חושבת להפסיק עם ההנקה

חושבת להפסיק עם ההנקה

רוב הזמן בסדר אבל כשלא בסדר אני כ"כ מתוסכלת ולא מבינה למה אני מתעקשת להניק בכלל!!!
אתמול מהבוקר הנקתי את שתיהן בו זמנית והן היו רגועות ל3 שעות עד ההנקה הבאה, זה היה ממש מרומם, במיוחד הידיעה שיש לי מספיק חלב לשתיהן!
בלילה היה לא משהו בגלל שהבנות היו לא במיטבן (לא קשור אליי) והיום... רע!
ויתרתי על הנקה אחת (כי אכלנו במקום שלא היה אפשר להניק) וזה היה טעות!
כאבו לי הפטמות בין ההנקות ובתחילת ההנקה!
ובעצם עד 18:00 לא היה לי הנקה מוצלחת............ כ"כ מתסכל! עכשיו יש לי כאבים בחזה (כנראה סתימות) אווווווף למה אני מניקה בכלל?!?! הרבה יותר קל להביא להן בקבוק.

עד כאן פורקת ועכשיו לשאלות פרקטיות.
1. איך משחררים סתימות?
2. הבנות תופסות יפה ואני מקפידה שלא יתפסו רק את הפטמה ובכל זאת יש הנקות שלאחריהן כואבות לי הפטמות! נראה שהפטמות אדומות וכואבות ברמה של נגיעה עדינה במקום. האם זה אומר שהן לא תופסות טוב? פטריה? זה לא קורה אחרי כל הנקה...
3. זה הגיוני שכואב החזה (מעין דקירות) לקראת ההנקה הבאה (ז"א שעתיים+ אחרי ההנקה)?
4. למה מניקים????

אשמח לתשובות כי אני נואשת ועצובה

nk11

New member
דבר ראשון-

כי אני יודעת כמה זה קשה... ומייאש.... ומתסכל לפעמים.
אני מקווה שתכף יגיעו המנוסות והמקצועניות פה ויענו לך תשובות מוסמכות יותר משלי, אבל בינתיים אני יכולה רק לעודד ולשלוח
ולשתף מהניסיון שלי.
אצלי רק בגיל חודשיים בערך הם התחילו לינוק כמו שצריך. עד אז זה היה בעיקר שאיבות ומאבקים והרבה תסכול ובכי. ועד היום (בני חצי שנה) יש לי בחור שיונק מצויין ובחורונת שרוב הזמן צריכה עדיין השלמות של בקבוקים ולא יונקת כשהיא עייפה/ מרגישה לא טוב וכד'. אצלי אף אחד בסביבה שלי לא הבין למה אני מתעקשת ועובדת כל כך קשה בשביל ההנקה וגם אני לא יכולתי בדיוק להסביר את זה. זה פשוט היה לי חשוב נורא. אני יכולה רק לעודד אותך ולומר שזה ממש משתפר עם הזמן ונהיה קל יותר ומהנה הרבה יותר. ונשמע שיש לך נתונים ממש מוצלחים- הרבה חלב, תינוקות שבסה"כ מצליחים לינוק וכ"ו. נכון זה הרבה עבודה בהתחלה אבל אח"כ זה ממש שווה את זה!!!!

