מרק שעועית
או קונים שקית של שעועית קפואה, או משרים כוס של שעועית יבשה במים למשך הלילה
מצרכים -
1. קופסת רסק עגבניות
1. בצל גדול קצוץ
3-4 שיני שום קלופות וחתוכות לאורך
פטרוזיליה+שמיר+סלרי בצרור אחד קשור בחוט לבישול
חצי פלפל חריף פרוס לפרוסות ללא גרעינים!!!
1-2 עלי דפנה
עצם גדולה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם. אני מ עדיף לגרוס גם את המלח וגם את הפלפל במטחנות היפות שלי [ מה, סתם קניתי אותן? ]
כמון טחון- חצי כפית, כוסברה טחונה - חצי כפית , כורכם - חצי כפית, פפריקה מתוקה - חצי כפית, קורט של סילאן ללא סוכר, מעט מיץ לימון
ציר מרק בשר [ קובית מרק בשר של קנור, או כפית מהקופסה שהם מוכרים עכשיו ]
רצוי סיר גדול עם תחתית עבה
מתחילים עם טיגון הבצל בחצי כפית שמן [ נא לזכור שבעצם יש הרבה שומן] שלוש דקות[ על אש קטנה יחסית, ולא הבצל יישרף] , הוספת השום, העצם [אין חובה להפשיר לפני שימוש ] וכוס מים רותחים, לערבב - ולתת לנוזלים לרתוח שוב. בשלב הזה אני עובד על האש הכי גבוהה, כשאני מנמיך אותה לפי הצורך.
הוספת כל שאר המצרכים, טעימה, תיקון תיבול - הבאה לרתיחה.
תן למרק לרתוח כחמש דקות, טעם שוב, תקן תיבול. העבר לאש קטנה, הכי קטנה - כיפוי המרק [מומלץ] ובישול איטי של 3 שעות לפחות.