת כי לא היה לך כסף להחזיק אותו? והקשר של האוטו לתשלומים לבית ספר? האמת שכאן זה העירייה ומשרד החינוך - להורים אין בכלל נגיעה לעניין הכסף - לפני כמה שנים הייתה כאן בעיר איזושהי רפורמה בחינוך - ועשו בית ספר אחד עם התמחות במדעים, בית ספר אחד עם התמחות באומנויות וכד' - כשכל זה ביסודיים הקיימים בשכונות השונות בעיר.. באמת בגליל זה היה ככה עם ההורים, שהיו "שותפים" להקמה ולתקציב ביה"ס, ואני זוכרת שישבתי שם בועד ההורים והיו יציאות מסריחות מצד כמה מההורים היותר "מרופדים" בועד כשבאו לדון מי מהמשפחות היותר מתקשות מקבלות עזרה ואפילו מילגות - "אני לא אממן מישהו שאומר שאין לו, אבל יש לו אנטנה של יס על הגג" - וכל מיני דברים בסגנון הזה.. - אני זוכרת שהחלפתי צבעים בישיבה ההיא, מהחוצפה שבכניסתו של אותו הורה לכיס של משפחה שפנתה ל"הנהגה ההורית" לבקש עזרה, ואחרי כמה ימים פגשה אותי המנהלת בסופר ואמרה לי שגם היא התביישה ושאחר כך היא "נכנסה" בהורה ההוא.. - אבל שם זה היה בית ספר סוף הדרך, ובאמת משפחתי נורא, וכל שיפור לטובת הילדים הוכרע בהצבעה וכאלה - כא זו הנחתה מצד העירייה ומחלקת החינוך - שבגדול היא לא סוף העולם - הורה עם ילד אחד, ושתי משכורות - יכול אולי לעמוד בדרישה הזו - אני לא..

kisslali

New member
את לגמרי צודקת

וכמו שכבר אמרתי העניין של ליפול על הורים אחרים לא נשמע לי הגיוני בלי קשר לכלום. בכל חברה מתוקנת צריך שיהיה גוף שדואג לרווחה בכל רמה שלא לדבר על מסגרת לימודית לילדים! בקשר לאוטו: שיהיה לגמרי ברור, אני לא אומרת לך למכור או לא למכור את האוטו! אני מספרת לך שלפני שנתיים, כשהייתי צריכה כסף לשלם על ארבעה שעורים פרטיים בשבוע, לילד עם לקויות למידה שאמא שלו החליטה שתהיה לו תעודת בגרות בכל מחיר, מכרתי את האוטו. אני מאמינה שמי שמקבל עזרה הוא לא תמיד זה שהכי צריך אלא זה שיודע לצעוק הכי חזק, אז תצעקי. נשיקות ללי

למעלה