חוק שילוב

חוק שילוב

זהבה שלום, בשנה שעברה בני עבר וועדת שילוב אז בכיתה ג'( הוא ADHD ובעל לקויות למידה רבות) והמועצה נתנה לו שעתיים סייעת בשבוע(ממש מגוחך) - פרטני שגם אז עד פסח רבתי עם המועצה שיקבל כי התקציבים לא הגיעו.לפני תחילת שנת הלימודים ניסיתי לקבל יותר אך התשובה שניתנה לי מהמועצה היתה: יש לנו בי"ס נפלא לחינוך מיוחד במועצה ואנחנו לא נפתח כיתות שילוב בביה"ס אם את רוצה פשוט תעבירי אותו לשם.מדוע הבן שלי צריך להענש פעמיים? ולהתרחק מכל חבריו ומכל מה שהכיר עד היום?כיוון שהמועצה היא הפוסקת הסופית והמעסיקה של הסייעות נתקעתי בחוסר אונים. ובחוסר כסף כי אני מעסיקה סייעת פרטית. מעוניינת לדעת מה אומר החוק במקרה כזה. תודה

זהבה נ

New member
אמא אורנה שלום וברוכה הבאה לפורום

חסר לי מידע על הקשיים של בנך בכדי לענות לך תשובה רצינית, אך למרות זאת אני מתיחסת למה שכתבת ללא התיחסות לגורמים נוספים והם לדעתי יותר מקצועיים. 1 משרד החיוך חובה עליו לתת חינוך ולא סייעת, לכן אני לא בטוחה שקבלת בשנה שעברה סייעת(אולי אני טועה), בטח שלא סייעת משעות שילוב, כי מטרת עות השילוב הן להוראה מיוחדת. 2 שילוב- הכנסי לקבצי הפורום ו/או דפדפי לאחור ותוכלי לקרוא על נושא השילוב וכיצד הוא אמורל היות מיושם בשטח, בתי הספר הקטנים היום מקבלים פחות ממה שהיה להם בעבר בכדי לשלב ועל כך יש גם סדר עדיפויות. 3 לא יודעת מדוע ההחלטה היא להעביר את בנך לבית ספר אחר ביישוב, כי החלטה מהזוג הזה צריכה להתקבל במעמד ועדת השמה ולא כתשובה של מחלקת החינוך לשאלות או בקשות שלך כאם. 4 לצערי אין היום כיתות שילוב, הנושא הזה לא קיים יותר, יש כן תלמידים משולבים המקבלים כל אחד כמה שועדת שילוב קבעה לתת להם, את כיאימא יכולה גם לפנות לועדת השילוב ולנסות לבקש שעות שילוב לבנך על סמך אבחונים והמלצות מקצועיות. 5 גם להעסקה של סייעת פרטית נדרשת הסכמה של הנוגעים בדבר למרות שאת זו שמשלמת את שכרה, יש לכך תקדימים. 6 בנוגע למה שנאמר לך במחלקת החינוך על בית הספר לחינוך מיוחד- גם אם ישבצו את הילד שלך לבית ספר מיוחד על ידי ועדת השמה את רשאית לעתור לועדת ערר, במידה ונימוקייך יהיו מספקים הערר שלך יתקבל ובנת ילמד בחינוך רגיל. 7 מה שאומר החוק הוא שרק תלמידים חולים ונכים המוכרים לגמול נכות מטעם הביטוח הלאומי, הם אלו הרשאים לבקש סייעת צמודה בבית ספר, גם אז לא בטוח שמאושר עבורם אוטומטית. לסיום, אני חוזרת ומדגישה כמו שתמיד יש מחיר של רווח והפסד לכל החלטה שלנו בנוגע ללימודים של ילדינו ולמסגרות החינוך שבהם הם לומדים,בין אם בחינוך רגיל ובין אם במיוחד, חשוב לעשות זאת לאחר שיקול רציני ומקצועי ולהיות שלמים עם ההחלטות שלנו ואז ורק אז רב הרווח על ההפסד.

למעלה