חוק רבינוביץ

חוק רבינוביץ

בנות, רציתי לברר בי כל מי שרכשו בית חדש ושילמו מס רכישה. לפני כמה חודשים פורסם שיש כל מיני הטבות חדשות ובמיוחד לזוגות צעירים ואנחנו ביררנו ונאמר לנו מי שמוציא תעודת זכאות וישלח את התעודה למשרדי מס הרכישה יקבל החזר לפי החוק (אחוז מסויים). העניין הוא כזה, אנחנו שייכים למשרד בפ"ת וכל פעם כאשר אני מבררת איתם אומרים לי שהנושא מוקפא והם רק מתייקים את הניירת בנתיים. יש לנו חבר שרכש דירה גם כן ושוייך למשרד בראשל"צ והוא השבוע קיבל החזר. אני לא מבינה חלק כן וחלק לא? למישהי אולי יש מידע בנושא???

מ ק פ י צ ה ...

השולצים

New member
בוקר טוב מאיה

אני במקרה עובדת קצת בתחום ולכן יכולה לענות לך. התשלום למס רכישה מחולק למספר מדרגות מס. לפי החוק החדש זכאי משרד השיכון משלמים על המדרגה הראשונה (שהיא המדרגה על הסכום הגבוה ביותר) 0% ואם כבר שילמת את המס זה אומר שאת אמורה לקבל החזר של בערך 2,500 ש"ח (תלוי מתי רכשת את הדירה אבל זה בערך הסכום). אני עובדת בעיקרון עם משרדי מיסוי מקרקעין ברחובות וממה שידוע לי העובדים שם ניצלו את הנושא הזה כדי להעלות כל מיני דרישות שכר ולכן לא טיפלו בהחזרים אלא רק תייקו את החומר (כמו שאמרת), אבל הבנתי שעכשיו הנושא הסתדר ושוב מטפלים בזה. אם יש לך שאלות נוספות או ספציפיות יותר את מוזמנת לפנות אליי במסר, בכל מקרה מקווה שעזרתי לך.

גלי29

New member
קנינו בבאר שבע

דירה ואכן לא שילמנו לפי החוק החדש מס רכוש מה שאמרו לנו שזה תלוי במחיר הדירה מתחת ל 490000 לא משלמים מעל אז כן....

השולצים

New member
גלי מתי קניתם את הדירה???

מעל ל- 490,000 או פחות (תלוי במועד הרכישה) אכן צריך לשלם אבל פחות ממה שהיה צריך לשלם קודם. בנות, כל מי שרכשה דירה אחרי 7.11.2001 ויש לה תעודת זכאות ממשרד השיכון צריכה לקבל החזר. כל מי שצריכה מידע קצת יותר מפורט מוזמנת לפנות אליי במסר ואני אבדוק לה בדיוק מה מגיע לה.

גלי29

New member
לפני כחודש והיום קיבלנו מפתחות../images/Emo171.gif

ולא שילמנו מס רכוש הבנו מהפקידות שם שעכשיו הבלגן זה עם כל מי שכבר שילם ומגיע לו החזרים

השולצים

New member
קודם כל תתחדשו!!!

דבר שני שימי לב שאת צריכה לשלם מס רכישה 50 יום מיום חתימת החוזה, אחרת תצטרכי לשלם קנסות על האיחור, אז לא כדאי לדחות את זה. אם יש לך עו"ד שטיפל ברכישה תבקשי ממנו לבדוק לך בדיוק כמה את צריכה לשלם לפי החוק החדש כך שלא תצטרכי אח"כ להתעסק עם החזרים ותשתדלי לשלם בהקדם. ודרך אגב - היום מהבוקר לא מפסיקים לטלפן אליי לקוחות שלנו בדיוק בנושא הזה (שמענו שמגיעים לנו החזרים וכו´) - נראה לכן שהם פשוט קוראים פסיביים של הפורום???

מאי26

New member
רויטל - סליחה על ההצקה, אבל אם

בזמן שקניתי את הדירה, ושילמתי את מס הרכישה לא הייתי זכאית משרד השיכון (מכיוון שטרם נרשמנו אז ברבנות) והיום אנחנו כבר נשואים וכן זכאים להלוואה - זה אומר שאנחנו יכולים לקבל היום החזרים על מס הרכישה ששילמנו? תודה, ושוב סליחה על ההטרדה...

השולצים

New member
היי איה

בעיקרון עניתי כבר למאיה במסר אבל לשאלתך: תנאי א´: שרכשתם את הדירה אחרי 7.11.2001 תנאי ב´: שיש לכם תעודת זכאות של משרד השיכון (גם אם היא הוצאה אחרי הרכישה). עכשיו, לפי דעתי את כן תוכלי לקבל בכל זאת את ההחזר אבל מאחר ועדיין לא היה לי מקרה כזה אני לא רוצה להבטיח. אני מציעה לך להרים טלפון למשרדי מיסוי מקרקעין באיזור שלך ולשאול אותם.

למעלה