חורף בבוסטון

חורף בבוסטון

שלום
אנחנו שוקלים לעבור לבוסטון, אנחנו זוג פלוס שלושה ילדים קטנים.
השאלה האם מישהו יכול לתת לנו עצות מעשיות לגבי התמודדות עם החורף הקשה באזור זה? האם מתקיימים לימודים בימים שבהם הטמפרטורה צונחת מתחת לאפס? ועוד טיפים קטנים וגדולים, נשמח לשמוע מכאלה שכבר עברו את זה...

תודה שסק

boneguy

New member
איזה 0?

אם הכוונה ל- 0 צלזיוס, אז בוודאי. אמנם לא מהאזור הזה, אבל גם מאזור קר, יש כאן ימים רצופים, ואפילו שבועות מתחת ל- 0. המקומות האלה ערוכים לכך.

אני כרגע במיניאפוליס. יש בחוץ מינוס 26 מעלות. "מרגיש כמו מינוס 37". החיים מתנהלים כסדרם. קצת לאט יותר, אבל הכל עובד, כולל תחבורה ציבורית, וטיסות.

אם יורדת כמות משמעותית של שלג, יכולים לעכב את בתי הספר, או לסגור אותם, אבל זה יותר קשור לכמה ירד, ולא לקור. היום פה השמש בחוץ, והשמיים כחולים. מהמשרד זה עלול להרגיש כאילו מדובר ביום אביבי חביב...

בהצלחה

I Gabe

New member
אפס צלזיוס או פרנהייט?

רוב החורף הטמפ' היא מתחת לאפס צלזיום שהם 32 פרנהייט. ערוכים לזה. בפנים הכל מחומם היטב ונעים מאד. בחוץ מתלבשים טוב. כמה כבר נמצאים בחוץ? באמת לא כזה נורא.

Boston Guy

New member
בחוץ כרגע 12 מעלות פרנהייט. כלומר מינוס 12 צלסיוס

אישתי חזרה כרגע עם הכלב מגינת הכלבים, שם הם בילו שעה באוויר הפתוח.
אתמול בלילה אני לקחתי את הכלב לטיול של חצי שעה כדי שיוציא אנרגייה ויעשה צרכים. הטמפרטורה הייתה מינוס מעלה אחת בפרנהייט, שזה יוצא מינוס 18.3 מעלות צלסיוס. עם הרוח שהייתה אתמול, זה נתן wind chill factor של מינוס 30 צלסיוס.
אבל כלב עדיין צריך לטייל 3 פעמים ביום... בלי קשר הטמפרטורה בחוץ.

אז כן - המדרכות בחוץ כרגע מלאות בקרח ובשאריות מהשלג שירד השבוע, והאימרה של זקני בוסטון היא "אם יש שלג על האדמה בדצמבר - הוא יהיה שם עד אפריל". כמו שזה נראה כרגע- יש לנו חורף קר מהרגיל השנה.

הדבר היחיד שגורם לביטול לימודים זה snow emergency, שזה אומר בזמן סופת שלג רצינית שגורמת לתנאים לא בטוחים לילדים שאמורים לחכות ל school bus ברחוב (ערימות שלג הגבוהות יותר מילד ועלולות להסתיר את הילדים המנהגים בכביש). בשנה ממוצעת יש משהו כמו 4 ימים כאלו בשנה. הטמפרטורה פה יורדת אל "מתחת לאפס" (בצלסיוס) בגיזרת סוף נובמבר, ונשארת שם עד סוף מרץ או תחילת אפריל - כלומר 4 או 5 חדשים, או במילים אחרות במשך כחצי משנת הלימודים. אם בשנת הלימודים הסטנדרטית כאן יש כ 180 יום נטו של לימודים, זה אומר שלפחות 85 יום מתוכם יהיו "ללכת לבית הספר כשבחוץ הטמפרטורה מתחת לאפס", להתמודד עם שלג, קרח, מלח (להמסת הקרח) על המדרכות והכבישים (הכלב שלי לובש נעליים כשהוא יוצא לטיול, כי המלח שורף לו בכפות הרגליים).