ולגבי השאלות הפרקטיות, גם כאן כל ההתייחסות שלי היא מהחוויה האישית שלי בלבד , אבל אני בוחרת להתחיל מהסוף-
למה מניקים? כי זה הכי טוב לתינוקות שלך וזה מה שהטבע תכנן להם ותינוקות אמורים לחיות על חלב אם ולא על תחליפים... חוצמזה, שאין על הקשר המיוחד שנוצר בינך לבין כ"א מהם בזמן ההנקה. ולדעתי האישית (אפילו שהיא לא תואמת את כל המחקרים) הנקה ובקבוק זה ממש לא אותו דבר. אני גם מניקה וגם נותנת בקבוקים וזה ממש לא אותו דבר. למה? כי הנקה זה לא רק אוכל, זה גם נחמה ופינוקי וזה בעיקר- אמא. כי לתת בקבוק כל אחד יכול אבל הנקה זה שלך ושלהם בלבד, ודווקא עם תאומים (שלרוב יש מעורבות מוגברת של כלמיני אנשים מסביב שבאים לעזור) לי היה מאוד חשוב שיהיה משהו שהוא רק שלי ורק אני יכולה לתת ולהרגיע איתו (כן כן, אני לחלוטין חושבת שיש פה משהו שהוא מאוד הצורך שלי ופחות הצורך שלהם. וזה גם בסדר לפעמים...).

לגבי סתימות- כשלי היו סתימות מה שעזר לי זה לחמם את המקום הכואב (מסאז'ים או מקלחת חמה או כרית חימום) ומיד אח"כ להניק, רצוי ע"י מי מהם שיונק יותר טוב. אפשר גם לשאוב אבל אצלי הסתימות היו במצב שהמשאבה לא הצליחה להוציא כלום והיחיד שעזר לי היה הבן...

לגבי התפיסה והכאבים- לא יודעת מה לומר לך ולדעתי יהיה קשה לענות לך בלי ממש לראות איך הן יונקות ולהבין יותר את אופי הכאבים שלך. האם ראתה אותך יועצת הנקה כבר? איך את יודעת שהן תופסות טוב? יכול להיות שבאמת יש משהו שעדיין לא טוב בטכניקה שלהן ולכן הן מכאיבות לך ולכן חשוב לדעתי שתיפגשי עם מישהי מקצועית.

דקירות קטנות אומרות למיטב ידיעתי שהחזה מתמלא... ומאוד הגיוני שתרגישי אותן לקראת ההנקה הבאה...

אז שיהיה בהצלחה, תחזיקי מעמד בימים הקשים ותעשי מה שמרגיש לך הכי נכון.
ובינתיים קבלי עוד כמה

זה רק משבר קטן וזה חולף .....

את עוד בתחילת הדרך, לאט לאט זה מסתדר, זמני ההנקה מתקצרים ואז תהני הרבה יותר.

בלילות את יכולה להניק בשכיבה זה מה שאני עושה, הרבה יותר נח לא תמיד צריך לקום, הן באות לבד
, לפעמים אני גם נרדמת

זה שונה אמנם מתינוק לתינוק, אבל היום ממרומי גיל חמישה חודשים מתוקן הן
ישנות לרוב מ20.00 עד 4.00 לפנות בוקר, אני משתדלת לתת עוד שאיבה בלילה בחצות או קצת אחרי אם את שואלת למה אני ערה בשעה זו.

אני יכולה לענות על חלק משאלותייך, החלק הנ"ל התייחס לשרשור הקודם שלך.
1. סתימות - שאיבות והכי טוב, הנקה - הן עושות עבודה מעולה, לפני שבועיים הייתה לי סתימה רק הילדונת שלי שחררה אותה אחרי שתיים שלוש הנקות.
4. למה מניקים? בגדול אני חושבת שהשאלה הפוכה, כי הרי הנקה זה הברירת מחדל, פעם לא הייתה אפשרות אחרת, היום אנחנו חיות בעידן שבו אנחנו יכולות לבחור. אז למה לבעצם לבחור בהנקה ולא בתמ"ל? שאלה גדולה בעיני, אני חושבת שזה משתנה מאחת לאחת, ויש סיבות מגוונות.
יש את היתרונות של חלב אם מול תמ"ל - ואת זה אני אשאיר לגורמים המקצועיים שיפרטו(הדר).
יש את החיבור לתינוק והיתרונות הרגשיים - על זה אני מניחה יוכלו לפרט עוד בנות שיותר קל להן להשתפך.
ויש את היתרונות המעשיים, שאני יכולה למנות שניים מהם
1. כלכלית - חוסך המון כסף במיוחד כשיש שתיים.
2. מנסיון, הרבה יותר קל ציצי. אצלי בהתחלה הן אכלו שאוב והנקה ביום(לאט לאט עלינו) והיו רגעים שחשבתי לעצמי, למה אני צריכה את זה יותר קל בקבוק אני יודעת כמה היא אוכלת וזהו, היום המצב הפוך אין יותר קל מלשלוף. רק המחשבה על בקבוק וכל הבלאגן שמסביב - לשאוב, לחמם לחטא פפפפפפפ, 10-15 דקות ציצי וחסכתי את כל הבלאגן.

