חושבים לעבור

tristramit

New member
חושבים לעבור

שלום לכולם!
ראיתי שכבר יש אלף הודעות עם שאלות כאלה אבל בחוצפתי אני אשאל גם
אני וזוגתי בני 27 חושבים לעבור לאוסטרליה
לי יש תואר ראשון בקרקע ומים(חקלאות וסביבה) וגיאואינפורמטיקה(דהיינו gis) מהעברית ולזוגתי תואר בסיעוד(אחות) מתל אביב
בנוסף גם אזרחויות זרות מגרמניה ופולין
כמה שאלות:
אנחנו בדיוק סיימנו את התארים ואין לנו נסיון של משרה מלאה בתחומים שלנו. עד כמה אוסטרליה סבלנית לחסרי נסיון?
בנוסף, איננו נשואים. האם יש לכך משמעות אם אחד מבני הזוג מוצא עבודה והשני לא?או בכלל?בקיצור האם להציע לה? (סתם, לא באמת אכפת לנו נשואים או לאו)
אנחנו גם חשבנו לעשות תארים מתקדמים באוסטרליה אבל לא מעוניינים בעוד שנים של הפסד כספי ומעוניינים לעבוד תוך כדי
האם ידוע לכם אם לבעלי אשרת סטודנטים מותר לעבוד? או, אם מקבלים שכר מסוים כמו בארץ?
חשוב לציין שלא מעניין אותנו לקבל אזרחות אלא פשוט לחיות ולעבוד עד שתגמר האשרה ואז להמשיך הלאה
אני מודה לכם מאוד

ANZ1

New member
אני מציע לכם לבדוק באתר ההגירה

אוסטרליה וניו זילנד (כמו שאר העולם) הולכים ימינה כל הזמן ונהיים יותר אנטי מהגרים,
קראתי בעיתון שבאוסטרליה שינו את אפשרויות ויזות העבודה, החמירו את התנאים והוסיפו תנאי של שנתיים ניסיון קודם במקצוע שלך לפני שאפשר לקבל ויזת עבודה,
מכיוון שאין לכם ניסיון, אז ויזת עבודה רגילה לא רלוונטית.

עם אזרחויות אירופאיות אתם יכולים לעבור לאירופה, בריטניה תהיה חברה באיחוד עוד שנתיים, אירלנד, וכל שאר המדינות שלא מדברות אנגלית.

האפשרות של תואר שני קיימת, אבל כנראה גם לא רלוונטית, אתם באים עם מטרה להגיע לעבוד ולהרויח כסף, אם אחד מכם יהיה סטודנט לתואר שני, הוא גם לא יוכל לעבוד משרה מלאה, וגם עלויות הלימודים יהיו מאד יקרות, יש הרבה יתרונות להגיע ללמוד, אבל לא בטוח שלמטרות שלכם זה יתרום, כי במקום להרויח כסף אתם תשרפו חסכונות.

לא הבנתי משהו

אתם רוצים לעבור לאוסטרליה, ואז להמשיך הלאה "כשתיגמר האשרה". איזו אשרה? לחודש? לכמה שנים? לתמיד? יש כל מיני סוגים של אשרות.

tristramit

New member
לא משנה לנו

אנחנו צעירים ולא מעוניינים להאבק ברשויות.
אנחנו לא מעוניינים בסחבת בירוקרטית מייאשת אלא רק לראות אם יש אשרה שאנחנו יכולים לקבל יחסית בקלות וללכת על זה
חשבתי שבגלל שלשנינו יש מקצועות דיי מבוקשים (לזוגתי יותר) ולי אזרחות גרמנית
נוכל להגיע לעבוד אולי שנה או משהו בסגנון בלי יותר מדי בירוקרטיה ותחושה של לא רצויים

תודה

ANZ1

New member
2 הערות

1. לאישתך אין מקצוע מבוקש, יותר מדויק, גם אם יש חוסר באחיות היא לא יכולה לעבוד במקצוע, היא אחות ישראלית ולכן יכולה לעבוד רק בישראל, כדי שתוכל לעבוד בכל מדינה אחרת היא תצטרך לקבל רישיון מקומי בכל מדינה שתרצה לעבוד בה.
יש מקצועות כמו מקצועות הרפואה ואחרים (משפטים למשל) שצריך לקבל רישיון כדי שאפשר יהיה לעבוד.
2. אם אתם רוצים לעבור לשנה אחת, אז יש ויזת טיול ועבודה, שרוב מדינות העולם חתומות עליה, תבדקו באתר ההגירה, סביר שגם גרמניה, גם פולין וגם ישראל חתומות על הסכם כזה עם אוסטרליה, כך שיחסית יהיה לכם קל לקבל ויזת עבודה לשנה, אבל היא רק לשנה, סביר שהיא לא מתאימה לעבודה מקצועית אלא לעבודות זמניות ואפשר לעבוד אצל כך מעסיק מספר חודשים בלבד.
אבל בתור חוויה היא מתאימה.
ובכל מקרה, אם בעתיד תרצו להגר קחו בחשבון שאישתך תצטרך לעבור תהליך לא קצר של רישיון מקומי, שמשתנה בכל מדינה, אבל בהחלט אפשרי שהיא תצטרך לחזור על המבחנים ועל הסטאז לפני שתוכל לעבוד מחוץ לישראל.

tristramit

New member
אוקיי

ואם אני מבין נכון, אפילו שיש ויזת עבודה לשנה, צריך להחליף מעסיק אחרי כמה חודשים?

