חורף

Dardanelles

New member
מאז שהתחיל השינוי במזג האוויר השבוע ההתנהגות של החתולה השתנתה, היא מיללת יותר מנסה לקפוץ על כל החלונות והרהיטים, עולה למקומות שבחיים לא עלתה עליהם, רצה ממקום למקום במיוחד מאתמול. רציתי לדעת אם זה משהו נורמלי? או שצריך להדאוג?

גורדיאן-II

Active member
מאז שהתחיל השינוי במזג האוויר השבוע ההתנהגות של החתולה השתנתה, היא מיללת יותר מנסה לקפוץ על כל החלונות והרהיטים, עולה למקומות שבחיים לא עלתה עליהם, רצה ממקום למקום במיוחד מאתמול. רציתי לדעת אם זה משהו נורמלי? או שצריך להדאוג?
בת כמה היא?

Yukita

Active member
מנהל
לא תמיד קל לדעת אבל אם זה קורה רק מאז השינוי במזג, האויר, יתכן שזה גם יעבור עם התייצבות מזג האויר. במזג אויר כזה יש פעילות שאנחנו בני האדם לא בהכרח מרגישים בה, כגון רעמים בגובה, שחתול או כלב דווקא כן שומעים ולפעמים זה מלחיץ אותם.

המשיכו לעקוב בימים הקרובים. אם לא יעבור, בדיקה וטרינרית היא תמיד במקום כשיש שינוי מהיר בהתנהגות, אבל אם אכן התחיל עם מזג האויר יתכן שכדאי להתבונן ולראות אם משתפר לבד קודם. היא אוכלת? שותה? צרכים בסדר?

אלישבע777

Well-known member
אם החתולה היא חתולת בית בלבד, לא הייתי מייחסת את ההתנהגות שלה דווקא למזג האוויר, כי השינויים בבית בטמפ' הם קלים ובבית יחסית נעים כל השנה וכמובן יבש. אבל לעולם לא נדע באמת. חתולים חשים בשינויי סביבה קלים, קולות וריחות ואולי אפילו שינויים ברומטריים, שאנו לא יודעים בדיוק מה הם. אולי אלו שינויים של התקצרות אורך היום למרות שהבית מואר גם בלילה באור יום. למען האמת החתול שלי ( שנה וחצי, מסורס) גם הוא לאחרונה החל קצת להיות שובב ולהיות אובססיבי לארון הבגדים, וגם לנשוך אותי כדי שאמשיך ללטף אותו, מסוג "נשיכות אהבה" קלות אבל מכאיבות... כל הקיץ היה בתרדמת קיץ ועכשו הוא התעורר ולחפש ריגושים, פתאום גילה מחדש את הסלסלה שעל הויטרינה והחל לעלות לשם דרך קבע, אחרי שזנח את המקום הזה שנה שלמה!.... אצלנו (ב"ש) כמעט שלא ירד גשם ולא היה קר, ואפילו השארתי לו את את המרפסת פתוחה, כמו בקיץ, שיוכל להינות מלחות האויר והטמפ הנעימה.
אני מייחסת את שינויי ההתנהגות של החתולה שלך לשינויים שחלו באקראי. היא גילתה פתאום שכיף לקפוץ לכל מקום. חתולים אוהבים מקומות גבוהים והיא אזרה פעם אומץ, ניסתה והצליח לה. מאחר שחתולים הם חיות של הרגלים, מן הסתם היא תחזור על התעלולים שוב ושוב. עם הגיל היא תתמתן קצת ובגיל עשר. תתגעגעי לשובבות של גיל שלוש... זה מגיע מהר, גיל עשר... תתפלאי...
כמובן צריך לעקוב אחרי התנהגות החתולה. מהתיאור שלך לא נראה לי שיש סיבה לדאגה. חתולים הם דווקא אלופים בהסתרת מחלות. כשהם חולים הם אינם מראים סימנים, עד שהמצב קשה. אם החתולה ערנית, זה יכול להיות דווקא סימן טוב...

למעלה