חור המכשפה

דרורית10

New member
חור המכשפה

ראינו באחד המסלולים שמציעים בקרוונים ביער השחור את חור המכשפה של עמי ותמי או משהו כזה. מישהו מכיר? מישהו היה ויכול לספר מה זה?

אני הייתי שם

המקום עצמו הוא באמת "חור" ויש בו נגריה שעובדת על כוח של גלגל מים, חנות לממכר נקניקים וחנות מזכרות. מה שיפה הוא הדרך שמובילה אל המקום, מכביש 500 המפורסם. אפשר להגיע למקום מדרך אחרת ולחזור מדרך שניה (כמו שאנחנו עשינו), רק צריך לנסוע שם בזהירות כי מדובר בדרך צרה ומפותלת.

גרזנית

New member
חור המכשפה

לא לעשות עם קראוון! הדרך צרה והמקומיים נוסעים ממול ומהר בסיבובים. הגענו לשם ולא היה מקום להחנות את הקראוון ולכן ויתרנו למרות שנסענו את כל הדרך המטורפת הזו. לדעתי מיותר בעיקר עם קראוון. זה בית קפה וחנות מזכרות עם גלגל מיים.

kobiesh1

New member
גם אנחנו ראינו

גם אנחנו ראינו את ההצעה הזותי במסלול של טיול ליער השחור שנוסעים לחור המכשפה של הנזל וגרנזל. בסוף נסענו לבד ולא בטיול מאורגן אבל נשמע לנו מענין החור מכשפה הזה אז ירדנו לשם. אלוהים ישמור. כל הדרך שיקשקתי על הילדים ועל האלף יורו שלי.חשבנו לפחות נגיע למקום שוה. אלוהים ישמור. סתם כלום. רק מה. אחר כך צריך לסוע שוב פעם את כל הכביש המפחיד שוב ורק שבצד השני עוד יותר גרוע. חבל על הזמן.

דודזוהר

New member
אין בעיה להגיע הכביש שופץ בשנה שעברה

הייתי פעמיים לפני ארבע שנים היה קשה להגיע עכשיו אין כל בעיה להגיע עם קרוואן לרדת מכיוון דרום זה דרך עדיפה לירידה ולעלות לכיוון צפון הדרך משופצת אף אחד לא נוסע כמו מטורף שם אפילו לא המקומיים יש ארבעה מגרשי חניה אחד מול האתר ושלושה בהמשך הדרך ואפילו בקייץ ביום א' שהינו שם היה מקום לחנות בסך הכול בית נחמד עם חנות נקניקים (ריח מדהים) אמרנו לילדים שזה נקניקים מילדים של המכשפה והם לא ישנו כל הלילה אחר כך הם ניזהרו לא להרגיז אותנו עד סוף הטיול אפשר לראות איך עובד הגלגל בחדר למטה ולשתות קפה על שפת המים הזורמים לא כדי לוותר לדעתי

טחנת המים של חור המכשפה

במורד דרך מפותלת בתוך היער, לא תוכלו שלא להבחין בטחנת מים עתיקה, עובדת ופעילה. כוח המים הזורמים מסובב את הגלגל ובמרתף המבנה העתיק אליו ניתן להיכנס רואים את גלגלי השיניים המסתובבים. עוד בתוך המבנה חנות לממכר נקניקים, מזכרות, שעוני קוקיה וצעצועים מעץ. בית קפה וספסלים לאורך נתיב המים והנוף. אתם בעמק, למטה. מסביב מצידכם ומעליכם-היער השחור. זה מה שתקבלו שם- עמק, ספסלי עץ ליד המים, תמונה יפה שלכם על רקע הגלגל הענק המסובב מים ומאחוריו קיר העץ של הטחנה, שיטוט בין עוד מדפים עמוסי מזכרות לתיירים וריח עז של נקניק מעושן מסביב. הדרך לטחנת המים של חור המכשפה (Hexenlochmuehle) אינה קלה- זוהי דרך מפותלת- שאינה נוחה לכל נהג- ולנהג קראוון- קל וחומר. גם בדרך מחור המכשפה הלאה- לכביש -500 מתפתלים ומתמודדים עם נסיעה שאינה פיקניק... יש שיגידו כי המאמץ הנדרש על מנת לבקר במקום אינו מוצדק אבל הביקור במקום אינו עולה כסף - לא משלמים דמי כניסה למבנה והנוף והאויר בחינם! אז אם אתם בסביבה- וכבר ביקרתם בכל האתרים היפים והמעניינים שיש ליער השחור להציע לכם ועדיין נשאר לכם זמן לשרוף ולא מתאים לכם לשלם עוד דמי כניסה לאתרים- סטו מכביש 500, התפתלו לכם עד לטחנת המים של חור המכשפה: תמונות, מזכרות ושאיפת אויר צח והלאה- התפתלו לכם בחזרה אל המשכו של כביש 500. נסיעה טובה.

למעלה