חורים שחורים ופרדוקס המידע

kaplanal

New member
חורים שחורים ופרדוקס המידע

ישנם שתי גישות לתיאור המצב בו חלקיק נופל לתוך חור שחור.גישה אחת אומרת שהחלקיק ימשיך בתנועתו כאשר יעבור את אופק האירועים יכנס לתחום שבו זמנו נעצר,ואף מידע חיצוני לא יוכל להגיע אליו.הגישה השניה אומרת שהחלקיק יתאדה בכל הספקטרום של מצבים הקוונטיים מאופק האירועים בצורה של קרינת הוקינג.יש המראים ששתי הגישות האלה הם שוות תוקף כגון הדואליות של חלקיק-גל.והמצב של החלקיק בעצם נקבע על ידי סוג של ניסוי שמבצעים.לפי עיקרון ההולוגרפי כל המידע ביקום נמצא על פני המרחב.לכן מבחינה עקרונית למרות שלא ניתן להסיק מידע על החלקיק מקרינת הוקינג ,יש אפשרות לקבל מידע מתוך אופק האירועים עצמו.זה הוא תיאור מתמטי של החור השחור. במציאות החורים השחורים הם לא שחורים בכלל.הם פולטים קרינה מדיסקית הספיחה ומתוך ענן הגזים העוטף אותם.השאלה הנשאלת היא איזה אחוז מהקרינה הזאת היא קרינת הוקינג והאם כל המידע שמתקבל בפועל מהקרינה הכללית מאפשרת לדעת אינפורמציה לגבי החלקיק

the YOOK

New member
הוכיחו לא מזמן

שמידע קוונטי לא יכול להאבד, ולפיכך הניתוח של הוקניג את המצב שנקרא "חור שחור" סותר את מכניקת הקוונטים (שזה פשוט עוד דוגמא לאי קונסיסטנטיות של התיאוריה, או לפחות לזה שהיא סותרת את היחסות הכללית בצורה יסודית).

kaplanal

New member
שהמידע הקוונטי

אתה מדבר על כך שהמידע הקוונטי נשמר בעזרת הפעולה מרחוק,כאשר למעשה האינטראקציה מתפשטת במהירות מיידית. והמחשב הקוונטי שאמור להבנות מחור שחור פועל לפי העיקרון הזה. אך לפי הגישה הקלאסית החומר הולך לעיבוד בחור השחור,ושום דבר לא נפלט החוצה (בגלל זה קוראים להם חורים שחורים)

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אין דבר כזה מהירות מיידית...

ולא ידוע לי על מחשב קוונטי שאמור להיבנות מחור שחור. קודם שיבנו את המחשב הקוונטי הראשון, ואח"כ נדבר על מחשב קוונטי מחור שחור. (למה דווקא חור שחור, אני לא מבין).

kaplanal

New member
זה קשור לפרדוקס EPR

והמחשב הקוונטי כבר בנו אותו ביפן.זה עדיין מאוד פרימיטיבי אבל כבר יש. בקשר לחור השחור והמחשב הקוונטי.הקלט נכנס לחור השחור,ביחד עם המסה ו"הוראות הפעלה".בתוך החור השחור החלקיקים של מסה נמצאים באינטראקציה אחד עם השני,כך שאפשר להגדיר לכל מצב קוונטי שלהם 0 או 1.אך בניגוד למחשב רגיל הם יכולים להיות גם ב 1 וגם ב0 .הפלט נפלט החוצה בצורת קרינת הוקינג.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני יודע למה אתה מתייחס, מה שנקרא entalgement

כלומר שכאשר עוזבים שני חלקיקים, פוטונים, ושולחים אותם למקומות שונים אזי, כשאר נמדוד תכונה מסויימת של אחד החלקיקים, נמצא שמדידה זו השפיעה על החלקיק האחר לפני שבכלל מדדנו אותו. אבל אין זה אומר מהירות התפשטות מיידית. ראה ערך בוויקיפידיה.

kaplanal

New member
זה בדיוק מה שזה אומר

אם משנים את התכונות של חלקיק אחד באופן מיידי משתנים תכונות של חלקיק אחר

אמִיר

New member
אני לא בטוח שזה נכון

אם *מודדים* תכונה של חלקיק מסויים, אז אפשר לדעת, באופן מיידי, תכונה של חלקיק אחר. כל שינוי אחר שאתה מבצע ישפיע רק על התכונות של החלקיק המקומי שלך.

kozakish

New member
../images/Emo45.gif

אתה פשוט הורס את ה-entanglement כשאתה מבצע פעולות לא הרמיטיות על אחד החלקיקים.

kaplanal

New member
טלפורטציה קוונטית

פיסיקה של מידע זה ענף מאוד מתפתח היום.פעולה מרחוק אומרת גם אם החלקיקים מופרדים אחד מהשני במרחק רב,הם אותו אחד בתכונות הקוונטיות מסויימות. http://www.aip.org/pnu/1997/split/pnu350-1.htm

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני גם יכול להגיד את ההפך, שGR סותרת את QM.

בעוד שנמצאו כבר תיאוריות QCD וQED, כך שQM לא סותרת לגמרי לפחות את SR, שהיא נובעת מ-GR, אז להגיד שהן לגמרי לא תואמות מבחינה לוגית לא יהיה הכי נכון. נראה לי שהוקינג התערב עם קיפ ת'ורן בקשר לפרדוקס המידע, בכל אופן הראו את זה בערוץ 8 עד לא מזמן (לפני שנה).

volkanian

New member
../images/Emo13.gif זה אנציקלופדיה

לפולו או משהו כזה. והוקינג הפסיד. הוא הודה בטעותו לאחר שניסח תאוריה חדשה , נדמה לי זה היה ב2003. וזה לא שקיפ תורן צודק , זה פשוט כי הוקינג שינה את דעתו וחשב על אפשרות שלישית.

kaplanal

New member
לא הבנתי מה הקשר לQCD ולQED

אבל בהחלט איבוד האינפורמציה הקוונטית סותר את QM . היה עוד הימור בינים הקשור לקיומה של סינגולריות ערומה.בסוף סטיבן הוקינג נאלץ להתפשט. ובכלל סטיבן הוקינג הוא בן אדם עליז ביותר,למרות היותו בן יותר מ60 ,ומרותק לכסא גלגלים . בזמן הקרוב הוא מתכוון לטוס לחלל.

למעלה