חורף שמח

צליליתה1

Well-known member
היום היום הארוך ביותר בשנה
קר, אבל שמש זורחת, יום יפהפה

אני אוהבת חורף
מתלבטת איזה מרק להכין (מהגריסים עדשים של הסופש לא נשאר אפילו גריס בודד)

איך אתם?
קיץ או חורף?
מרק צח או מלא תוכן?
מרוסק או עם חתיכות?

משקה מועדף לחורף? (פעם נורא אהבתי אייריש קופי, אבל לעת זקנה יותר מתחברת לסיידר חם עם יין)
 

דקל נור*

Well-known member
היום היום הארוך ביותר בשנה
קר, אבל שמש זורחת, יום יפהפה

אני אוהבת חורף
מתלבטת איזה מרק להכין (מהגריסים עדשים של הסופש לא נשאר אפילו גריס בודד)

איך אתם?
קיץ או חורף?
מרק צח או מלא תוכן?
מרוסק או עם חתיכות?

משקה מועדף לחורף? (פעם נורא אהבתי אייריש קופי, אבל לעת זקנה יותר מתחברת לסיידר חם עם יין)
צליליתה, היום הקצר בשנה 😏
בחורף שעבר אהבתי להכין תה מג'ינג'ר , לימון ודבש. השנה ממש לא מתחשק לי. מוזר איך הטעם שלנו משתנה ככ מהר.
 

אבח"י

Well-known member
היום היום הארוך ביותר בשנה
קר, אבל שמש זורחת, יום יפהפה

אני אוהבת חורף
מתלבטת איזה מרק להכין (מהגריסים עדשים של הסופש לא נשאר אפילו גריס בודד)
שֶֶׁקֶט שֶׁלִפְנֵי
כַּרְמֶל סִדֵּר יַעֲרוֹתָיו
הַיַּם יוֹדֵעַ זֹאת
איך אתם?
קיץ או חורף? - חורף, חורף נולדתי בחורף
מרק צח או מלא תוכן? - עשיר בירקות
מרוסק או עם חתיכות? - לא מרוסק, למעט כשהגברת מבקשת

משקה מועדף לחורף? (פעם נורא אהבתי אייריש קופי, אבל לעת זקנה יותר מתחברת לסיידר חם עם יין) - קפה, סודה
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
את לא במיעוט.
גם אני לא מוסיפה למרק עוף עם קניידעלך שקדי מרק.
אני מתגעגעת לשקדים הגדולים שהיו פעם. רק כדי לגוון ולא כל הזמן הקטנים.
וכמו שכתבתי בתגובה בשרשור השני, אין כמו מרק בחורף. מרק זו המנה.
גם אני לא מוסיף שקדי מרק למרק שיש בו קניידלך (אבל גם לא למרק שאין בו).

בכלל אני חושב ששקדי מרק זה משהו כמו ביסלי או במבה שגם אותם לא מוסיפים למרק.
 

סופהו 1

Well-known member
גם אני לא מוסיף שקדי מרק למרק שיש בו קניידלך (אבל גם לא למרק שאין בו).

בכלל אני חושב ששקדי מרק זה משהו כמו ביסלי או במבה שגם אותם לא מוסיפים למרק.
אז מה? אוכלים כמו במבה וביסלי? (כלומר, לא אוכלים?)

כעת, כשאני ממש משקיעה מחשבה, יש תוספות הרבה יותר כיפיות משקדי מרק.
אטריות, קניידעלך, קרוטונים, אטריות שעושים מבלינצ'ע (נדמה לי שמקמח תפוחי אדמה), בצקניות (מה שקוראים בעברית שפצל'ה).
זהו, עשיתם לי חשק למרק, אספתי כל מיני כתומים והם מתבשלים להם בסיר לחץ.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בצקניות (מה שקוראים בעברית שפצל'ה).
השפצל'ה הן בצקניות עדינות וקטנות שמטפטפים למרק דרך פומפיה גדולה או מכשיר ייעודי דומה שאללה יודע איך קוראים לו.