בשורה התחתונה, את צריכה להיות שלמה עם עצמך ולהרגיש עם זה טוב, כי אם את סובלת אז מה זה שווה?
את לא צריכה כמובן כל היום לרקוד מאושר עם שירת "איזה יופי לי אני מניקה" רגעי שבירה מותרים ומובנים וברורים אל תשכחי שאת מניקה שתיים לא אחת, זה הרבה יותר קשה, זה אומר גם לטפל בשתיים לא באחת - אז ברור שתמצאי את עצמך שואלת "למה אני צריכה את זה בכלל ?" גם לי זה קרה ועדיין קורה לפעמים - האמת אין לי תשובה של ממש, במקרה שלי אני פשוט יודעת שזה מה שאני רוצה, לפעמים באמצע הנקה, ברגעים שאחותה לא דואגת להעסיק אותה במקביל ואני יכולה להתרכז בהנקה, אני מסתכלת על הלסת הקטנה הזו השואבת ביעילות ובטבעיות. אני נזכרת בדרך הארוכה שעשיתי עד שהגעתי למצב הזה, אני מרגישה סיפוק וגאווה, ושמחה שהגעתי לזה - נראה לי שרק בשביל ההרגשה הזאת זה שוה בשבילי

תראי מה עשית, בסוף אני מוצאת את עצמי שופכת

תחזיקי מעמד !!!

קודם כל, מזל טוב על הולדת התאומים !! רק בני חודש ובטח שאת מרגישה מוצפת ושקשה ותוהה למה בכלל את עושה את זה... הנקת תאומים היא באמת באמת מבצע מאד מאתגר במיוחד בתחילת הדרך, אחרי שצולחים את ההתחלה (ומדובר בכמה חודשים הראשונים) כבר קשה להפסיק (אצלנו יונקים בני שנתיים ושלושה חודשים !!!)

לי הרבה פעמים מאד עזר לנסות להיזכר איך זה היה עם ילד אחד שינק (או כל דבר אחר) ופתאם לקלוט שזה ממש דומה אם לא זהה, רק שהפעם מדובר בשניים והאפקט הזה של השניים מתעתע וגורם לי לחשוד שמשהו לא בסדר או אפילו לחשוב לוותר על כל הטררם...

הרי גם כשמניקים תינוק אחד, יציאות מהבית משבשות לפעמים את כל סדר היום ומקשות על ההנקה ואז לא יונקים טוב וכל היום מרגישים גודש מצטבר וכו' וכו'. את לא צריכה לקבל עכשו החלטות, כל יום תניקי רק ליום הנוכחי ואחר כך אלוהים גדול. אני זוכרת המון המון נקודות שבירה, בהתחלה בגלל לחץ של הסביבה ותחושה שקבלתי שהכל היה הרבה יותר קל אילו רק הייתי מוותרת על ההנקה... בהמשך בגלל לילות מתישים סביב בקיעת שיניים / מחלות וכו' ועוד ועוד.

לכולנו יש ימים קשים ומתישים ורגעים שאנחנו תוהות מה יוצא לנו ולהם מכל המאמץ הזה אבל את באמת באמת בשלב הכי קשה מבחינת הנקה, כי ההנקות עוד ארוכות ומסורבלות ולפעמים מרגיש כאילו כל היום רק ישבת והנקת... לקראת גיל שלושה חודשים תרגישי שדרוג משמעותי באיכות החיים כשההנקות פתאם יתקצרו !