בנוסף, זוגתי אומרת שהיא מחפשת עבודה בגריאטריה, דהיינו פיליפינית.
לרובנו זו עבודה מרתיעה אבל יש אנשים שחושבים שזו העבודה הכי אנושית שיש (יש לי בחורה מיוחדת)
מה שאני מתכוון זה שהיא לא מעוניינת לעבוד בבתי חולים אלא להתלוות לאיזה קשיש ממש כשם שהחברה מסרי לנקה והפיליפינים באים לישראל.
מבחנים אין לה בעיה, היא סיימה בהצטיינות ולמדה הכל מהספר באנגלית.
אולי ידוע לכם על מקרים כאלה? נראה לי שזה יותר קל למצוא עבודה כזאת

ובנוסף, בזמנו היה כתבה בארץ על ניו זילנד שגם שם יש מחסור משמועתי בצוות רפואי.
אנחנו נשמח לדעת אם יש מישהו שמבין בזה. (לא באמת משנה לנו אם זה אוסטרליה או ניו זילנד)

ואם כל הדיבורים עליה שכחנו אותי.
מאיך שאני מבין המקצוע שלי פחות מבוקש
יש לי תואר בקרקע ומים (כמו מדעי סביבה) עם התמחות בGIS. מישהו מכיר קצת עד כמה המדינות הללו משקיעות בסביבה?

תודה רבה

ANZ1

New member
שוב, אתם צריכים להגדיר מה אתם רוצים

אם אתם באים רק לשנה אחת עם ויזת טיול ועבודה, אז המקצועות שלכם לא רלוונטים, מדובר על עבודות לא מקצועיות, זה לא מיועד למקצועות אקדמאים, אלא לכאלו שמטיילים במדינה, עוצרים במקום עובדים חודשיים שלושה במלצרות או חקלאות וממשיכים הלאה , גם אם זה היה חוקי (וזה לא) להעסיק מהנדס, אף אחד לא מחפש מהנדס ל3-6 חודשים.
היתה כתבה בעיתון על בריטי שהגיע בתור מתכנת עם הויזה הזו וגורש אחרי שגילו במה הוא עובד.
אם אתם מתכננים לעבור למספר שנים או להגירה קבועה, אז כל הסיפור אחר, אתם צריכים ויזה שמתאימה לכם, אתם צריכים לתכנן לעומק, למשל שאחד מכם יגיע ללמודים, אתם צריכים להכין הרבה חסכונות.
הנה קישור לאחות ישראלית שעברה לאוסטרליה ומסבירה על המסלול שצריך לעבור כדי לקבל רישיון אוסטרלי, מדובר על מעל שנה של תהליך.

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/697/178051588/ישראלים_בחו``ל/ישראלים_באוסטרליה_ונ"ז

tristramit

New member
אני חושב

אולי באמת נתחיל בתור עובדים ארעיים במה שלא יהיה לתקופה של כמה חודשים ונראה אם באמת שווה לעשות את המאמץ הזה
חשבנו גם לקנדה כי שם יש תכנית מיוחדת לסיעוד
&nbsp
מה שכן מאוד מעניין אותי זה ניו זילנד ואם שם יש פחות סבך בירוקרטי בכל מה שקשור
&nbsp
תודה רבה, הלינק הזה ממש עזר (מודה בחטא שלא חיפשתי)

ANZ1

New member
אז ככה

בקשר לויזה זמנית לשנה, היא קיימת במדינות שכתבת, אתם צריכים לבדוק בדיוק מה האפשרויות לכל אחת מהאזרחויות שלכם,
בקשר לקנדה אני לא יודע, אני משער שזה מאד דומה לאוסטרליה, גם עניני הויזה הזמנית לשנה וגם ויזת עבודה קבועה וגם רישיון לאחיות, יש פורום של קנדים בתפוז.
ואותו הדבר בניו זינלד, יש ויזת טיול ועבודה לשנה, שאסור לעבוד בה יותר מ3 חודשים אצל אותו מעסיק או לעבוד בעבודה אקדמאית,
ויש ויזות קבועות, אם תחפש בגוגל תמצא את המסלול שצריך לקבל רישיון ניו זילנדי לאחיות.
והנה קישור למנוע חיפוש של מקצועות והאם הם מקצוע נדרש, אני לא יודע איזה אחות אישתך בדיוק יש שם רשימה ארוכה, אבל תראה שאחות רגילה זה בכלל לא מקצוע נדרש בניו זילנד .
http://skillshortages.immigration.govt.nz/registered-nurse-medical/
http://skillshortages.immigration.govt.nz/nurse-practitioner/

למעלה