לא לגמרי ברור לי למה אתה מתכוון בשאלה "איך מתמודדים". מי שקר לו - לובש מעיל... אני צריך לריב עם בן העשרה שלי שלא יצא מהבית בטי-שירט עם שרוול קצר באמצע החורף (הוא טוען שלא קר לו).
אז לובשים כמה שכבות - משהו קל למטה בשביל indoor, ושכבות מעל זה - מעיל. כפפות. כובע. מגפי שלג. ילדים לרוב מאבדים בחורף ממוצע כמה וכמה מאלו - ולכן צריך יותר מזוג אחר מכל דבר לכל ילד. במקרה של אנשים שנמצאים הרבה בחוץ - לובשים יותר שכבות (געטקעס, גופיה טרמית, כובע גרב, עוד ג'קט מתחת למעיל, צעיף). בימים קיצוניים וכשיוצאים לסקי בימים קרים מאוד אנחנו (המבוגרים) משתמשים במחממים כימיים (שמדביקים לגרביים כדי שהרגליים לא יקפאו). זה מחזיק 8-10 שעות.

זה עניין לא זול להצטייד לחורף - בעיקר כשמדובר בילדים שגדלים כל שנה כך שציוד לא עובר משנה לשנה, ובנוסף מאבדים ציוד כל הזמן... אצל מבוגרים לפחות כשאתה קונה ציוד טוב פעם אחת זה מחזיק שנים.

iris mom of two

New member
החורף הוא לא קשה

הוא יותר קר מבישראל, ויש שלג. אבל הוא גם מאד כייפי.
&nbsp
לי יש בת שנולדה וגדלה פה ואין לה מושג איך מתמודדים עם קיץ, היא אוהבת את החורף. השכנים שלי עם שני ילדים (4 ו6) מבלים חלק מהיום בsledding בחצר האחורית.
&nbsp
בכל הנסיון שלי עם בית הספר, בוטל בית ספר רק פעם אחת בגלל הקור, ואז הטמפרטורות היום הרבה הרבה מתחת לנקודת הקפאון, ודאגו לילדים שמחכים לאוטובוס. בדרך כלל מבטלים בית ספר אם הכבישים מסוכנים בגלל קרח או שלג. ושלג, משמע הרבה שלג, לא מה שקורה בירושלים.
&nbsp
אנחנו גרים באזור בוסטון כבר 18 שנים. אישית אני מא אוהבת לטייל ביער בשלג, יש לי ציוד. הבת אוהבת סקי, הבן אף פעם לא לובש מעיל כי הוא לא יוצא למספיק זמן. בעצם, אם הוא יוצא ליותר מ20 דקות הוא ילבש מעיל.
&nbsp
העצה הכי טובה שלי, והכי קשה למלוי: לא לפחד מהקור. ללמוד להנות מהחורף. לצאת, לבנות איש שלג, לעשות החלקה על הקרח, sledding, ואפילו סקי. לקנות בגוד מתאים. אתמול בטיול של שעה בחוץ עם הכלב במינוס 15 סלציוס. היה קר, אבל מרענן והייתי לבושה בהתאם. ראיתי אצנים שמתכוננים למרתון, וסתם כאלו של טיול אחה"צ.
&nbsp
הבתים מחוממים. שוב, עצה שלי, שקשה למלוי, לא לחמם יותר מדי. הבית שלי עומד על 19 מעלות סלציוס ביום, ו16 בלילה. יש שמיכות. כשזזים מתחממים.וכן לא פותחים חלון! כשהבית לא מחומם יותר מדי הבית לא מרגיש חונק. בקיץ אפשר לפתוח חלונות.
&nbsp
ציוד? טוב היו לי 18 שנים לאסוף. אבל יש לי לפחות 6 זוגות מגפיים לצרכים שונים (זוג שחור, זוג חום, זוג לסנושואינג, זוג לפנוי שלג, זוג שקניתי ולא היה נוח... ויש לי חולשה לנעליים). מעילים? יש לי כמה. אבל צריך מעיל ליציאה, מעיל לטיול עם הכלב, מעיל לסקי, מעיל לסתם מעברים קצרים שלא יהיה כבד מדי בסופר... וצריך זוג כפפות לכל מעיל, שיתאימו, וכדי שלא אחפש את הכפפות שרוצה לצאת מהבית.
&nbsp
הילדים? תמיד היה להם לפחות שלושה מעילים. אחד כבד, אחד קל, ואחד לגשם. זוג נעליים טובות וזוג מגפיים טובות. יש גם כסוי מיוחד לעגלות כך שלילד בעגלה חם ונעים.

