חורף מוזר בארגנטינה

gallardo

New member
חורף מוזר בארגנטינה

שבוע שעבר ראיתי משחק מהמונומנטל, (המגרש של ריבר בb.a.‎ למי שלא יודע) והיו המון אוהדים בלי חולצות כנהוג בימים שטופי שמש במגרשים והיום כולם היו עם מעילים. בקיצור היה פער של איזה 20 מעלות באותו מקום באותה שעה באותו שבוע. בטח כל חברי הפורום שנמצאים שם חולים בצורה רצינית מחילופי מזג האויר

ic11

New member
השינויים במזג האויר..................

זה רגיל בחורף בבואנוס איירס.השנה היום הראשון הייה 2- מעלות(Sensacion termica)אחרי יומיים הייה כמעת 20 מעלות.בטיול לטיגרה הייתי בחולצה קצרה....................

zfard

New member
עונות מעבר

שינויים קיצוניים במזג האוויר זה משהו שאופייני לעונות מעבר, לא רק בארגנטינה.

yoelmati

New member
אבל מה שכן אופייני לארגנטינה...

זה ששבירת חמסין תמיד תהיה מלווה במבול מטורף. לדעתי מזג האוויר במדינה הזו - או לפחות בקורדובה - הוא די משוגע, בלי קשר לעונות המעבר. לפני שבוע וחצי התחיל להיות חם פתאום, אחרי כל ימי הקור שהיו. היו כמה ימים של 30 מעלות פלוס, והופס, פתאום גשם. אבל בקיץ הארגנטינאי באמת שאפשר להשתגע מרוב שינויים קיצוניים שמלווים גם בגשם. אני זוכר יום אחד, שמרוב שהיה חם אי אפשר היה לצאת מהבית, בסביבות ינואר (המקביל ליולי בארץ). היה יותר מ-40 מעלות, ולחות מטורפת, מצב שנמשך כבר איזה שבוע. ופתאום, בסביבות הצהריים, נהיה חשוך יותר מידי בהשוואה לשמש שהאירה את הדירה כמה דקות לפני זה. יצאנו לבדוק מה קורה, ותוך שתי דקות התחיל לרדת... ברד, לא גשם! אבל ברד בגודל של כדורי פינג פונג, משהו באמת מטורף! (בתמונה שצירפתי - היינו חייבים לצלם - אפשר לראות בין "פתיתי" הברד את השכן ממול) בכל אופן אחרי הברד הגשם המשיך איזה יומיים רצוף, מלווה בברקים ורעמים, ואחרי זה חזר להיות חם כרגיל. למרות התיאור, שיצא קצת כמו מעמד הר סיני אולי, המקרה הזה ממש לא נדיר, אלא די נפוץ, בכל תקופת הקיץ ולפעמים גם בעונות המעבר. במקרה הנ"ל שתיארתי זה לפחות תפס אותי בבית... ולשם השוואה, בכל גל הקור שהתחיל באמצע יוני ונמשך עד אמצע אוגוסט בערך, היו אולי יומיים או שלושה של גשם, ומתוכם אחד מהם היה ביום של השלג המפורסם (ב-9 ביולי, איך אפשר לשכוח). נו טוב, לפחות עוד לא היה פה מונסון או הוריקן...

maozeitan

New member
נראה כאילו אתה גר בשיכונים של יד-אליהו

בחיי אותו דבר...

maozeitan

New member
לא מושך??? חחח שנים גרתי בשיכון כזה

עם המרפסות הירוקות והתריסים המעפנים האלה.... חחחחח תגיד אין לך במקרה מתחת לבית איזה מכולת של בחור בשם יעקוב הידוע בכינויו יעקב הפרסי? והוא מכין טוסטים בטעם פיצה??? ווואיי ווואי בדיוק בשיכון כזה גרתי 9 שנים.

yoelmati

New member
זו ה-VILLA שלי!

וכבר 3 שנים אני מבקש משגרירות ישראל לחלץ אותי מהחור הזה אבל לא מוכנים להקשיב לי... ובינתיים אני תקוע בשיכון הלא מושך הזה, כל השכנים שלי ארגנטינאים ומדברים כל היום בספרדית די נמאסססס.... ובנימה יותר רצינית... הבניין ממול שבתמונה כבר קשיש, בן 15 שנים עוד מעט, הבניין בו אני גר הוא עוד מעט בן 8, הבניין לידנו מצד שמאל בן שנה וחצי, הבניין שממולו בן 4 שנים, הבניין שמצד ימין של הבניין ממול בן 3 שנים, מצד ימין של הבניין שלנו יש שני בניינים בני 9 ו-5 שנים כל אחד, ובקצה הרחוב יש שני בניינים חדשים דנדשים שעומדים להיפתח בקרוב למגורים. כל הבניינים בגבהים, צבעים וסגנונות שונים ומשונים. וכל התיאור הטפשי הזה למה נועד? כדי שתבינו אתה ומעוז שלא כל השכונה (כן כן, שכונה, לא שיכון) נראית אותו דבר, כאן בקורדובה כמעט ואין שני בניינים צמודים שדומים אחד לשני, או שנבנו באותה תקופה ע"י אותו קבלן, חוץ מבשכונות הפרטיות. לגבי כיעור המבנים השונים... אני גם חושב שהבניין ממול מכוער, אבל היופי הוא בעיני המתבונן כמו שאומרים, אז מי אנחנו שנקבע. נ.ב מעוז, ביררתי לך: לבחור במכולת למטה לא קוראים יעקב, הוא לא פרסי, והטוסטים שהוא מכין זה בעיקר של JAMON Y QUESO.

maozeitan

New member
וואוו אתה יכול להיות תחקירן בכולבוטק !

כמה מידע... על הבניינים סגנון בנייתם שמות הקבלנים שבנו אותם כמה שנים הם שם וכו' ד"א אצלנו בבנין יעקוב היה מכין טוסט בטעם פיצה שזה מן גבינה צהובה עם רסק פרסי מיוחד שהוא היה מכין חריף במיוחד (היום הוא שם רק קטשופ) וזה היה עם זיתים ופטריות והכל היה נכנס למן טוסטר כזה שמועך את הפיתה וזה היה יוצא ממש טעים וגם היה זול (בתקופה ההיא שקל וחצי) אחחחח זכרונות ילדות מיד אליהו...

Yali9

New member
אני שונאת את השינויים האלה

מיד נהפכים לחולים. מצד שני לפעמים המיקום הגיאוגרפי משנה את ההתייחסות למחלה. תחשוב על זה...

למעלה