חוק רשות השידור + חוק העסקת נוער

gal-or

New member
חוק רשות השידור + חוק העסקת נוער ../images/Emo35.gif

שלום, שמי עדי ואני די חדשה בפורום הזה. יש לי שתי שאלות: האחת בעניין חוק רשות השידור והשניה בעניין חוק העסקת נוער. 1. לגבי חוק רשות השידור. עד לפני כחצי שנה, היתה לנו הוראת קבע. לפני כחצי שנה אחי העביר את כל הוראות הקבע לחשבונו מחשבוננו המשותף, אולם עם כמה מהן יש בעיות (הבנק לא מכבד בתואנה שאין חתימה), וביניהן זו של רשות השידור. עד כה הצלחתי להימנע מעיקולים וכאלה, אבל אני מתעתדת לנסוע לתורכיה לשבועיים ואני מפחדת שהתהליך הזה יקרה במהלך השבועיים האלה. אני לא מיופת כוח בחשבונו של אחי אלא דודי, והוא אמור לבדוק מה קורה בחשבון. שאלתי היא: האם מוקנית למעקלי הטלויזיה סמכות כלשהי לפרוץ לבתים של אנשים כאשר הם אינם בבית על מנת לגבות חוב? האם יש סטירה בין החוק הזה לחוק צנעת הפרט? 2. לגבי חוק העסקת נוער. אני מתנדבת במד"א עם בני נוער. כחלק מההתנדבות אני יוצאת איתם לאירועים המוניים אשר מסתיימים לאחר השעה שבה מותר עדיין להעסיק בני נוער (דהיינו, השעה 23:00). עורך הדין של מד"א טוען שמספיק לקבל אישור מההורים לכך. לטענתי ולטענת חברה של אימא שלי ז"ל (החברה עובדת בפרקליטות המדינה) העו"ד טועה ובגדול!!!!! האם הצדק איתנו? האם יש אפשרות לצטט את החוק בנוגע לעונשים הקבועים בו? בתודה מראש, עדי

לגבי אגרת הטלויזיה

יש להם סמכות לפרוץ לדירה ולקחת את המעוקלים, גם כאשר אין איש בבית, ועל אף הזכות לפרטיות שלכם. לגבי מד"א אני צריכה לבדוק.

לגבי עבודת הנוער ...