Fellowship

New member
לא מבוסטון, ממרילנד, כאן הטמפרטורות גם מתחת לאפס צלזיוס, וזה

דווקא מאוד כיף, מכיוון שפרט לקור, שמולו אפשר להתמודד בקלות (לבוש שכבות),
מאוד נחמד שלא יורד גשם (שמבחינתי זה הכי מעיק), השמיים בהירים וכבונוס יש לעיתים שלג שמאוד כיף לראות ועוד יותר לשחק בו.
&nbsp
כרגע מינוס שבע מעלות צלזיוס (זה בטח נשמע כמו קיץ לאנשי בוסטון),
אנו מסתובבים בחוץ ללא שום בעיה.
&nbsp

מתרגלים לקור, בערך.

אני כותב בעיניים של מי שעבר לאחרונה לאיזור קר, אחרי שלא אהבתי את מז''א בירושלים בחורף, כי היה צריך כובע וכפפות, לפעמים.

אצלנו בורמונט - קצת יותר צפונה ממסצ'וסטס- זה חורף ראשון אמיתי ומלא. אחרי סתיו חם מהרגיל כאן (לא מנסיון אישי, מן הסתם) קפצנו ישר לחורף וכבר מזמן אנחנו סביב הקיפאון ובדרך כלל מתחתיו. שם עברתי לפרנהייט, כדי להרגיש יותר חיובי.
בשבוע האחרון, ירדנו גם אל מתחת לאפס פרנהייט, ולפני כמה ימים ההתראה היתה לווינד צ'יל של מינוס עשרים עד מינוס ארבעים. במינוס ארבעים, הפרנהייט והצלזיוס נפגשים. עשר דקות של עור חשוף, ואומרים שלום לרקמות שנחשפו.

אבל כמו שכתבתי, מתרגלים.
אם בסוף הסתיו הרגשנו קר בחוץ שהטמפ' היו פחות מעשר מעלות צלזיוס, עכשיו אני חולם על יום נעים עם מינוס עשר צלזיוס, כדי שיהיה אפשר לטייל בחוץ בלי שיהיה קר מדי.
עדיין לא היה יום שלא לקחנו את הילדה לביה''ס ברגל, מתוך ההבנה שאם אפשר לעשות סקי בחוץ אז אפשר גם ללכת ברחוב. אפשר לראות בדרך לבית הספר ילדים שהורים מושכים במזחלת, כי המדרכות לא מומלחות, רק מפלסים מהם שלג ובעיקר מהדקים את השלג שעליהן.

אני לגמרי מסכים עם הגישה של לאמץ את החורף ולא להתחבא ממנו.
עברנו לאיזור הזה מתוך רצון לחוות את הטבע על ארבע עונותיו, ובינתיים די נהנים.

כבר יש ערימות של ציוד חורף, שחלקו נראה כמו הכלאה בין ציוד נ.א.ס.א למשהו ממרתף סאדו, אבל משתדלים להשתמש בהכל... ביגוד, מגפיים, סנואו שוז, מזחלות לילדים, דוקרני קרח לנעליים ועוד...

Alfa156 GTA

New member
תשובה מחדשים בבוסטון

הגענו באוגוסט, נהנו מכל יום של שמש, בעיקר בגלל המלצות של מקומיים לא לבזבז את הימים האלו, ואז לפני שבועיים וקצת הטמפ' קפצה למינוס ומאז קריר פלוס.
&nbsp
האמת? בתור ירושלמי במקור ואח"כ מרחובות יכול להגיד שאמנם זה קר, אבל זה נסבל, ולא באמת כזה נורא, חזרנו השבוע מטיול סקי של יומיים והיה נהדר, אפילו שנהגנו לשם וחזרה בשלג כבד מאוד. הדכאון היחיד בשבילי זה יותר בשביל הכלב שמאוד סובל בחוץ, גם מהקור, גם מהמלח וכל מה שמסביב.
&nbsp
מעבר לזה? תקנו בגדים מתאימים ותהנו :)
&nbsp

Boston Guy

New member
תקנה לכלב מעיל ונעליים

אם זה כלב ממין נקבה (או שזה כלב זכר שלא איכפת לו ללבוש ורוד) - יש לנו מעילים שנשארו מהלברדורית שלנו, מנוחתה עדן (במידת לברדור). ובאיזשהוא מקום יש גם נעליים (אדומות).

