חורים שחורים מ"האבל"-

יניב ריז

New member
חורים שחורים מ"האבל"-

סכימה הממחישה את האנטומיה של החור השחור.

Dark Muse

New member
את לא יודעת מה זה חור שחור?

כוכב שקורס ומקבל כוח כבידה כולכך חזק שאפילו אור לא יכול לצאת ממנו אני יודע בערך לכן אני אתן ליניב להסביר

WINTERLOVE

New member
אני יודע מה זה חור שחור אך אשמח ..

לקבל הסבר על התמונות מהאבל: כיצד מצולמות, באילו אורכי גל, מה מבטאים הצבעים השונים וכו´ וכו´ בתודה מראש !

א ס ף ב

New member
הגדרה מתומצתת

חור שחור - Black Hole אזור בחלל המאופיין בריכוז אדיר של חומר בתוך נפח קטן. הכבידה בתוכו כל כך חזקה עד כי שום דבר לא יכול להמלט ממנה, אפילו לא אור. כל דבר שנופל לתוך חור שחור נעלם מהיקום לצמיתות. נלקחה מתוך: http://www.yarden.ac.il/bloss/apod/chet.htm וניתן למצוא שם מידע הגדרות אסטרונומיות נוספות וכן מיד ספציפי על חורים שחורים. אם כי, יניב באמת קליבר בנושא, כך שאם יש לך סבלנות שווה לחכות להסבר יותר מפורט שלו.

יניב ריז

New member
חור שחור (מתומצת)-

כוכב שגודלו לפחות 3 מסות שמש, עשוי בתהליך המיתה שלו להפוך לחור שחור. על כל כוכב פועלים 2 כוחות עיקריים: 1-כוח המשיכה (ככל שיש יותר מסה כך גדל כוח המשיכה) 2-כוח ההתפרצות (האנרגיה המשתחררת מהכוכב שואפת לפוצץ אותו כלפי חוץ) כך שהיקפו של כל כוכב הוא למעשה ההיקף שבו יש איזון בין כוח המשיכה לכוח ה"פיצוץ". כאשר הכוכב מכלה את כל מלאי הדלק הגרעיני שלו הוא מתקרר-ואז כוח ההתפרצות קטן-ולכן הכוכב ייתחיל להדחס. חור שחור הינו כוכב שנדחס למימדים כאלו קטנים (כמו לדחוס את השמש שלנו לתוך גרגר אפונה) יוצר שדה כבידה כה חזק סביבו עד שאפילו אור אינו מסוגל להמלט-נוצר חור בזמן-מרחב. אם כך כיצד מצלמים חורים שחורים? לפי הפיזיקה-כל גוף בתאוצה פולט קרינה. כאשר חלקיקים מאיצים לכיוון החור עקב משיכתו הם פולטים קרינת X וגמא-עד להגיעם לאופק האירועים-שם נפסקת תשדורת הקרינה-כך שספקטרום התצפית על חורים שחורים הוא לרוב ברמות הקרינה הגבוההות. מעבר לכך -נפלטים גלי רדיו "במקביל" לציר החור השחור. לכן בתמונות (הם מורכבות מכמה ספקטרומי צילום),ניתן לראות את הגוף הזוהר במרכז שמסביבו חג החומר לעברו (קרינת X וגמא), ועל ציר החור השחור-מעיין "זרנוקים" שזה נעשה בקרינת רדיו.

a r i e l ariel

New member
שאלה תאורטית

אם אי פעם אהיה בחללית ואראה חור שחור, אראה אותו כמו בתצלומים?

יניב ריז

New member
כעקרונית לא-כי בתור בן אדם

אתה חשוף רק לספקטרום הנראה, אך אני מניח שיש גם פליטת אור נראה שחלשה לצפייה מכדוה"א, כך שאם תתקרב מספיק (אך לא יותר מידי) אולי כן תראה איזה גופיף חיוור... אני אבדוק את זה היום בערב יותר לעומק-פשוט אני חייב לצאת...

קובי00

New member
אתה לא תוכל לראות את החור עצמו

כי הרי החור גם בולע את האור הניראה לבני האדם אבל אתה תוכל לראות את מיקומו ע"י שובל החומר שמושך החור. כך לפחות אני חושב....

יריב71

New member
אגב, ישנה תאוריה הגורסת שהמפץ הגדול

נבע מתפוצצות של חור שחור צפוף מאוד שהגיע למסה קריטית מסויימת. עפ"י התאוריה הזאת החורים נשחורים הם אזורים שבהם היקום חוזר שוב ומתכנס. ההתכנסות כרגע היא מקומית, אך בעוד ס מליארדי שנים יווצרו כמה חורים שחורים חזקים שיתלכדו אח"כ לחור שחור אחד שישאב לתוכו את כל מסת היקום, ואז יתפוצץ שוב ליצירת היקום וחוזר חלילה.

יניב ריז

New member
אך זה לא יקרה...

מסת היקום (כוח המשיכה של כלל החומר ביקום) נמוך מכוח ההתרחבות, כך שלצערינו כנראה שנגיע למוות אנטרופי ולא לכינוס מחדש..

Dark Muse

New member
מה בידיוק קורה אבל לא הבנתי

נגיד ויש חור שחור ויש כוכב בוא נגיד כדור הארץ הוא ימשך לחור השחור?? נגיד והוא נמשך מה קורה? הוא מתפוצץ לחלקקים של אבק כוכבים ונעלם בתור החור או מה? אני לא הבנתי את הקטע.....

יניב ריז

New member
כדור הארץ ימשך לחור השחור

ופשוט יהפוך לחלקיקים תחת שדה הכבידה האדיר של החור. אני אשתדל לכתוב היום או מחר מאמר שיסביר בצורה פשוטה את הדבר המכונה "זמן-מרחב" ואת הפיזיקה היחסותית והקוונטית הדנות בסוגיות מרחביות והשאיפה לתורת השדה המאוחדת (כולל הסברים לגבי תורת העל מיתר העוצרת נשימה ביופיה). אל תבהל ממושגים-מושג חדש,וקל ככל שיהיה,תמיד ישמע מסובך עד שמכירים אותו...

idansof

New member
המסה כפי שאנחנו מעריכים...

שזה לא כולל חומר שאינו פולט או מחזיר אור

למעלה