אצלנו הבצקניות גדולות יותר, מה שקורין טריפלעך.
 

סופהו 1

Well-known member
השפצל'ה הן בצקניות עדינות וקטנות שמטפטפים למרק דרך פומפיה גדולה או מכשיר ייעודי דומה שאללה יודע איך קוראים לו.

אצלנו הבצקניות גדולות יותר, מה שקורין טריפלעך.
לא מכירה טריפלך אז חיפשתי.
לפי ההסברים והתיאורים, אותה הגברת בשינוי הגודל, אולי.
כמו שקדי מרק קטנים וגדולים.
ובדרך מצאתי גם קרעפלך, מנדעלך, פרפעלך, קליסעלך. בצק, מים, מרגרינה ר"ל, מערבבים, מבשלים, מטגנים, אופים.

ולמכשיר, באופן מפתיע, קוראים מכשיר להכנת שפצל (וניוקי)
 

קבצים מצורפים

  • מכשיר-להכנת-שפצל.jpeg
    מכשיר-להכנת-שפצל.jpeg
    KB 21.3 · צפיות: 1

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא מכירה טריפלך אז חיפשתי.
לפי ההסברים והתיאורים, אותה הגברת בשינוי הגודל, אולי.
כמו שקדי מרק קטנים וגדולים.
ובדרך מצאתי גם קרעפלך, מנדעלך, פרפעלך, קליסעלך. בצק, מים, מרגרינה ר"ל, מערבבים, מבשלים, מטגנים, אופים.

ולמכשיר, באופן מפתיע, קוראים מכשיר להכנת שפצל (וניוקי)
הטריפלעך שלנו הן בצקניות בגודל של כחצי כפית בצק ומורידים אותן למרק אחת אחת בעזרת כפית.

אגב לדעתי צריך לקרוא למכשיר שבתמונה משָפְצֶל או לחלופין שפצלנית.
 

סופהו 1

Well-known member
הטריפלעך שלנו הן בצקניות בגודל של כחצי כפית בצק ומורידים אותן למרק אחת אחת בעזרת כפית.

אגב לדעתי צריך לקרוא למכשיר שבתמונה משָפְצֶל או לחלופין שפצלנית.
מה עם שפצלן?

הקיצר, אותו מאכל, בגודל שונה. כמו שקדי מרק קטנים, גדולים, ארוכים, או איטריות קצרות/ארוכות, עבות/דקות.
 
נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
אז מה? אוכלים כמו במבה וביסלי? (כלומר, לא אוכלים?)

כעת, כשאני ממש משקיעה מחשבה, יש תוספות הרבה יותר כיפיות משקדי מרק.
אטריות, קניידעלך, קרוטונים, אטריות שעושים מבלינצ'ע (נדמה לי שמקמח תפוחי אדמה), בצקניות (מה שקוראים בעברית שפצל'ה).
זהו, עשיתם לי חשק למרק, אספתי כל מיני כתומים והם מתבשלים להם בסיר לחץ.
אני מכין את הבצקניות לבד לבד. וזה הכי קל בעולם. אישית אני אוהב בצק שמרים, אז אני מכין אותן מקמח, מים, שמרים מעט סוכר, מלח. עכשיו לפעמים אני רוצה לתבל אותן מעט, אז פלפל שחור או עשבי תיבול קצוצים דק.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
איך אתם?
קיץ או חורף?
מרק צח או מלא תוכן?
מרוסק או עם חתיכות?

משקה מועדף לחורף? (פעם נורא אהבתי אייריש קופי, אבל לעת זקנה יותר מתחברת לסיידר חם עם יין)
קייץ !!

מעדיף מרק מלא תוכן ורצוי לא מרוסק.

משקה מועדף יעקב דניאל (בדיוק כמו בקיץ).
 

