חורים שחורים ומה שמעבר

056347686

New member
חורים שחורים ומה שמעבר

הייתי רוצה לדעת איזה ספרי מד``ב יש על חורים שחורים?

epitaph

New member
לא מכיר...

אבל כבר שמתי לב שאתה אוהב את גולשים בזמן ואם אהבת את העיקרון של העולמות המקבילים אז אני ממליץ לך על סדרת ``אמבר``...הספר הראשון נקרא ``תשעה נסיכים לאמבר`` אבל הסדרה הזו היא פנטזיה ולא מד``ב כלומר הדגש שם הוא יותר על קסם והעל טבעי מאשר על טכנולוגיה (בקיצר יש מימדים חלופיים אבל עוברים מימדים לא באמצעיים אלקטרוניים אלא בקסם...בערך).

Boojie

New member
יש, תאר לעצמך, ספר בשם ``החור השחור``

מאת אלן דין פוסטר, על ספינה שמגיעה לקרבת חור שחור ומגלה שם תגלית בלתי צפויה - ספינה אחרת שאבדה מזמן (כמה שאני זוכרת זה היה גם סרט). יש את טרילוגיית היצ`י (שער, סף האירוע ומפגש היצ`י) של פרדריק פול, שמאד קשה לפרט על מה היא, אבל יש בה עיסוק רב בחורים שחורים. מהחדשים יותר יש את ``טבעת כארון`` ו``הכדור שנופץ`` של רוג`ר מקברייד אלן, שעוסקים במניפולציות בכבידה באופן כללי. אצל ג`ון וארלי יש עיסוק מסוים בחורים שחורים כמקור אנרגיה, ובין השאר יש לו סיפור אחד (מתוך הספר ``גילוי עיניים``) שנקרא ``החור השחור עובר``. ללארי ניבן יש סיפור נחמד בשם ``איש החור``, על תגלית שכרוכה, אם אני זוכרת נכון, בחור שחור קוואנטי. אני די בטוחה שיש עוד, אבל כרגע אני לא מצליחה להזכר בהם.

Boojie

New member
אגב, דבר ששכחתי לציין:

את רוב הספרים הנ``ל אפשר להשיג במאמץ סביר רק בספריות. את ``החור השחור`` של פוסטר אפשר להשיג בחנויות משומשים בקלות יחסית (או לפחות היה בפעם האחרונה שביקרתי בחנות משומשים). את טרילוגיית היצ`י קשה עד בלתי אפשרי להשיג. ``טבעת כארון`` אזל ונדיר, אבל ``הכדור שנופץ`` ניתן להשגה בחנויות. ``גילוי עיניים`` של וארלי קשה מאד להשגה, כמעט בלתי אפשרי. הסיפור של לארי ניבן - לא זכור לי איפה הופיע. אולי באחד מספרי ``הטוב שבטוב``, אולי בפנטסיה 2000. אה, ב``עולם שמחוץ לזמן`` של לארי ניבן (ניתן להשגה בחנויות משומשים) נעשה שימוש בחור שחור לתנופת קלע של ספינה (החור השחור אינו מרכז הסיפור אבל מהווה מניע חשוב בעלילה, ואני לא אפרט מעבר לזה). ואם תציין לאיזו מטרה אתה מתעניין כל כך בחורים שחורים, אולי אני אוכל למקד את זה יותר...

.Mr. Wizard

New member
אגב, מזכיר לי

סדרה חדשה בערוץ AXN אנדרומדה, משהו דומה. עם קווין סורבו - הרקולס לשעבר. נחמד ביותר.

056347686

New member
אני אוהב את השחקן הזה

הייתי מעריץ מושבע של הרקולס כי אני נורא אוהב מיתולוגיות

למעלה