חוק לחוד,ומציאות לחוד

אלון 58

New member
חוק לחוד,ומציאות לחוד../images/Emo18.gif../images/Emo70.gif

טרקטורון על כביש ראשי,חלק מקבוצת טרקטורונים על כביש 258(צולם מתוך אוטובוס שחלף על פניהם).

אמנם יש לטרקטורון קשת התהפכות

החייבת על פי חוק, אבל מהתמונה לא רואים לוחית רישוי. על כן מקומו בוודאי שלא על הכביש (שולים הם חלק מהכביש) אלא רק בשדה מימין. אבל מי יכול נגדם: רגע פה רגע שם ורק טרקטורון יכול להתחרות בטרקטורון....

אלון 58

New member
נכון מאד...,

וסייג נוסף:מותר להם לחצות כבישים משדה לשדה,אבל לא לנסוע עליהם,ככל שידוע לי,גם לאלה שכיום יש להם מספרי-רשוי.

טרקטורון לדעתי היא צרה שלא כתובה

בתורה. כשהביאו אותם לארץ אף אחד לא תיאר לעצמו שיתרבו כמו צרעות רעות ויאכלו כל פיסת דשא ודיונת חול. היום אי אפשר למצוא שום משטח של חול גם ובייחוד לאורך החוף שגיפים וטרקטורונים לא חרשו מאות פעמים. הריסת הצומח המיוחד לחולות, הפרעה לבעלי החיים בשטחים הפתוחים, דריסה אלימה של הטבע הפורח והחי הם מנת חלקם של אילו שהפרוטה נמצאת בכיסם ובנוסף למכונית קנו גם טרקטורון הנגרר עי\ל ידי גיפ (שגם הוא הוכשר בצמיגים חוצי מדבר) להרס המדינה ורמיסת התרבות האקולוגית במדינה). כמובן שהצבא, המשטרה, הקיבוצים והמושבים הצריכים כלים עבירים שישתמשו בטרקטורון, אבל שכל פוחז שהגיע לגיל 16 ידהר ללא אחריות זה יותר מידי. הלואי שיגבילו אותם למשימות בטחוניות בלבד.

אלון 58

New member
יש בזה הרבה אמת...!

הטרקטורון במקורו הוגדר כרכב חקלאי,והיה צריך עבורו רשיון-נהיגה לטרקטור(דרגה 01),שלא לכל "פוחז" יש,אבל משום-מה המחוקק שינה את החוק,וכל בעל רשיון 02 ומעלה,מורשה לנהוג טרקטורון קטן,ואת התוצאות רואים באמת בדיונות-החול,בחופי-הים ובעוד מקומות בהם רצוי לשמור על ערכי-הטבע,אבל כל זה קשור לכותרת המקורית שלי על החוק.

34TK

New member
קרן מה זן ה"בכינות" המזוייפת הזו?

כשאת תנהגי במכונית מונעת חשמל(ויש כאלו למכירה בימיינו) או אז אולי תחשב דעתך לגבי כל מה שכתבת ,כי הרי הכביש שבו צולמה תמונתו של אלון גם נסלל על שטח פרא בו חיו עד ליפני כ-20 שנים צבאים ,נמרים ועוד חיות שנדרסות למוות כל יום נכון? נכון שכאשר בנו את בנייני ר"ג ות"א לא התחשבו בבעיות אשר יווצרו לציפורים? האם חשבת מה קורה למכרסמים אשר "חיים"בשמורות הטבע שסללו בהם שבילי תחזוקה? ואם מותר לחברה להגנת הטבע לסגור\לתחם ולגבות מחיר כניסה משמורות בצפון שהיו עד ליפני שנים אחדות שטח פתוח לכל אזרח ומטייל בארצנו? האם גוף כמו החברה להגנת הטבע יכול לרשום קנס כספי למטיילים אשר רוצים לטייל ברגל כמה ימים ברציפות בצפון הארץ רק משום "שהעזו" לפתוח אוהל ולישון בשמורת הבניאס (במקומות שיש שולחנות קמפינג)? די לך עם האיפה ואיפה הזה תסתכלי על כל התמונה ,אם לא היתי מטייל עם האופנוע יום אחד בעבר לא הייתי נתקל ברוכב וסוסו שנפלו לתעלה והרוכב איבד את ההכרה עם שבר פתוח ביד שדימם כמו משוגע . למזלו רכבנו באזור מישור החוף די קרוב לחוף בשבילים שהיו בעבר שטח צבאי סגור אך ננטשו. ליפני שאת מוקיעה ו"קובעת" (זה במרכאות מיפני שאין לך ממש יכולת לקבוע משהו)שציבור שלם לא "בסדר" תציצי לעצמך בנימה ותאמרי לי שאת ממש אבל ממש בסדר ,ואז נדבר. טומי.

34TK

New member
טעות התייחסתי לאייל ....

בלשון נקבה . ברצוני להתנצל על טעות זו אייל . טומי.

למעלה