גם מבוסטון -- אל תיתן למעלות להפחיד אותך!
יודע איזה אפקט יש ללחות על חום?
ומדוע 35 מעלות (צלזיוס, פלוס) של חום בתל-אביב יהיו הרבה הרבה יותר גרועות מאשר אותן 35 מעלות חום בבאר שבע?
 
זה אפקט הלחות -- כאשר יש לחות באוויר, התחושה היא של חום הרבה יותר כבד והרבה יותר מעיק. כל ישראלי מכיר את זה היטב.
 
מה שרוב הישראלים לא יודעים הוא שזה בדיוק אותו דבר גם לגבי קור -- רק הפוך. כאשר יש לחות גבוהה באוויר, התחושה היא של קור הרבה יותר גרוע והרבה יותר מעיק.
 
הלחות בישראל בחורף היא מאוד גבוהה. כאשר בתל-אביב 10 מעלות צלזיוס, זה קרוב לוודאי תחושה של "הרבה יותר קר" מאשר אפס מעלות צלזיוס (או אפילו מינוס כמה מעלות) בבוסטון, בה האוויר בחורף הוא מאוד יבש. לכן, בבוסטון פחות מרגישים את הקור.
 
בנוסף, הבנייה בכל ישראל לא מיועדת לתנאי קור (למעט אולי בתים בודדים בצפון). בלוקים ובטון אוגרים ומעבירים דרכם את כל הקור, החלונות לא אטומים מספיק טוב, ולכן חודר קור לבתים -- ולא משנה כמה חימום תפעיל בישראל, כמעט תמיד יהיה קר (מניסיון ארוך שנים, רק מערכת הסקה טובה, מתחת לריצפה, מסוגלת להילחם בזה). בנוסף, גם ציוד החורף שיש בישראל הוא בדיחה (למעט מי שיש לו ציוד מקצועי). דובונים רגילים של צה"ל, ושאר מעילים שנמכרים בארץ, לא מיועדים לטמפרטורות קרות.
 
בבוסטון, ובכל צפון ארה"ב, הבנייה היא מעץ, כאשר בעצם יש שני לוחות של עץ במעטפת של הבית, כאשר ביניהם מעין צמר דחוס מיוחד. זה יוצר בידוד מעולה, כך שאוויר קר מבחוץ לא אמור להיכנס פנימה (אם הבית בנוי נכון), והחום נשאר בפנים. גם החלונות בנויים אחרת לגמרי, עם איטומים, ובדרך כלל גם חלונות כפולים עם שכבת אוויר/גז ביניהם (שוב, בשביל בידוד).
 
וכמובן, יש פה את ציוד החורף הטוב ביותר שקיים, ובמחירים סבירים ביותר. כן, אין גבול למה שאפשר להוציא על מעיל טוב... אבל המעיל "הראשי" שלי לחורף, כשבחוץ מתחת למינוס 10 מעלות צלזיוס, הוא מעיל שקניתי לפני 11 שנה כשרק הגעתי לפה, עדיין נראה כמו חדש, ועלה בסביבות 200 דולר (בטמפרטורות מעל 10- צלזיוס אני לובש מעיל דק, או בכלל בלי מעיל -- אולי איזשהו פליז, וגם זה לא בטוח).
 
כתבתי את כל המגילה הארוכה הזו כי הטמפרטורות שכמה חברים טובים פה התגאו בהן נשמעות מאוד מפחידות בעיניים ישראליות, ולא רוצה שזה יפחיד/ירתיע אתכם ממעבר... כולנו עברנו את זה וחיים בלי שום בעיה.