חוק לעידוד העוני.

אשרת

New member
חוק לעידוד העוני.

"הדיל: חוק חינוך חרדי תמורת תמיכה בממשלה חבר הכנסת אברהם רביץ אמר כי סיכם עם ראש הממשלה על תמיכה בממשלה בהצבעות אי-אמון, תמורת אישור "חוק החינוך החרדי". החוק יאפשר עצמאות בבחירת התכנים למוסדות החינוך החרדיים, והעברת תקציבים שלא דרך עמותות " תמורת הישרדות פוליטית אולמרט מוכן להכניס למעגל העוני עוד ועוד ילדים - וזאת במסגרת החוק שהוא מוכן לקבל תמורת תמיכת אגו"י בהצבעות אי האמון. בטווח הרחוק מדינת ישראל , במידה וזה יתקבל כמובן, מדינת ישראל תשלם ריבית דריבית על זה , בעוד אנשים עיניים ובורים אשר נסמכים על שולחנם של האנשים העובדים.

the new L

New member
זכותם של הורים

לקבוע איזה חינוך יקבלו ילדיהם. אני מסכים שיש לכך השלכה שלילית על המדינה, אבל זאת זכותם של ההורים האלה שילדיהם יקבלו חינוך כראות עיניהם.

אשרת

New member
וזכותי לא לרצות לממן את אותם ילדים.

מה דעתך על זה? מישהו שואל את דעתי לגבי זה?

the new L

New member
דעתי על זה

כאמור, קודם כל, זכותו של כל הורה להחליט לאיזה חינוך יזכה ילדו. כפיה של דיעות היא לא דבר סביר במדינה ליברלית. כעת, לשאלת המימון. בהחלט הגיוני שאם ציבור מסויים מעוניין שילדיו יזכו בסוג מסויים של חינוך, אז המדינה תקצה להם, על פי החלק שלהם באוכלוסיה כספים כדי לממן את אותו החינוך. לא ברור לי איך קבעת שאת היא זו שמממנת אותם? (אם אינני טועה ממילא את רוב המיסים משלם העשירון העליון, האם את שייכת לעשירון העליון?)

אשרת

New member
אני דווקא שייכת למעמד הביניים

שגם כן משלם מיסים יותר ממש המגזר החרדי משלם גם כך. אבל בהתחשב בעובדה שחלק נכבד ממנו לא עובד ( רק 44% מהגברים החרדים עובדים) , אזי זאת לא חוכמה גדולה. המדינה לא צריכה לירות לעצמה ברגל. המדינה לא צריכה לעודד בערות ובטלנות בקרב מגזר מסויים, בעוד שהיא מעודד מגזר אכן כן לצאת ועלבוד. הליברליות היא לא בהכרח סיבה מספיק טובה על מנת שהמדינה תדפוק את עצמה, ואת כל שאר התושבים. ההורים רוצים - סבבה. שהחינוך החרדי יהיה חינוך פרטי, כמו כל המכונים שמכינים לבגוריות. שההורים ישאו במלוא העלויות לחינוך הזה.

the new L

New member
מה זה

משנה מי משלם יותר מיסים? מי שמשלם יותר יש לו יותר זכות לקבוע? את רוצה שאת כל החוקים יקבע העשירון העליון? אם את לא רוצה לממן את החינוך הפרטי שלהם אני מבין שאת רוצה שהם ילדו במערכת הממלכתית. את רוצה שבמערכת הממלכתית התכנים יקבעו על פי מה שרוב האנשים רוצים ואת זה ילמדו את כולם? למשל, רוב האנשים בארץ כנראה מאמינים בבריאתנות ולא באבולוציה. האם זה אומר שעלינו ללמד את כולם בשיעורי ביולוגיה רק בריאתנות? אם בעוד 40 שנה החרדים יהוו רוב באוכלוסיה, נראה לך סביר שיכפו על כולם ללמוד לימודי דת במסגרת החינוך שהמדינה משלמת עליו?

אשרת

New member
כבר עכשיו אתה נאלץ ללמוד במערכת

החינוך הממלכתית - מנ"ך, תושב"ע , כתב רש"י וכו'- אלו לימודי דת אשר נכפו עלי. כמו שציינתי - המדינה לא צריכה לירות לעצמה כדור ברגל. היא לא צריכה לעודד התנהגות אשר בספו של דבר תפגע בה ועלולה להרוס אותה. אתה חושב שבשם הליברליות המדינה צריכה "להתאבד"?

the new L

New member
בהחלט יתכן

שערכים ליברלים יגרמו נזק מסויים למדינה. (למשל, בשם הליברליות והדמוקרטיה העם עלול לבחור במנהיגים לא מתאימים שיגרמו לנזק עצום למדינה).