קלייטון.ש

Well-known member
אני כמו שכתבתי במקום אחר חושב שמרק זה בזבוז זמן.
כמו לשתות כוס תה עם כפית, כפית כל פעם.
מזכיר את הסיפור על הציפור שהחליטה לרוקן את האוקינוס עם המקור.

עכשיו כמו שהחיים שלי נראים, זה שאני חושב שמרק זה בזבוז זמן לא אומר שאני לא נדרש לאכול מרק בחורף.
בימים האחרונים היה מסיבה כלשהי כל יום מרק אפונה אבל היום היה דווקא מרק בצל.
אני לא אומר לא טעים. טעים. רק בזבוז זמן. אפשר היה לעשות בזמן הזה משהו יותר טוב. לא יודע כרגע מה, צריך לחשוב, אבל בטח יש משהו.

לסוגיה החשובה שמשום מה לא העלית, והיא: שקדי מרק, בתוך המרק או מהשקית ישר לפה?
דעתי היא חד משמעית: לא שמים שקדי מרק במרק.
זה שהמילה "מרק" מופיעה בשם רלוונטי להם כמו המילה "שקדים". אלה לא שקדים ולא מרק.
בקיצור מהשקית - לפה.
אחרת, כאמור, זה פשוט בזבוז זמן.
 

צליליתה1

Well-known member
אני כמו שכתבתי במקום אחר חושב שמרק זה בזבוז זמן.
כמו לשתות כוס תה עם כפית, כפית כל פעם.
מזכיר את הסיפור על הציפור שהחליטה לרוקן את האוקינוס עם המקור.

עכשיו כמו שהחיים שלי נראים, זה שאני חושב שמרק זה בזבוז זמן לא אומר שאני לא נדרש לאכול מרק בחורף.
בימים האחרונים היה מסיבה כלשהי כל יום מרק אפונה אבל היום היה דווקא מרק בצל.
אני לא אומר לא טעים. טעים. רק בזבוז זמן. אפשר היה לעשות בזמן הזה משהו יותר טוב. לא יודע כרגע מה, צריך לחשוב, אבל בטח יש משהו.

לסוגיה החשובה שמשום מה לא העלית, והיא: שקדי מרק, בתוך המרק או מהשקית ישר לפה?
דעתי היא חד משמעית: לא שמים שקדי מרק במרק.
זה שהמילה "מרק" מופיעה בשם רלוונטי להם כמו המילה "שקדים". אלה לא שקדים ולא מרק.
בקיצור מהשקית - לפה.
אחרת, כאמור, זה פשוט בזבוז זמן.
סוגיית השקדים חשובה
והיא הולכת ומתרחבת משנה לשנה ,מילד לילד
למשל
האם במרק עם קניידלך צריך להוסיף* שקדי מרק?
לא רק אצל נמוכים התשובה היא חד משמעית כן

*לטעמי לא אבל אני בדעת מיעוט
 

סופהו 1

Well-known member
סוגיית השקדים חשובה
והיא הולכת ומתרחבת משנה לשנה ,מילד לילד
למשל
האם במרק עם קניידלך צריך להוסיף* שקדי מרק?
לא רק אצל נמוכים התשובה היא חד משמעית כן

*לטעמי לא אבל אני בדעת מיעוט
את לא במיעוט.
גם אני לא מוסיפה למרק עוף עם קניידעלך שקדי מרק.
אני מתגעגעת לשקדים הגדולים שהיו פעם. רק כדי לגוון ולא כל הזמן הקטנים.
וכמו שכתבתי בתגובה בשרשור השני, אין כמו מרק בחורף. מרק זו המנה.
 

סופהו 1

Well-known member
אני כמו שכתבתי במקום אחר חושב שמרק זה בזבוז זמן.
כמו לשתות כוס תה עם כפית, כפית כל פעם.
אפשר מרק בספל. יש ספלים/קעריות מיוחדים לזה.
מה שמחזיר אותי לצבא, עם שקיות מרק נמס בספל. אם החימום לא פועל, לפחות יש מרק לוהט.
 
למעלה