חושבת על גירושין אך מפחדת

חושבת על גירושין אך מפחדת

ככה: אני נשואה 3 שנים הכרתי את בעלי לפני 8 שנים הוא חבר ראשון שלי אני בת 25 יש לנו 2 בנות מקסימות בנות 2וחצי ו1. יש לנו המון בעיות אני אקצר, קודם כל יש לי משפחה שגרה ממולי מקסימה ולא מתערבת משפחה חמה ועוזרת הוא כל יום עובד עד מאוחר הוא טוען שאין כסף ושהוא עובד בשבילנו (לא עבדתי שנה וחצי כי הייתי בהריון וטיפלתי בילדות) כרגע הן במעון ואני התחלתי לעבוד בשכר טוב,אני מנקה ומבשלת ומטפלת מסורה בבנות שלי הן החיים שלי וכל עולמי. הוא רב איתי למה ההורים שלי המקסימים שלא עשו לו כלום ורק עוזרים בשמירה לע הבנות ובאוכל ובכלל הם אנשים טובים שאוהבים אותי ואת הנכדות, למה יש לי חגיגות בבית?? מפריע לו שאני מגישה להם קפה ועוגה ושהאחים שלי מבקרים אנחנו משפחה אוהבת ואני מכבדת אותם ושמחה שהם מבקרים אותי במיוחד שאני לבד עם 2 תינוקות עד מאוחר,הוא רב איתי שהאוכל נגמר בגללם ואני מגינה עליהם אז הוא צועק עלי שאני נגדו. הוא מתוסכל מהמינוס ואני לא מאשימה אותו הוא עובד קשה והמינוס לא נגמר, אני קקונה אך ורק אוכל לא קניתי לעצמי כבר 5 שנים כלום אני לובשת ומשתמשת באותם דברים ומעולם לא התלוננתי כי קנינו בית גדול ובנינו וילה וההלוואות רבות אני לא מתלוננת ובאמת שכלום אני לא קונה אז כל 15 לחודש מגיע פירוט והוא עובר על אחד אחד וצועק למה? כמה? מה קנית? ומרכל עם חברים שלו שאני בזבזנית ולא מעריכה אותו הכל רק סופר של מזון ופארם לטיטולים ומטרנה בסך הכל 1500 ש"ח יוצא על זה. פלאפון מגיע פעם בחודש אז הוא ביקש פירוט שיחות ולמה? כמה? כמו שאני ילדה קטנה הוא צועק למה 200 שקל יוצא לי ושאני יפסיק לדבר עם אמא שלי ולוקח לי את הטלפון לכמה ימים עד שאני מתחננת שיחזיר ממש כאילו אני הבת שלו, ובכלל הוא לא מרשה לי להוציא שקל וחסר לי אם אני יוציא, הוא בחיים לא מחמיא לי או לאוכל תמיד מתלונן שהבית לא נקי ושהאוכל לא טעים ואם אני יושבת אז הוא אומר מה קרה? את נחה? מפריע לו שאני יושבת ובכלל אם אני נרדמת לפני 11 בלילה אז היא יורד עלי שאני צריכה לשטוף כלים או לנקות ואני עובדת מ8 עד 16 ונמצאת עם הבנות שלי שמאוד זקוקות ליחס שלי ואני להן ותאמינו הבית נקי הוא כמו אבא שלו רק מתלונן ומקטר וחסר לי אם אני מבקשת ממנו עזרה הוא ישר תוקף אותי, תעבדי במקומי ואני יעזור לך. החשבון רשום על שמו,הבית רשום על שמו וכך כל הדברים (בזק פלאפון...) הוא טוען שהוא חייב בגלל העסק שלו, ומתגרה בי שאם אתגרש ממנו הכל יישאר אצלו ואני לא אקבל כלום ושהכל רשום על שמו ועל אמא שלו כולל הרכב שלו. הוא בכלל תמיד מדבר על הדברים שלו ביחיד שהכל שלו. ושגם את הבנות הוא ייקח לי.. שעליהן אני לא אוותר גם אם אני יצטרך למות. אבא שלו בגד באמא שלו שנים אני מפחדת שזה תורשתי כי בשאר ההתנהגות שלו הוא קופי אבא שלו. הוא עושה איתי ברוגז וזה הדבר שאני לא יכולה לשאת ברוגז זה הוא למד מההורים שלו שלא מדברים שנים אבל כן גרים ביחד ויושנים בחדרים נפרדים, אצלי במשפחה אין דבר כזה תמיד ישנים ביחד ההורים ומדברים למרות הריבים אהבה תמיד קיימת נראה לי שהוא לא אוהב אותי.. אני צעירה אומנם עם 2 בנות אני מפחדת להשאר בלי כלום ולבד כי הוא בעל אמצעים ועקשן כמו פרד.. איזה גבר ירצה להיות איתי אם אתגרש?? למרות שאני נראת לא רע בכלל. אני בחורה טובה ותמימה ובגלל זה אני עושה דברים שלא בכוונה והוא אומר שאני בכוונה ושאני לא מעריכה כלום, כמו: בטעות אני שוחכת לכבות את המזגן כי אני במרתון עם הבית והבנות לארגן הכל אז הוא צועק עלי, או שאני שוחכת את האוטו פתוח אז הוא מעיר וצועק ובכלל על כל טעות קטנה כמו למה השמיכה לא מסודרת? למה הצלחת לא שטופה בכיור? ולמה הפנים של הילדה לא נקיות? מעיר ומעיר כל הזמן אני כבר לא יכולה יותר. הוא צועק ליד חברות ומשפחה ולא מתחשבן,ליד אמא שלו הוא מעיר לי וצועק והיא אומרת לי הנה כמו אבא שלו ואני מפחדת.. לא מגיע לי כזה גבר אני כל כך טובה ואמא למופת ודווקא לי נפל כזה גבר.. איך אני יתקדם הלאה? הוא לא מדבר איתי מאז חשבון הטלפון לפני שבוע ומזלזל בי. אני מפחדת להתגרש בגלל הילדות ובטח כי הכל על שמו. תעזרו לי מה לעשות

