חורבן בכפר האורנים!!

אלה 3

New member
חורבן בכפר האורנים!! ../images/Emo46.gif

היום אחר הצהריים יצאנו אני , עידו והילדים לטיול בישוב. חלק בעגלול התקלקל והשארנו אותו בגינה הציבורית כשתכולתו עליו (מזרון עם שני סדינים, חבילת מגבונים וכד'). הלכנו הביתה להשכיב את הילדים ובשעה 21:30 בערך נסעתי עם הרכב להביא אותו אבל הוא כבר לא היה שם. מי שכן הסתובבו ברחוב היו חבורות נערים מהישוב ומלפיד. שאלתי אותם לגבי העגלול המסור שלנו שנמצא במשפחתנו מעל 14 שנים מחציתם אצלי, והם אמרו שהוא נמצא בכניסה למגרש הספורט. נסעתי לשם ו: ח ש כ ו ע י נ י !!! העגלול פורק!! וחלקיו חסרים! אני מבקשת ממי שיודע או ראה או שנמצאים בביתו חלקים מהעגלול שלנו יכול לשים אותם בחניה שלנו או לשלוח לנו מסר בעילום שם.

אשתו1

New member
בושה ../images/Emo7.gif

אני מתביישת שבכפר האורנים אי אפשר להשאיר עגלת ילדים בגינה הציבורית לזמן קצר בלי חשש לאלימות ולהרס. אני מתפלאה שאני הראשונה שמגיבה. האם נהיינו קהים לאלימות או שמא התרגלנו אליה??!!

אלה 3

New member
עצב עם קריצה קלה

כשכתבתי חורבן זה היה בערב ט' באב וללא השוואה ובלי לפגוע בהר הבית ובמאמינים ועם מעט קריצה אם עוד מותר... ובנוסף, היחידים שמאבדים פרופורציה כאן הם חסרי החינוך, חסרי הגבולות ואלו שמכערים לנו את הישוב בכל אופן אפשרי בין אם זה פיזי - השחתת רכוש ציבורי ופרטי, פגיעה בשלוות דיירים: צעקות ברחובות בשעות הקטנות של הלילה ועוד ועוד. זה נכון שלא כולם אבל המעט הזה עושה רעש גדול ומחריש אזניים (והפעם לא רק במובן הפיזי). היום זה העגלול שלי ומחר זה הרכב שלך!! הילדים/נוער שפוגעים בכולנו חייבים להענש בכל חומרת הדין שתתאפשר בהתאם לגילם ובמקביל חובה לעלינו לעשות איש איש בביתו.

idopel

New member
עם תגובות כמו שלך

באמת מאבדים פרופורציות, ייתכן והילד שעשה את זה יקרא את ההודעה שלך ויבין שהמעשה שלו הוא רק "מעשה שובבות" ושזה לא ממש נורא, הרי מה זה בסה"כ עגלול - כמה מאות שקלים לא יותר. הפרופורציה של המעשה צריכה להיות מובנת לכל - מישהוא לקח רכוש לא שלו (ואין חשיבות לערכו הכספי) שבר אותו, פיזר את החלקים לכל עבר (כולל מגבונים שהיו בעגלול) והלך הביתה שמח וטוב לב. אח"כ הוא התישב על המחשב בבית וקרא שאיזה "עושה רעש" אחד גם נתן לו לגיטמציה למעשה (גם אם היא בעקיפין).

גם אני מגנה בתוקף את המעשה

גם אלה הבינה שהשימוש במילה חורבן היתה מוגזמת. ומעניין שאתה לא.שמוש במילים קשות ובוטות הפך קבוע כאן וזה מצביע על חוסר סובלנות. גם התגובה שלך היא דוגמא של תגובה משתלחת.ברור לך שאני נגד מעשה כזה. האם יהיה לך אומץ להתנצל על זה אני בטוח שלא. אז מצידי אתה יכול להמשיך להאשים אותי בדברים רק תדע שאתה מתנהג בדיוק כמו הונדליסט שהרס את העגלה. לשניכם אין כבוד לאנשים.

אלה 3

New member
נא לא להכניס מילים לפי

שומר השקט (עושה הרעש) יקר, אל תכניס מילים לפי. כיצד הבנת שהשימוש במילה חורבן היתה מוגזמת בעיני? זה התחיל בהשראת ט' באב כמו שכבר כתבתי אבל השורש של חורבן זה חרב וכאן יש לזה שתי משמעויות: חרב = הרס, מפלה וחרב = כלי נשק הנער שעשה זאת (ואני יודעת שזה נער כי ראו אותו) השתמש בשתי המשמעויות גם יחד. באבן שושן כתוב: חורבן = הרס, מפלה, קולקל, הושחת שזה בדיוק מה שקרה!!! כיצד הסקת מזה שזוהי מילה קשה ובוטה? זוהי מילה נרדפת לקלקול והשחתה!! כאן ההשחתה היא גם של חפץ אבל בעיקר, כמו שעידו ציין של ערכי מוסר. לזזזזז

idopel

New member
קראתי פעמיים את הודעתי

ולא מצאתי שום דבר משתלח, אין שום מילים קשות או בוטות. וגם לא כתבתי שעודדת את המעשה באופן אישי אלא שנתת לונדליסט ולאחרים לגיטמציה להתיחס למעשה כארוע שולי אני מציע שתקרא אותה שוב. לאור הבנת הנקרא שלך והסגנון שלך כנראה שלא נגיע להסכמה אז אין טעם שנמשיך בדיון. יום טוב.

למעלה