חוק סיעוד- ביקור במרכז יום

חוק סיעוד- ביקור במרכז יום

שלום חברים, בעקבות השאלות שעלו כאן לגבי שעות המרה של ביטוח לאומי למרכז יום ועלות ביקור יומית, פניתי לביטוח לאומי לבקש תשובות ולהלן התכתובת שלי איתם. אני מקווה שזה ייתן לכולם מידע נוסף. שאלתי: שלום רב אני מנהלת פורום בנושא אלצהיימר באתר תפוז. בזמן האחרון מספר חברים כותבים על מימוש שעות הסיעוד של הוריהם במרכז יום. כל אחד כותב שהמרכז לוקח שעות עבור ביקור במאכז היום וגם תשלום סמלי. אך מסתבר שיש שוני גדול בין מה שכותבים. ישנם שההמרה של שעות מול יום ביקור היא 2 ויש 3 ויש3.75 וגם התשלום משתנה בין 15 ש",ח ליום ל 24 ש",ח ליום בנוסף לשעות הסיועוד. האם אין חוק מסודר בנושא זה ומהו? בברכה, טובה נופך תשובת נציג המוסד לביטוח לאומי : 4.1.12 בוקר טוב בהמשך לפנייה מיום 28.12.11 ישנן 3 רמות לשיעורי הגמלה : 3 רמות לשיעור הגמלה: · רמה א - מי שנמצא תלוי במידה רבה בעזרת הזולת ברוב פעולות היום יום - למי שבוחר לבקר במרכז יום: 1. יום ביקור שווה בערכו ל-2 שעות טיפול בבית. 2. מספר הימים המרבי לביקור במרכז יום - 4.5 ימים בשבוע (למי שגמלתו מופחתת עקב הכנסות - 2 ימים בשבוע). · רמה ב - מי שנמצא תלוי במידה רבה מאוד בעזרת הזולת ברוב פעולות היום יום ברוב שעות היממה - החל ב-1 באפריל 2009 ניתנת תוספת מיוחדת של 3 שעות טיפול שבועיות למי שמעסיק מטפל ישראלי. תוספת השעות תוזמן עבור כל מבוטח מהארגון הנותן לו שירותי סיעוד, ואין צורך להגיש בקשה לקבלת התוספת. למי שבוחר לבקר במרכז יום: 1. יום ביקור שווה בערכו ל- 2.75 שעות טיפול בבית. 2. מספר הימים המרבי שאפשר לבקר במרכז יום - 5.5 ימים בשבוע, (למי שגמלתו מופחתת עקב הכנסות - 2 ימים בשבוע). · רמה ג - מי שנמצא תלוי לחלוטין בעזרת הזולת בכל פעולות היום יום בכל שעות היממה- החל ב-1 באפריל 2009 ניתנת תוספת מיוחדת של 4 שעות טיפול שבועיות למי שמעסיק מטפל ישראלי. תוספת השעות תוזמן עבור כל מבוטח מהארגון הנותן לו שירותי סיעוד, ואין צורך להגיש בקשה לקבלת התוספת. למי שבוחר לבקר במרכז יום: 1. יום ביקור שווה בערכו ל-2.75 שעות טיפול בבית. 2. מספר הימים המרבי שאפשר לבקר במרכז יום - 6 ימים בשבוע (למי שגמלתו מופחתת עקב הכנסות - 3 ימים בשבוע). ענין התשלום אינו בתחום עיסוקו של הביטוח הלאומי יש לברר את הנושא מול מרכז היום

משה מ3

New member
תודה על המידע..לאחר שגילתי התענינות בניתים לא

אין דרישה לתשלום..

למעלה