מה שאני יכולה לעזור לך להתבונן כיום

זה על חייך, איך את רוצה אותם והאם את מוכנה להשאר במצב בו את נמצאת היום , חיה בזוגיות שאין לך ממנה דבר. לעניין המשפטי, כספי וכל האספקט הזה לא אתייחס כי איני בקיעה בתחום. נראה שבן זוגך לא חיי בשלום עם עצמו ומתהלך בעולם בחוסר שביעות רצון , מאשים אותך ואת משפחתך ולא מרוצה מכלום. אין לזה קשר אלייך מלבד זה שאת סובלת מהתוצאות... חשוב וטוב שיש לך משפחה תומכת ועוזרת שיש לך על מי לסמוך ועם מי לשמוח. אם יכולת להזיז הצידה את הפחד ,מה היית רוצה בשבילך? בשביל הבנות שלך? מה זה אומר בעבורך "להיות לבד" , האם היום את חיה חיי שותפות עם בעלך? האם הנישואין טובים לך? ממה את באמת פוחדת? אני ממליצה לך גם להתייעץ משפטית, יש יעוץ שאפשר לקבל מעורכת דין בתשלום של כ-100 ש"ח בנעמ"ת שם תביני את החוק ואולי זה ירגיע אותך אם תביני. הקשר לבנות, חשוב שיחיו במשפחה שיש בה הרמוניה. ילדות וגם צעירות כשלך מרגישות ומביעות את המתח בזוגיות שלכם, את הריבים והכעסים. הן לא מבינות אבל מרגישות וזאת עוד סיבה למה לא כדאי להיות בזוגיות שיש בה תוקפנות , צעקות וטענות. האם בה בחשבון מבחינתך טיפול זוגי? האם בעלך ישתף פעולה? זה משהו שכדאי גם כן לשקול אותו. בינתיים, תנסי ככל האפשר, לא לתת לבעלך לפגוע בך ולהפיל את חייו המרים על זה שלא ניקית את הבית כמו שצריך... כל פעולה לשיקום החיים שלך תדרוש עבודה קשה, יעוץ ותמיכה. אל תוותרי על האפשרות לחיות חיים טובים ושמחים ולא להיות כל הזמן תחת ביקורת על לא כלום. מאחלת לך את הכוח לשנות. את מוזמנת כמובן להמשיך ביעוץ בפורום.

למעלה