חורים בפנים וצלקות

PUKA2012

New member
חורים בפנים וצלקות

היי, אני סובלת מחורים בפנים (בעיקר באיזור הלחיים) כתוצאה מחיטוטים בפנים
כמו כן, יש לי כל מיני צלקות שנשארו לי שלא מחלימות (הן בצבע אדום) כנראה כתוצאה מהפצעים... ממש נשארו כמו כתמים על הפנים.
כשהלכתי לרופאת עור לא ממש היה לה מה להציע לי, אשמח לעצה מכם מה אני יכולה לעשות? לאיזה מומחה אני יכולה לפנות שיכול לעזור לי בעניין??? אני גרה באיזור חיפה והקריות. זה נורא נורא מפריע לי ואני חייבת לטפל בזה ! אנא הפנו אותי לגורם המתאים... תודה רבה מראש !

צלקות בפנים

שלום רב,
המרכז המשולב לאסתטיקה אצלנו באיכילוב הינו מהמובילים בארץ לטיפול בתחום הצלקות.
ממליץ לך בחום לבדיקה והתאמת טיפול המתאים לעורך.
רפואה שלמה!

הטיפול בצלקות אקנה.

אקנה הינה מחלה דלקתית כרונית של בלוטות השומן, המופיעה על פי רוב בגיל ההתבגרות. לרוב, המחלה חולפת בגילאי העשרים אולם לעיתים נמשך עד גיל 40. אחוז ניכר מהסובלים מנגעי אקנה יסבלו כל חייהם מצלקות ע"פ הפנים ו/או הגב . 95% מהמטופלים יציגו צלקות קטנות בלבד אולם כ-20% מהמטופלים יציגו צלקות גדולות עמוקות ומשמעותיות.

ישנם מספר סוגים של צלקות אקנה:

צלקות Ice-pick (חטטים) - הנפוצות ביותר ומתבטאות בשקעים עוריים עמוקים.
צלקות Boxcar (צלקות זווית) - שטחיות או עמוקות ומופיעות לרוב באזור הרקה והלחיים.
צלקות Rolling - מקנות לעור מראה גלי.

מרבית המטופלים מציגים צלקות אקנה ממגוון סוגים, תופעה המחייבת גישה יצירתית, ידע וניסיון על מנת להתאים לכל מטופל את תמהיל הטיפול שיביא לתוצאה האסתטית הטובה ביותר.

אני לא רואה אותך מולי כך שלא למרי מבין את התמונה הקלינית אבל כדי לספק לך לשאר הקוראים תשובה רחבה, להלן פירוט הטיפולים שאנחנו מבצעים במרכז המשולב לאסתטיקה לצלקות אקנה. כמובן שלכל מטופל אנו מתאימים את תמהיל הטיפולים שיביא לתוצאה האסתטית הכי טובה.

הטיפולים האפשריים:

קילוף העור בלייזר מקטעי משייף - טכניקה יעילה ביותר לטיפול בצלקות אקנה, במהלכה מוסרות שכבות עור דקות, אחת אחרי השנייה, עד להשגת שיפור משמעותי במראה הצלקת ואף היעלמותה. בד בבד מתקבלת מתיחה של העור המסייעת בהחלקת העור וטשטוש הצלקת. מדובר בטיפול בודד הדורש 7-10 ימי החלמה בבית.

עידוד יצירת קולגן על ידי לייזר מקטעי לא משייף - הליך עדין אשר במהלכו אנו מייצרים חתכים לא נראים בשכבות העור העמוקות. בתהליך הריפוי מגוייסים תאים מרובים המייצרים קולגן וממלאים את הצלקות מבפנים החוצה. להשגת תוצאה טובה יש לחזור על הטיפול כ-5-6 פעמים, אחת לחודש. לאחר הטיפול יופיעו אדמומיות ונפיחות דמויות כווית שמש הנמשכות בדרך כלל מספר ימים בודדים. טיפול זה משולב לרוב עם שיטות טיפול נוספות להשגת תוצאה מירבית.

כריתה כירורגית בטכניקה זו מסירים את הצלקת בחיתוך סכין והפצע שנוצר נתפר בתפרים פשוטים. התוצאה הסופית היא, צלקת שטוחה וישרה במקום צלקת עגולה ושקועה. בשיטה זו מטפלים בצלקות עמוקות וגדולות במיוחד. זמן ההחלמה משתנה בין הפרוצדורות והוא בד"כ מספר ימים.

חיתוך סיבי צלקת היוצרים עור גלי (Subcision) בהליך זה מוחדרת מחט חדה בזווית אל תוך העור במרחק של 1-2 ס"מ מהצלקת. תנועה חוזרת של המחט הורסת את הסיבים שמתחת לצלקת וכך מפרידה אותה משכבת העור העמוקה יותר וגורמת להגבהת הצלקת השקועה. בטכניקה הזו אין פגיעה בשכבה העליונה של העור פרט לנקודת החדרת המחט. הטיפול אינו משאיר סימנים למעט חבורות ( סימנים כחולים) שייעלמו לאחר 1-2 שבועות והוא כרוך במספר פגישות, עם הפסקה של 3 שבועות ביניהן. שילוב טיפול זה טיפול לייזר יביא לתוצאה אסתטית מיטבית.

TCA CROSS מדובר בטיפול נקודתי, המיועד לשיפור צלקות עמוקות במהלכו מוחדר החומר הפעיל (85% (TCA אל בסיס הצלקת בעזרת קיסם במטרה לייצר פצע נקודתי שבתהליך הריפוי שלו יעודד יצירה של קולגן. באזורים המטופלים מקבל העור מיידית גוון לבן אשר נעלם לאחר שעות ספורות ומופיעה אדמומיות, ההופכת לפצע שיגליד ויחלים בתקופה של עד 3 שבועות. מיד לאחר הטיפול אנו מבוצע טיפול בלייזר להחשת תהליך הריפוי ולמקסום התוצאה האסתטית. לאחר 2-3 טיפולים, ניתן להבחין בשיפור של כ-50-80% בעומק הצלקות.

פילינג שיטת טיפול לשיפור מראה ומרקם העור שתוצאותיה עור חלק ואחיד יותר. קילוף העור יכול להיות שטחי, בינוני או עמוק, בהתאם לסוג התמיסה, כאשר הפילינג השטחי פוגע רק בשכבה העליונה של העור (האפידרמיס), הפילינג הבינוני פוגע עמוק יותר (עד לשכבה העליונה של הדרמיס) והפילינג העמוק מגיע עד לשכבות העמוקות של הדרמיס. כדי להגיע לתוצאות מקסימאליות מומלץ על 2-6 טיפולי פילינג כתלות בסוג העור, מצבו, חוזק הפילינג והתוצאות הרצויות. תופעות לוואי אפשריות: אודם בפנים וקילופים למשך מספר ימים, התפרצות הרפס והיפרפיגמנטציה למספר שבועות.

למעלה