חוק מות למחבלים כבדים -למניעת חטיפות חיילים

חוק מות למחבלים כבדים -למניעת חטיפות חיילים

לדעתי אם יצליחו חברי הכנסת של האיחוד הלאומי להעביר חוק שבו מחבל בכיר שנתפס נשפט ונידון למות (כמו פושעי הנצאים.) נמנע את חטיפת החיילים בעתיד. זהו חוק שיכולים להסכים לו גם חברי כנסת מקדימה.

אורי822

New member
גם אני חושב ככה

לדעתי יש לכתוב לחברי הכנסת של האיחוד הלאומי בעיקר אך גם לשאר המפלגות הציוניות כדי שיעבירו את החוק בכנסת. אפשר למצוא את הדואר האלקטרוני שלהם באתר הכנסת באינטרנט.

אליק1963

New member
לא הבנתי איך זה ימנע חטיפת חיילים או אזרחים?

שים את עצמך בראש הרקוב של אותם מחבלים - הדבר הכי גרוע לישראלים הוא אלמנט אי הוודאות. המוות עם כל הכאב הוא וודאי אבל גם אם האבל ממשיך במינון מסוים כל החיים, החיים עצמם נמשכים ומאפשרים החלמה. אין כך לגבי אדם שאיבד את קרובו ללא נודע. זה מצב בלתי נסבל כל עוד נותרת אי הוודאות. זה כבר לא רק בעיה של המשפחה, זהו טרור והשלטת פחד במובן הכי עמוק. זאת הסיבה בדיוק מדוע חלאות האדם האלה ימשיכו וינסו לחטוף ולו רק גופות אדם. יש להפסיק את ביקורי המשפחות והצלב האדום אצל אסירי חמאס עד ששליט או חו"ח חטוף אחר, יקבל תנאים דומים.

אורי822

New member
אם היה עונש מוות אז לא היו חטיפות

כי לא היו אסירים עם דם על הידיים בבתי הסוהר הישראליים. מכך נובע שלא היה להם מוטיבציה לחטוף. הם הרי לא מבקשים מחבלים "פשוטים" אלא עם דם על הידיים.

אליק1963

New member
ישראל סיפקה להם מוטיבציה מאז עסקת ג'יבריל

אז הם לא יחטפו בשביל לשחרר אסירים עם דם על הידיים אז יעשו זאת עבור זורקי אבנים, שב"חים וסתם עבריינים וכשהכלא יתרוקן אז ידרשו תיקוני גבול או הסרת המצור על עזה או אספקת מוצרים כלשהם ולבסוף כסף! תמיד יהיה להם תירוץ כך שעונש מוות לא ישנה דבר. מצד שני, אין לי בעיה עם הטלת פצצות בלב שכונה בעזה או בשכם כדי לחסל מחבל מסוגו של שחאדה אבל אם כבר לוכדים אחד בחיים, אז שישלם את המחיר כמו כל פושע. אם החוק יעבור, אני לא אצטער או אתאבל עליו, פשוט זה סמלי לדעתי שעונש המוות היחיד שהוטל בישראל היה על ארכיטקט מכונת ההשמדה בשואה, אייכמן, ושינוי של החוק על מנת להכיל מחבלים יעשה שוויון בינם לבינו. גם אם הכוונות זהות, המעשים לא ניתנים להשוואה.

למעלה