לגבי השאלות ששאלת:
1. סתימות אשר לנסות לפתוח במקלחת מתחת לזרם מים חמים, לעסות את כל השד ממש מאזור בתי השחי ועצם הבריח ולנסות כאילו ללוש כל גולה שאת מרגישה שיש שם, סביר שיצא חלב תוך כדי העיסוי. כמו כן, לתת ליונקים לינוק כמה שיותר מאיזור הסתימה, למדות שזה עלול לכאוב לך !

2. לפעמים הפטמות כואבות פשוט מעודף שימוש. אני זוכרת שכשהם היו קטנים שמתי לב שתנוחת הפוטבול הרבה יותר משאירה תחושה על השד מאשר התנוחה הקלאסית וגם משהו ההנקה הדו צדדית יצר תחושה יותר חזקה ולעתים כואבת.

3. הדקירות האלה הן אכן התעוררות החלב ולפעמים זה יכול להגיע למצב שפתאם תטפטפי מאחד הצדדים או משניהם. זה גם משהו שיעבור עם הזמן אבל כרגע הוא בסך הכל מדד משמח שמעיד על כך שההנקה מתנהלת טוב !

4. אני הנקתי כי לא באמת יכולתי אחרת. כי זה נראה לי מטורף להתחיל להתעסק עם בקבוקים ותחליפים, כי מעולם לא עשיתי אחרת עם תינוקות שרק נולדו(הגדולים ינקו רק עד גיל 8 חודשים ואז קבלו תחליף לתקופה), כי היום אני יודעת שיש הבדל עצום בין חלב אם לתחליפים (קצת כמו להשוות בין מרק עוף של אמא לבין נמס בכוס...), כי בזכות ההנקה אני מרגישה שלמרות העדר הסימביוזה ולמרות שמדובר בשני תינוקות שגדלים איתי בו זמנית, נוצר לנו קשר מופלא, להמשיך ???

בכל מקרה שולחת לך הרבה הרבה חיבוקים ועידוד וכוח !!

תודה תודה תודה

הלילה היה מצויין!!! לילה ראשון שאני מניקה את שתיהן ולא מוסיפה להן מטרנה. הן היו שבעות ממני! הלוואי וימשיכו הרגעים האלו.

תודה לכן על התמיכה והחיבוקים (תוך כדי ההנקה בלילה מאד ריגשתן)

הסתימות לא ממש עוברות... מה עושים? שמתי כרית חימום והנקתי וזה לא נפתח כבר כמה הנקות...

נראה לי שיהיה בסדר

ועוד שאלה...

בתנוחת הפוטבול אני ממש שומעות את 2 הפיציות לוגמות את החלב.
בתנוחה רגילה לפעמים אני שומעת ולפעמים לא (הכוונה את הבליעה של החלב) האם כשאני לא שומעת זה אומר שהן לא תופסות טוב? שהחלב לא יוצא?

נראה לי קשור לתנוחה

תראי בהנקה צריך הרבה הרבה אמונה, אמונה בגוף שלנו ובפלא שאלוהים ברא בנו שזה כל עניין ההנקה הזו שהיא באמת מופלאה ובלתי נתפסת. זה קשה, כי אנחנו רגילות לחיות בעולם שבו מודדים הכל ושולטים בהכל. אני מרגישה שעם כל ילד וילד למדתי עוד קצת לסמוך עליהם ולהאמין שהם יעזרו לי לנווט לפי הצורך שלהם וככה פחות ופחות הסתכלתי על השעון ויותר ויותר אפשרתי להם לינוק לפי דרישה (בעצם זה ככה עד היום). אני גם זוכרת ממש ולפעמים עדיין קורה שהיו הנקות ששמעתי ממש שלוקים שלמים של חלב שהם יונקים בשקיקה והיו הנקות אחרות שלא שמעתי כלום ודאגתי... נסי להאמין שהכל בסדר ולאט לאט המתח והחרדה סביב זה ישתחררו ותצליחו בעיקר להנות מזה !!!
וכל הזמן, כל הזמן תזכירי לעצמך שאת עושה דבר מדהים ! חג שמח.