הכלב הנוכחי כפול בגודל מהלברדורית, ולמען האמת לא ממש צריך מעיל - יש לו מספיק פרווה בשביל שני כלבים... ומכיון שכפות הרגליים שלו הן בגודל של כף יד של אדם בוגר - אין מצב שהוא יכול ללבוש את הנעליים שלה. מצאנו עבורו נעליים בגודל GIANT שאיכשהוא הרגל שלו נכנסת בהן. בלי זה - לא יודע איך אפשר היה לטייל איתו ברחובות... יש רחובות מסויימים שבהם אנשים התפרעו לגמרי עם כמויות המלח שפוזרו. לקחתי השבוע את הכלב איתי להליכה לסידורים בבניין של עיריית ברוקליין ושכחתי להלביש לו את הנעליים. הלוך היה בסדר כי הלכנו ברחובות קטנים, אבל חזור הלכנו על רחוב ראשי שבו היו הרים של מלח על המדרכה בכל מקום. בסוף הדרך חזרה הוא צלע בשלוש רגליים שונות בו זמנית. ממש סבל. הייתי לוקח אותו על הידיים - אבל הוא שוקל יותר מ 100 פאונד...
זה לא קורה כשהוא לובש נעליים.

iris mom of two

New member
אם אין לכם עיה להכניס את הכלב לאוטו

בהופקינטון סטייט פארק לא ממליחים, אבל מפנים את הכבישים החסומים למכוניות. עד סוף מרץ DCR לא בנמצא, ואפשר להסתובב עם כלבים לא קשורים.
&nbsp
לידיעתכם. עדיין אין לי נעליים למרלין, וכמובן גם סוודר אין. אבל בהופקינטון סטייט פארק הוא נהנה מלהיות בחוץ.

Boston Guy

New member
הכלב נוסע איתנו הרבה ברכב, אבל...

הופקינגטון זה שעה נסיעה מכאן, וכלב צריך שלושה טיולים כל יום...
הוא רץ יחף בפארק הכלבים שליד הבית שגם בו לא משתמשים במלח, אבל כדי לנוע ברחובות אין ברירה וצריך נעליים.

יש לנו בכל אוטו כיסוי מיוחד למושב האחורי שמיועד לבעלי חיים, וכשהוא נוסע שם פשוט פורשים את הכיסוי. בסטיישן וואגון של אישתי הוא נוסע מאחורה אלא אם מלא שם.

Alfa156 GTA

New member
אכן - מעיל פליז קנינו

נעליים הוא לא מוכן ללבוש אבל עובדים על זה.
בגלל כמות המלח על ביקון, אני לוקח אותו ברכב כל סיבוב למאגר של chestnut hill.
&nbsp
שלנו אמנם פיטבול אבל אופי מאוד פולני והוא סובל מהכל, גם מהקור, גם מהמלח, מהכל ביחד, גם מעצם העובדה שהוא לבוש

iris mom of two

New member
יש לי חברה עם שני פיטבולים

מהתמונות שהיא מעלה לרשת נראה לי שאין יותר פולנים מהפיטבולים

ilanvag

New member
גם מבוסטון -- אל תיתן למעלות להפחיד אותך!