דבר ראשון צריך לבדוק אם הנועד שבו מדובר הוא מתנדב או עובד. אם מדובר בהתנדבות, אז אין תחולה לחוק עבודת נוער, שמדבר על נוער עובד. בהנחה שמדובר בנוער עובד, אז חל חוק עבודת נוער, שבו קיימים הסעיפים הבאים: 24. איסור עבודת לילה (תיקון: תשנ"ה) (א) נער לא יועבד ולא ירכול בלילה. (ב) בסעיף זה, "לילה", לגבי ילד וצעיר שחוק לימוד חובה, התש"ט-1949, חל עליהם - פרק זמן של 12 שעות שבין 20:00 ובין 08:00 ולגבי צעיר שחוק חינוך חובה, התש"ט-1949, אינו חל עליו, פרק זמן של 10 שעות שבין 22:00 ובין 06:00. (ג) על אף האמור בסעיף 1(ב) רואים נער כמועבד, לענין סעיף זה, אם הוא עובד בבית-ספר מקצועי. 25. היתר עבודת לילה (תיקון: תשכ"ג, תשל"ג, תשנ"ח) (א) שר העבודה רשאי להתיר העבדת צעיר עד שעה 23.00 במקום שבו עובדים במשמרות. (ב) בתקופה שבה קיים במדינה מצב של חירום בתוקף אכרזה לפי סעיף 9(א) לפקודת סדרי השלטון והמשפט, תש"ח-1948, רשאי שר העבודה להתיר העבדת צעיר במקום שבו עובדים במשמרת, גם אחרי שעה 23.00. (ג) סבור שר העבודה שהדבר דרוש להשתלמותו המקצועית של צעיר, רשאי הוא להתיר, התרת-שעה, את העבדתו בלילה במקום שבו עובדים ברציפות. (ד) סבור שר העבודה שרצוי לעשות כן למען האמנות, רשאי הוא להתיר, התרת שעה, העבדתו של נער שמלאו לו 10 שנים עד שעה 24.00, אם, לדעתו, הובטחו התנאים לשמירת בריאותו, חינוכו והתפתחותו המוסרית של הנער. (ה) שר העבודה רשאי להתיר העבדת צעיר עד שעה 24.00 בחקלאות או במפעל תעשיה שבהם עובדים במשמרות ותנאים מיוחדים מצדיקים זאת; כן רשאי שר העבודה להתיר העבדת צעיר משעה 05.00 בעבודה חקלאית עונתית שבה מקדימים להתחיל בעבודה. 26. היתרים והוראות כלליות (תיקון: תשכ"ג, תשל"ג) (א) בהיתר לפי סעיף 25 ייקבע תנאי המבטיח לנער מנוחה של 14 שעות לפחות בין יום עבודה למשנהו ורשאי שר העבודה לקבוע תנאים והגבלות אחרים. (ב) היתר לפי סעיף 25 (ג) או (ד) יהיה מיוחד; היתר לפי סעיף 25(א) או (ב) יכול להיות כללי או מיוחד או לסוג של צעירים או מפעלים; היתר לפי סעיף 25(א) או (ה) יהיה כללי למקום או לעבודה המפורטים בהיתר ויינתן לאחר התייעצות בארגון העובדים הארצי המייצג את המספר הגדול ביותר של עובדים, בארגון הגדול ביותר של נוער עובד ובארגוני מעבידים שלדעת שר העבודה הם נוגעים בדבר. (ג) כל היתר, להוציא היתר מיוחד, והתנאים וההגבלות שנקבעו בו, וכן ביטול היתר כזה ושינוי התנאים שנקבעו בו - יפורסמו ברשומות. (ד) מי שניתן לו היתר מיוחד יציג אותו הצגה נראית לעין, במקום שבו מעבידים לפיו, אך אם הוא מנהל פנקס לפי סעיף 31, רשאי הוא לצרף את ההיתר לפנקס. (ה) במשלחי-יד לא-תעשייתיים, כמשמעותם באמנה בדבר הגבלת עבודת-לילה של ילדים ונערים במשלחי-יד לא-תעשייתיים, 1946, לא יינתן היתר לפי סעיף 25 (א) אלא אם נתמלאו התנאים הקבועים בסימן ג´ פיסקה 2 לאמנה. לארגון מד"א עצמו ניתן אישור להעסקת נוער, האישור פורסם בילקוט הפרסומים תשמ"ב בעמ´ 2581. אין לי נוסח של האישור (הוא בטח נמצא במד"א) ואפשר למצוא אותו בספריות משפטיות שיש להם ילקוט פרסומים מאותו זמן. צריך לראות אם האישור כולל אישור להעסקה בלילה ובאילו תנאים. עוד הערה לגבי העיקול, אני חושב שאם לא קיבלתם התראה עד עכשיו - לא צריך לחשוש שיבואו מעקלים ויפרצו דווקא בשבועיים שלא תהיי בארץ, אבל אם את חוששת, אפשר לנסות להסדיר את התשלום עם מחלקת הגבייה של רשות השידור לפני הנסיעה.

gal-or

New member
חוק רשות השידור - פשוט מדהים!!!!!!

שיש להם סמכות חוקית לזה!!!!!!!! עדי

amitof

New member
בקשר לחוק העסקת נוער

כעובד משרד העבודה הריני להפנותך ליחידה לאכיפת חוקי עבודה ,ט"ל035125377 תבקשי לדבר עם מישהוא מהנוער שיסביר לך בדיוק אם ישנה עבירה

למעלה