חורבן ירושלים של אולמרט

s k y b l u e

New member
חורבן ירושלים של אולמרט

בכייה לדורות? תשעה באב לנצח. איכה היתה לזונה קריה נאמנה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3343562,00.html

trigotrigo

New member
בכיה או קידמה?

ירושלים, כבירת ישראל, צריכה להיות יותר מכל העיר שבה נפגשים בהווה עקרונות העבר והעתיד, העתיק מול המודרני, ודווקא הפיתוח המאסיבי (שלא כולו מוצדק, אך בכל זאת), יכול להציל את ירושלים מכמה בעיות, הדמוגרפית, למשל.

s k y b l u e

New member
כשרואים איך בונים בערים היסטוריות

ברחבי העולם וחוזרים לירושלים, חוטפים דיכאון וייאוש. אולמרט לא התחיל את זה, אלא טדי קולק לפניו, אבל אצל קולק עוד היה איפוק ורגישות מסויימת לאופי של העיר. אצל אולמרט נפרצו כל הסכרים והגסות, הטמטום, הכיעור, הבורות והרוע השוחים בשטפון של כסף מלוכלך שולטים בכל. המפלצת של 'מתחם הולילנד' מסמלת יותר מכל את אופיו ושלטונו של אולמרט בירושלים.

trigotrigo

New member
באמת?

קח את ברלין למשל.. מה נשאר שם? כנסיה מסכנה עם צריח שבור, שמעליה מתנשא מגדל אירופה המודרני, עטור הזכוכיות והפיתוחים.. קח את פריז, שם שער הניצחון מוקף באספלט וחנויות ג'אנק פוד..

s k y b l u e

New member
אולמרט יעשה מירושלים ברלין 1945

ואז באמת הארכיטקטורה לא תשחק תפקיד. הבנייה של אולמרט בירושלים מזכירה את הבנייה הזוועתית של הקומוניסטים במרכז ההיסטורי של ברלין. מבחינת הגסות וחוסר התרבות הוא באמת מזכיר את הונקר הקומוניסטי ש'בנה' את מרכז מזרח ברלין. על פריז מוטב שלא תדבר. להוציא מתחם לה-דפאנס המכוער והמגלומאני הבנייה בפריז ההיסטורית שומרת על אופייה של העיר. חוץ מזה אי-אפשר להשוות את פריז לירושלים. את י-ם צריך לראות בקטגוריה של רומא, פירנצה או פראג ולא של קהיר.

trigotrigo

New member
מגדל אירופה לא נבנה ב-1945

ומיותר לציין, כי אתה בטח יודע, שהוא נמצא בכלל בצד המערבי של העיר. אל תיכנס לעניינים היסטוריים שאין להם קשר.

s k y b l u e

New member
'מגדל אירופה'? תפרט ותביא תמונה

לא ידוע לי על 'מגדל אירופה' בברלין.

trigotrigo

New member
זה חבל שלא ידוע לך

ואולי אתה צריך להרחיב ידיעותיך. מגדל אירופה הוא הבנין הימני, שמתנשא מעל כנסיית הקיסר וילהלם שמשמאלו.

s k y b l u e

New member
../images/Emo6.gifאתה ממש מצחיק

התמונה שהבאת מראה את 'כנסיית הזיכרון' ההרוסה מתקופת המלחמה ולידה הכנסייה החדשה שנבנתה אחרי המלחמה. http://www.aviewoncities.com/berlin/gedachtniskirche.htm להבא כדאי שתלמד את הנושאים שאתה מגיב עליהם, כי בורות פשוט מביכה.

trigotrigo

New member
אה באמת? חשבתי שאתה לא מכיר את

ברלין! אז תסתכל במפה ותראה מה בנוי לידם!

s k y b l u e

New member
תסתכל בתמונה שהבאת במקום על המפה

התמונה שהבאת היא של שני מבני הכנסייה - ההרוסה והחדשה. אתה מנסה להכחיש את זה?
אם ברצונך להביא *בניינים אחרים* אז תבדוק טוב טוב כדי שלא תצא מגוחך שוב.

trigotrigo

New member
אז תסתכל במפה במקום להתווכח

זה שאתה לא מכיר ערים בעולם זו לא הבעיה שלי

s k y b l u e

New member
אני מסתכל על התמונה שהבאת../images/Emo6.gif

התבקשת להביא תמונה והבאת, עכשו אתה מדבר על 'מפה'. למה אני צריך להסתכל על מפות? התבקשת להביא תמונה, אז תביא תמונה של ה'מגדל' עליו דיברת. מה, אין לך תמונה? אז מאיפה אתה יודע שיש 'מגדל'? כתוב במפה שלך שיש 'מגדל'?
לא בושה לטעות, אני גם מוכן לתקן את טעותך, אבל קודם כל תכיר בה.

s k y b l u e

New member
בקיצור, אתה לא יכול להביא תמונה

של 'מגדל אירופה', ובמקום זה הבאת תמונה של הכנסייה וניסית לשכנע ש*זה הבניין*. איך יכולת להתבלבל ביניהם? זה כמו שהיית מביא במקום תמונה של מגדל יזרעלי תמונה של ביהכ"נ הגדול בתל אביב ומנסה לשכנע את כולם: אני הייתי שם.

trigotrigo

New member
אני לא רואה צורך להתווכח על האמת

הניסיון שלך לערער את הטיעון שלי באמצעות טעויות גיאוגרפיה (שכנראה לא למדת, אחרת לא היית עושה אותן), נכשל מהיסוד

s k y b l u e

New member
לא 'טעויות גיאוגרפיה', אלא אופטיקה

או שבלבלו אותך והובילו אותך לבניין הלא נכון, או שהתבלבלת בעצמך ואתה ממשיך להתעקש ולהסתבך.

trigotrigo

New member
ועוד את ברלין אתה מעליב יותר מכל

אם יש עיר שישן וחדש נפגשים בה, בצורה הכי קיצונית, זו ברלין. http://www.aidan.co.uk/article_touristberlin.htm בניין מרכז אירופה הוא התמונה השניה, והכנסיה באותו העמוד

למעלה