יודע איזה אפקט יש ללחות על חום?
ומדוע 35 מעלות (צלזיוס, פלוס) של חום בתל-אביב יהיו הרבה הרבה יותר גרועות מאשר אותן 35 מעלות חום בבאר שבע?
&nbsp
זה אפקט הלחות -- כאשר יש לחות באוויר, התחושה היא של חום הרבה יותר כבד והרבה יותר מעיק. כל ישראלי מכיר את זה היטב.
&nbsp
מה שרוב הישראלים לא יודעים הוא שזה בדיוק אותו דבר גם לגבי קור -- רק הפוך. כאשר יש לחות גבוהה באוויר, התחושה היא של קור הרבה יותר גרוע והרבה יותר מעיק.
&nbsp
הלחות בישראל בחורף היא מאוד גבוהה. כאשר בתל-אביב 10 מעלות צלזיוס, זה קרוב לוודאי תחושה של "הרבה יותר קר" מאשר אפס מעלות צלזיוס (או אפילו מינוס כמה מעלות) בבוסטון, בה האוויר בחורף הוא מאוד יבש. לכן, בבוסטון פחות מרגישים את הקור.
&nbsp
בנוסף, הבנייה בכל ישראל לא מיועדת לתנאי קור (למעט אולי בתים בודדים בצפון). בלוקים ובטון אוגרים ומעבירים דרכם את כל הקור, החלונות לא אטומים מספיק טוב, ולכן חודר קור לבתים -- ולא משנה כמה חימום תפעיל בישראל, כמעט תמיד יהיה קר (מניסיון ארוך שנים, רק מערכת הסקה טובה, מתחת לריצפה, מסוגלת להילחם בזה). בנוסף, גם ציוד החורף שיש בישראל הוא בדיחה (למעט מי שיש לו ציוד מקצועי). דובונים רגילים של צה"ל, ושאר מעילים שנמכרים בארץ, לא מיועדים לטמפרטורות קרות.
&nbsp
בבוסטון, ובכל צפון ארה"ב, הבנייה היא מעץ, כאשר בעצם יש שני לוחות של עץ במעטפת של הבית, כאשר ביניהם מעין צמר דחוס מיוחד. זה יוצר בידוד מעולה, כך שאוויר קר מבחוץ לא אמור להיכנס פנימה (אם הבית בנוי נכון), והחום נשאר בפנים. גם החלונות בנויים אחרת לגמרי, עם איטומים, ובדרך כלל גם חלונות כפולים עם שכבת אוויר/גז ביניהם (שוב, בשביל בידוד).
&nbsp
וכמובן, יש פה את ציוד החורף הטוב ביותר שקיים, ובמחירים סבירים ביותר. כן, אין גבול למה שאפשר להוציא על מעיל טוב... אבל המעיל "הראשי" שלי לחורף, כשבחוץ מתחת למינוס 10 מעלות צלזיוס, הוא מעיל שקניתי לפני 11 שנה כשרק הגעתי לפה, עדיין נראה כמו חדש, ועלה בסביבות 200 דולר (בטמפרטורות מעל 10- צלזיוס אני לובש מעיל דק, או בכלל בלי מעיל -- אולי איזשהו פליז, וגם זה לא בטוח).
&nbsp
כתבתי את כל המגילה הארוכה הזו כי הטמפרטורות שכמה חברים טובים פה התגאו בהן נשמעות מאוד מפחידות בעיניים ישראליות, ולא רוצה שזה יפחיד/ירתיע אתכם ממעבר... כולנו עברנו את זה וחיים בלי שום בעיה.

d a p h n a

New member
גם בירושלים מתקיימים לימודים כשהטמפרטורה מתחת לאפס

בתנאי שאין שלג על הקרקע. זה לא קורה הרבה, אבל כשזה קורה זה קורה.
למה שלא יהיו לימודים בטמפרטורות כאלה?

aharonca

New member
מניסיון של שלושה ימים :)

גם אנחנו עם שלושה ילדים והגענו לאיזור בוסטון לפני שלושה ימים.
מאוד פחדנו מהקור, והאמת ביום של הנחיתה היה קר ברמות אחרות.
לא יודע להסביר אם מתרגלים מהר או שפשוט מבינים כל יום שעובר יותר אבל אתמול כבר היה לנו הרבה יותר סביל. מתלבשים טוב, כמו שכולם אומרים הכל פה מחומם, במלון אנחנו עם בגד ארוך דק, בקניון עם בגדים רגלים בלי מעילים.

הבעיה במעברים בין המבנה לרכב, צריך פשוט להתלבש טוב ולשים כפפות.

ילדה אחת ממש מחפשת לשחק בשלג כל היום ואחת פחות.

זה הרבה פחות גרוע ממה שחשבנו. יכול להיות שעוד נתרגל לזה :)

וזה מניסיון של מספר ימים, לפעמים מישהו חדש רואה דברים אחרת ממישהו שחי פה שנים, אבל במקרה הזה אני מסכים לגמרי עם החברים האחרים.

klemiki

New member
עצות

נעליים גבוהות מעור, זה לא מגף מסורבל אבל אפשר ללכת בשקט בשלג במדרכה.
כפפות טובות שעובדות עם האייפון
מעיל טוב. בטנה עם רוכסן
כמה פילזים יפים
מסכה לפנים שמכסה את האף והפה, שאשפר ללכת לרכבת או לעבוד בחוץ בלי לסבול.
&nbsp
אם אתה קונה רכב, התנע מרחוק זה אחלה (לחמם את הרכב לפני שיוצאים). גם חימום בכסא.

למעלה