עוד משהו ...

את יכולה להצטרף למפגשים של לה לצ'ה, אני אמנם הספקתי להיות רק במפגש אחד אבל מאוד נהניתי
יש באיזורים שונים בארץ בקישור הנ"ל תוכלי למצוא קבוצה באיזור מגורייך

לגבי הסתימה - בפעם האחרונה לקח לי יממה בערך עד שזה השתחרר

מטית

New member
כל ההתחלות קשות

לגבי השאלה האחרונה... לכל אחת יש סיבות אחרות...
יש כאלה שחשוב להן הקטע התזונתי - שיש בזה את כל מה שצריך, שתמ"ל מנסה להיות חלב אם ולא הגיע לזה עדיין. שתמ"ל זה מוצר מעובד מחלב פרה לעומת חלב אם שמותאם לתינוקות אנושיים וכל זה...
לאחרות חשוב הקטע הרפואי של הנוגדנים למחלות והורדת אחוזי הסיכוי לכל מיני מחלות לתינוק ולאמא
יש כאלה שבגלל כיווץ הרחם
יש שמאמינות באלוהים ובזה שאם הןט ברא את החלב כנראה שזה מה שהילד צריך
יש שמחליפות את המילה "אלוהים" ב"אבולוציה"
יש כאלה שיקר להן תמ"ל
שלא בא להן להתעסק עם בקבוקים
שנראה להן נכון לחבק, להחזיק ולהיות קרובות
שקל להם שיש נשק יום הדין (כמעט) לכל בעיה שהיא
ויש עוד מלא סיבות.

למה את מניקה?

מחשבות על הפסקת הנקה

יקירה,

קוראת את המילים והדבר שאני רוצה לעשות זה לבוא ולחבק אותך.. שולחת לך חיבוק וירטואלי גדול..
מבינה מאוד את הקושי והשאלות וההתלבטויות. חושבת שכולנו היינו שם בתקופה כזו או אחרת בהנקות שלנו.
אנסה קודם לכתוב כמה מילים על השאלות הפרקטיות -
סתימות - עדיין יש ? בכל מקרה - הן נגרמות כתוצאה מהפסקות ארוכות בין ההנקות, כשהשדיים לא מרוקנים בתדירות מספיק גבוהה, כשהחלב עומד בשד ולא מוצא ממנו.
האם יש אדמומיות ? כאבים באיזור מסויים בשד ? בכל השד ? - תתארי בבקשה קצת יותר מה את מרגישה.
לפעמים - החלב הופך שמנונוי יותר ו"נתקע" בשד אם האמא אוכלת הרבה אגוזים.. - את אוכלת הרבה אגוזים/שקדים וכדו' ?

כאבים בפטמות אחרי הנקה - לרוב בגלל תפיסה לקויה. אם התפיסה טובה - הפטמה נכנסת עמוק ללוע שלהן והלשון לא נוגעת בה כלל. לפעמים זו רק רגישות. לא אמהר לומר שאולי זו פטריה. נסי לתאר מעט יותר את התחושה ומתי זה קורה.

הדקירות - כמו שכתבו הבנות - כנראה מהתמלאות החזה. זה עובר עם הזמן, זה לא אמור להמשיך לעוד הרבה זמן.

