חורבת צונם בגליל

חורבת צונם בגליל

למי יש מידע על חורבת צונם בגליל בכל הקשור באיזו תקופה התקיים היישוב, נסיבות נטישתו ומי היו התושבים?

שינובי5

New member
בגוגול תכניס

את השם הנ"ל יש שם 66 תשובות. ראה גם כאן:http://www.ynet.co.il/Ext/App/Ency/Items/CdaAppEncyTrip/1,9674,L-140525,00.html טיול נעים.

שינובי5

New member
על לא דבר

מצד שני זה מוזר. הכנסתי את השם וזה מה שיצא. כך שלא ברור לי על מה אתה מדבר. הלינק שהעברתי לך הוא מסלול למקום הנ"ל. האם זה השם הנכון? או שיש כמה מקומות עם השם הזה. מכל מקום תהנה

ihtiyar

New member
הקישור שהבאת

(בתום לב, כמובן) הוא קשקוש של "אוירה" , וכולל דברים כגון: זהו אתר ארכיאולוגי ששייך כנראה לתקופה הצלבנית. התיישבות שקיבלה על עצמה את הנצרות בשלב מסוים. האתר של חורבת צונם הוא ביזנטי, ואין בו שום דבר צלבני. אהבתי את הפירוט המדוייק בניסוח כנראה ו-בשלב מסויים. כן, אפילו אני שמעתי פעם שהצלבנים קיבלו על עצמם את הנצרות בשלב מסויים
. .....כנראה
בתמונה: אחד ממאגרי המים בחורבת צונם

שינובי5

New member
ממש לא

אל תנסה לנחש מדוע הבאתי אותו דווקא, משום שאתה טועה ומטעה. הבאתי אותו משום הוראות ההגעה לאתר והמידע שהעביר בנוגע למכשולים אפשריים בדרך - לפחות עד כמה שאני זוכר. אינני בטוח שכוונת המחבר הייתה שמדובר בצלבנים - אלא דווקא למקומיים שהתנצרו. הנוסח הינו אמביוולנטי, מה גם שהוא מסייג את השיוך:."זהו אתר ארכיאולוגי ששייך כנראה לתקופה הצלבנית". לפי השרשור יכולת לשלוח לשואל/ת הסבר מפורט. חבל שלא עשית כן, מן הסתם היה הדבר מסייע לו יותר מאשר הכתבה מ-YNET .

ihtiyar

New member
../images/Emo31.gif

1. "טועה ומטעה" שכתבת - לא אתייחס, מחמת הנימוס. 2. השואל קיבל ממני מידע מפורט מ-א-ו-ד במסר אישי, בפורום אחר (683) שבו הוא שאל את אותה שאלה עצמה. זאת הסיבה לאייקון הקריצה שלמעלה. 3. כמי שמדריך שם כבר הרבה שנים, מכיר את האתר והסביבה, ואת הסקר הארכיאולוגי שנערך שם ע"י רפי פרנקל (שהיה הארכיאולוג הראשי של הגליל העליון) ונמרוד גיצוב (חוליית סקר ארכיאולוגי, גליל מערבי) - בכל זאת מרשה לעצמי לחזור ולומר שהקישור מ-YNET הוא קשקוש מוחלט. את זה כנראה שאינך יודע, ולכן הוספתי למעלה "בתום לב". 4. חג חירות שמח

שינובי5

New member
אתה

באמת ובתמים לא הבנתה למה התכוונתי. הקישור נבחר לא מפני מה שנכתב בו, אלא עקב הוראות ההגעה הדי מפורטות שלו. זה הכל. עכשיו תתחיל להבין אני מניח. אתה מורה דרך?

ihtiyar

New member
אם מישהו מתעניין בנושא,

הוא יכול להציץ כאן. שינובי5: כדי לא להלאות את הפורום בתכתובת מיותרת בינינו, שלחתי אליך מסר.

למעלה