אשרת

New member
למדינה מותר להתגונן

ולו משום , שאקט כזה, שאתה מאשר לזרם אשר מגדל בטלנים לשמם, להתקיים, אתה למעשה מעודד את הבטלנות, ואומר שכל מי שעובד, צריך לצפות שבשלב מסויים, הוא יצטרך לוותר על אחוז די נכבד מהמשכורת שלו, כי הוא צריך לממן אנשים אשר בחרו בעוני. ובכך אתה פוגע בזכויות הליברליות של אנשים אחרים. איזה בעסה, אנחנו חיים בחברה.

the new L

New member
זה שאנחנו חיים

בחברה לא נותן לך את הזכות לכפות בצורה כל כך כוחנית את הדיעות שלך על אנשים אחרים. שאלתי אותך קודם ולא ענית לי. האם לדעתך זה בסדר שכאשר החרדים יהיו רוב במדינה - על כל החילונים יהיה ללמוד במערכת החינוך החרדית? ומי שלא ירצה בכך לא יזכה למימון המדינה? למה את חוזרת שוב לדבר על סוגיית המימון? את רוב הכסף לא את נותנת אלא העשירון העליון. זאת סתם טענה לא נכונה שאת מתעקשת להיצמד אליה.

אשרת

New member
השבתי לך בהודעה השניה,

רק שתתן לי לציין דבר נוסף - מעבר למערכת החינוך הממלכתית החילונית, יש גם את הממלכתית דתית. אופציה אחרת - אף אחד לא מבטל את מערכת החינוך החרדית, רק שזאת על מנת לקבל כספים מהמדינה צריכה להיות כפופה למדינה - מה לעשות? המדינה בהחלט יכולה לקבוע שצריך להיות מספר מסוים של מקצועות שעל כל אדם לדעת , כמו שהמדינה החליטה שאם אני לא אדע תנ"ך לא אהיה אדם שלם. תראה, קצת קשה לומר שסוגית המימון היא טענה לא נכונה, כאשר מרבית המשפחות מרובות ילדים בחברה היהודית הינם חרדים ומרביתם עניים אשר נסמכים על שולחנם של אחרים, וכספם של אחרים. אלו עובדות. החינוך החרדי מחנך לעוני, תרצה או לא תרצה, אם אתה יודע אך ורק תלמוד, גמרא וכו', אתה לא יכול להתקבל לשום לימודים גבוהים. אני אספר משהו, במקום העבודה של בעלי, יש רוב מכריע של דתיים -לאומיים וחרדים- כן, כן, חרדים לכל דבר ועניין. גם יודעי תורה וגם בעלי מקצוע. רק שמה - הם לא צברים , הם עולים מארצות שונות. אז כיצד הם כן, ואלו החרדים הצבריים- לא?

the new L

New member
אגב, מעניין

שמפלגת שינוי מסווגת (לפחות על פי ויקיפדיה) כמפלגה נאו ליברלית, ואת כתור תומכת המפלגה מתנגדת לגישה הליברלית בצורה כל כך קיצונית.

אשרת

New member
../images/Emo13.gif

אני חברה בחוג להגות ליבראלית
ועדין אף אחד מאיתנו לא חושב שבשם הליברליזם המדינה צריכה לירות לעצמה ברגל. לעודד זרם חינוך אשר מעודד אנשים לבטלה - וזה שאתה תמשיך להתעלם מסוגית המימון זה לא יעלים את זה - זאת יריה לרגל. כי יש גבול עד כמה האוכלוסייה שמשלמת מיסים יכולה להקריב את עצמה. עכשיו - אם אתה ממן את הזרם החרדי, אז למה שלא תתממן את כל המכונים הפרטיים - אשר לומדים גם שם - למה להפלות? ובכלל - איפה אתה - שם את הגבול? ולגבי רוב החרדי - ברגע שהמצב זה יגיע, אז אני אשלם מכספי הפרטי עבור חינוך פרטי לילדים שלי, אני לא אדרוש מהמדינה שתתמן זאת. המדינה גם כך לא ממנת את הלימודים של ילדים דיסלקטים אשר לומדים בבתי ספר מיוחדים לשם כך. המדינה לא צריכה לממן כל קפריזה של אדם.

the new L

New member
../images/Emo32.gif

מהו החוג להגות ליברלית? נשמע לי מעניין פשוט

אשרת

New member
זה קבוצה של אנשים , שעקרונית

מבוססת על אנשים יוצאי שינוי (נשמע לי כמו יוצאי צבא...), שמארגנים ימי עיון וסמינרים בנושא הליברלזים. הסמינר האחרון היה לפני חודש +, ובו היו הרצאות לגבי "מה זה בעם ליברליזם?" ולמה מפלגות ליברליות לא ממש מצליחות להחזיק מעמד בישראל ועוד כל מיני הרצאות שמתקשרות לזה, שבסופו של הסמינר, גובשה נייר עמדה , שגם עליה כרגע אין הסכמה מלאה
חשוב לציין שאין לזה שום קשר לשינוי! אם תרצה, אשמח להמשיך את זה במסרים הפרטים, ולהעביר לך מידע נוסף לגבי זה.

למעלה