חוק רישיון מדורג חדש

tezrahi

New member
חוק רישיון מדורג חדש

היי
אני בת 23, יש לי רישיון על קטנוע ואני רוצה להוציא עכשיו על רכב פרטי.

האם החוק החדש של החצי שנה מלווה יתפוס גם לגביי? אם אני יעשה טסט לפני ה-1.7, יהיו לי רק 3 חודשים עם מלווה?

ובכל מקרה, אין לי מי שיעשה לי ליווי, אני כבר מזמן לא גרה עם ההורים, הבנתי שיש אפשרות לקחת עוד 12 שיעורים עם מורה נהיגה, זה יעלה לי כמו שיעור רגיל?

תודה רבה

ravidmos1

New member
תשובה

היי ערב טוב
אם תעברי טסט לפני ה1.7.13 יהיה לך מלווה 3 חודשים אם לאחר ה1.7.13 יהיה לך מלווה ל6 חודשים .
אין אפשרות לקחת 12 שעורים אצל מורה במקום חובת הליווי האופתיה הזאת קיימת רק בפני אנשים בעלי בעיות כלכליות או בעיות רווחה שיקבלו אישור של משרד התחבורה והוא זה שישלם למורה ישירות את הכסף בעבור 12 שעות ליווי . אין אפשרות להמיר את המלווה.
מקווה שעזרתי

רביד - מורה לנהיגה בראשון לציון והסביבה 054-6269924 .

זה כל כל כך פסיכי

אז מה היא תעשה? אין לה מלווה. ככל הנראה, אין לה גם מכונית זמינה. אז היא תעשה עוד 75 שיעורים (!) אצל מורה נהיגה בעלות של יותר מ-8000 ש"ח? (לפי תחשיב של 40 דק' לשיעור - סה"כ 50 שעות ליווי לפי מה שהחוק דורש). מה המדינה מצפה ממנה לעשות? לא חשבו על מקרים כאלה?

במקרה שלא יימצא פתרון לבעיה שלה

אני ממליצה:

א. לכתוב לחבר כנסת ולהסביר את המצב המיוחד - יכול להיות שיימצא מישהו שיעזור לה.
ב. אם אפשרות א' לא תועיל, כדאי לחכות לגיל 24. היא כעת בת 23, המתנה של כמה חודשים אינה ארוכה מאוד, ותחסוך לה כסף רב, שכן לאחר גיל 24 לא תחויב במלווה, ואילו כעת הליווי יעלה לה כסף רב מאוד.

tezrahi

New member
זה פשוט מרתיח

אני אנסה לעבור טסט לפני למרות שאני ממש לא בטוחה שאצליח, במידה ולא אצליח אני פשוט אחכה לגיל 24 (הזוי לחלוטין), אין לי כוונה לשלם הון תועפות למורה נהיגה שילווה אותי.
פשוט בדיחה מה שקורה במדינה הזאת. איך מוציאים חוק בלי לחשוב על כל האופציות?
ועוד אתמול התקשרתי למשרד הרישוי לשאול לגבי החוק החדש והם ענו לי "אנחנו ניזונים רק מהתקשורת, גם אנחנו לא יודעים עדיין מה החוק אומר, תיאלצי לחכות".

ravidmos1

New member
תשובה

מהידע שלי במשרד התחבורה עובדים כרגע על נוהל למקרים מיוחדים כמו שאת מציגה אף אחד לא מצפה שתשלמי למורה נהיגה על 75 שעורים בשביל ליווי.
רוב הסיכויים שבמצבים כאלה יתקבל אישור ל12 שעות ליווי של מורה לנהיגה על חשבון המדינה .

רביד - מורה לנהיגה בראשון לציון והסביבה 054-6269924.

למעלה