לשאלה למה מניקות - הבנות כתבו פה דברים נהדרים. אפשר לכתוב על יתרונות ההנקה לתינוקות וגם לאמא ספרים שלמים, יתרונות בריאותיים,מניעת מחלות, יתרון כלכלי,ועוד ועוד.
ובאמת - כמו שכתבה אחת הבנות - השאלה היא לא "למה להניק" אלא - למה לא להניק ??? זה הנורמלי,הטבעי. ולא הפוך
אבל בכל זאת אוסיף :
ראשית - אם ההנקה פוגעת בשלווה הנפשית שלך - זה לא שווה. אני מעריצה גדולה מאוד של ההנקה - שלא יובן לא נכון. אבל - אני חושבת שאם אמא מחליטה שזה לא בשבילה, ולא משנה מה הסיבה - אז צריך ללוות אותה ולתמוך בה בהחלטה שלה ולא לנסות לדחוף אותה למשהו שלא מתאים לה.
נסי לחשוב לעצמך, בזמן שאת לא עייפה נורא ועצבנית. - למה בעצם את מניקה ?
ואחרי שתגדירי לעצמך - תוכלי לנסות לשתף אותנו ונעזור לך להתקדם מזה הלאה.

ודבר אחרון - אל תעשי תכנונים ארוכי טווח. אל תחשבי " אני מתכננת להניק חצי שנה" למשל. כי זה נראה כמו הר עצום שלא נגמר שצריך לטפס עליו... זה משהו לא ריאלי כרגע.
תכנני כל יום בנפרד. היום הנקת - נהדר !!! איזה יופי - הן כבר יונקות חודש!!
מחר - יום חדש, והנקה חדשה, ומחר תראי איך יעבור היום.
כל יום בנפרד. בלי תכנונים ארוכים.

בהצלחה יקירה

תודה לכן...

כנראה יש לי דלקת בשד

השדיים אדומות, חמות וכואבות.. מתחילה עם אנטיביוטיקה...
לפי יועצת ההנקה הגעתי לרמה גבוהה מידיי של חלב (שאבתי אחרי כל הנקה כדי להגביר את הכמות ולהגיע להנקה מלאה), אחרי כל הנקה אני מרגישה שהשד מלא יותר. ז"א במהלך ההנקה השד מתרוקן ומתמלא מחדש והבנות שבעות לפני ריקון נוסף - בגלל זה נהיה לי סתימות ועכשיו דלקת, באסה!!!

לגבי הכאבים בפטמות- גיליתי שהכאבים נגרמים מהשאיבה! אחרי שאני שואבת אז למשך כמה הנקות אחרי כואב לי בפטמות. נראה לי שהמשאבה עושה בדיוק את הפעולה האסורה. תופסת רק את הפטמה (לעומת ההנקה) וזה גורם לסדקים כנראה. אז מה עושים? לא לשאוב?

הדקירות באמת מתחלשות, לא תמיד יש אותן. ב"ה.

אני חושבת שעבר עליי כמה ימים נאכסים עם ההנקה אבל באמת מאז ההנקה הולכת חלק ב"ה (חוץ מהדלקת החדשה שקיבלתי) גם היו כמה ימים שהבנות ינקו המוווווון זמן וזה היה קשה אבל עכשיו ב"ה הן חזרו לשבוע אחרי רבע שעה- חצי שעה.
אני אוהבת להניק! אוהבת את השקט בשניה שהן מתחילות לינוק אחרי בכי סוער. אוהבת שהן תלויות בי! (לא אוהבת שאני תלויה בהן- חייבת להניק כי יהיה לי גודש) אבל בסך הכל שמחה שאני מניקה!

תודה רבה לכן... עזרתן מאד

וחייבת להתלהב, היינו אתמול בטיפת חלב- גיל חודש. הבנות נשקלו ועלו ממש יפה!
שתי הבנות עלו בערך 500 גר' ב22 ימים האחרונים (מהמדידה הקודמת) - מהנקה מלאה!!! (בהתחלה מטרנה אחת ביום אבל בשבוע האחרון רק הנקה)
הבכורה שנולדה 2010 שוקלת כבר 2700
והקטנה שנולדה 2400 שוקלת בערך 2900

כל הכבוד ותודה לאל !!!!!

נשמע שאת באמת הופכת יותר ויותר מומחית בתחום ההנקה ושהקטנטנות שכבר לא כל-כך קטנות יודעות טוב מאד את המלאכה ! אולי הדלקת באה להאי ר שכמויות החלב כבר ממש מעולות וניתן לוותר על השאיבה (אני אישית ש-ו-נ-א-ת לשאוב...), אני מרגישה שדווקא בעקבות כל הקושי והמורכבות שהיו בראשית ההנקה של התאומים הם ממשיכים לינוק עד גיל כל-כך מופלג. עכשו כשהם איתי על הספה ויונקים יחד בקלילות אני נזכרת בסרבול המטורף שהיה בחודשים הראשונים כשכל הנקה דרשה מאמסיטה, חיבור, תמרון ועוד ועוד... אבל זה באמת באמת זמני !!!

שיהיה המשך חג שמח, התאוששות קלה מהדלקת (לנח ולשתות המון) והרבה בריאות וחלב !

מטית

New member
למעלה למטה...

נשמע מבאס, אבל גם נשמע יופי!
מה שנקרא שני צדדים למטבע.

אם הבנתי נכון את יכולה להפסיק לשאוב ורוב הבעיות יפתרו לך... מה דעתך?

כאבים בפטמות משאיבות

הי יקירה

מה שלומך ? משתפר עם האנטיביוטיקה ?
אימצת מאוד את הגוף שלך וקיבלת דלקת...
מקווה שהמצב משתפר בינתיים.

קראתי את מה שכתבת על הכאבים בפטמות מהשאיבות - זה ממש לא אמור להיות כך.
האם הפטמה שלך יחסית גדולה ? או בקוטר יחסית גדול ?
קצת קשה לי לתאר למה אני מתכוונת - אני מקווה שאת מבינה, אבל מה שאני רוצה להסביר - זה שיש "משפך" או "חצוצרה" של המשאבה (החלק שמתלבש על השד) - בגדלים שונים.
הרי לא כולנו בדיוק באותה המידה של השד..
נשמע לי שאת צריכה פשוט משפך גדול יותר.
אבל בינתיים - חכי מעט עם השאיבות, עד שתרגע הדלקת ותרגישי טוב יותר.
אולי אפשר להוריד בכמות השאיבות הגדולה הזו ?

מה דעתך ?

הדר ממש תודה!

מבחנה גופנית ממש השתפר! ועבר! עמנם השדיים קצת אדומים אבל כבר לא כואב, אין חום וכו'...
בעיקרון אני כבר לא שואבת בשביל להגביר את החלב כי הגברנו אותו כבר יותר מידיי! אבל אני רוצה את האופציה לשאוב בשביל להיות חופשיה יותר. בקשר לכאבים מהמשאבה- אני חושבת שהפטמה שלי יחסית גדולה, ובמהלך השאיבה היא נהיית עוד יותר גדולה אז יש מצב שה"משפך" קטן. איפה אפשר לקנות? יש לי משאבה של מדלה, כפולה, פאמפ אין סטייל נראה לי... איפה ניתן לקנות משפכים בגדלים שונים?

ובכל זאת עוד שאלה, בסוף כל הנקה אני מרגישה שיש לי עוד חלב. יועצת הנקה המליצה לשתות פעם ביום תה מנענע ומרווה. (שתיתי יום אחד ולא יצא לי שוב) כדי להמעיט את הכמות. אמנם ידוע שבגיל 6 שבועות יש קפיצת גדילה. הבנות בנות 5 שבועות + 4 ימים. ואוטוטו קפיצת הגדילה המיוחלת- אז לא כדאי להתאפק עד אז. למה לנסות להמעיט את החלב עם עוד שניה הם ירצו להגביר את התפוקה גם ככה?

למעלה