חושב על התנסות חלקית במשאבה

חושב על התנסות חלקית במשאבה

התחלתי להשתעשע ברעיון של ניסוי שילוב בין לנטוס למשאבה.
כיום אני לא מוכן להתחייב [ל-5 שנים] למשאבה בלבד דרך הקופה.
ובכול זאת, הייתי רוצה לבחון האם השילוב בין משאבה ללנטוס יכול לשפר איזון\A1C לעומת זריקות בלבד. "על הנייר" זה אמור לשפר.
הרעיון הוא להיות מכוסה רוב הזמן ע"י מינימום לנטוס, והוספת הפרש הבזל בשעות שצריך\היום ע"י המשאבה. גם הבולוס יעשה ע"י המשאבה ויחסוך לי זריקות.
זה יאפשר לי לדוגמה לישון ללא משאבה, תוך כדי כך שלא אצטרך להעלות את רמת הגלוקוז בדם לפני השינה בגלל הלנטוס "הגבוה" מידי עבור שעות הלילה.
את המדע התיאורטי של שילוב בין זריקות למשאבות ניתן לקבל באינטרנט ולדבר על זה עם האנדוקרינולוג, אבל כאן בפורום הייתי רוצה לשאול:
1. האם למישהו כאן בפורום יש נסיון מעשי בשילוב יומיומי של לנטוס ומשאבה?
הניסוי הנ"ל משמעותו מימון המשאבה באופן עצמאי -
2. אם מישהו בדק מימון פרטי - איזו משאבה הכי כדאית כלכלית למימון עצמאי? כדאי לקנות משאבה יד2?
3. למי שיש משאבת דנה, האם תוכלו בבקשה לחוות דיעה עליה הן מבחינת תפקוד והן מבחינת עלות תחזוקה שוטפת? היא נראית קומפקטית מאוד.
4. למי שיש משאבת אקוצ'ק, האם תוכלו לחוות דיעה עליה?
תודה.

תומרונתם

New member
מנהל
נראה לי שאתה מפספס את המטרה...

החלק הכי חשוב של המשאבה (לדעתי...) הוא הבזאלי שהיא מזליפה במנות זערוריות כל כמה שניות. זהו מנגנון שמנסה לדמות את הפרשת הלבלב, ומנסיון אישי היעילות שלו גבוהה מאוד - הרבה יותר מהלנטוס. כך שגם אם מתעלמים מהיתרונות של הגמישות בשינוי הבזאלי בשעות היום, עדיין יש עדיפות למשאבה בהיבט הזה.
מעבר לזה, אני לא חושבת שיש אפשרות ״לבטל״ את הבזאלי של המשאבה ולהפוך אותה רק ל״מזרק נוח״ עבור הבולוסים.

תומרונתם

New member
מנהל
קראתי שוב את מה שכתבת

ואני מבינה שאתה בעצם כן רוצה להשתמש בבזאלי (איכשהו הבנתי את זה הפוך קודם). אז מה בעצם הסיבה לשילוב? המשאבה בלילה? מזה אתה דואג?

לא רק בלילה

גם באימונים, בבריכה\ים\מקלחות... ועוד הרבה הזדמנויות שבלי סיבה ארצה להרגיש מנותק מצינורית - וזה יקרה בוודאות, ואז אזריק בולוסים.
אני לא רוצה להיות אף פעם בסיכון חמצת (או היפר) אם הצינורית נסתמת או המשאבה הפסיקה לתפקד מבלי ששמתי לב, או שלא חיברתי אותה חזרה מוקדם אחרי פעילות. לנטוס בגוף מקנה שקט נפשי.
התחברות ב-100% למשאבה זה משהו שאהיה מוכן לשקול רק כאשר הדור של משאבות התלאי המתקדמות יגיע לקופות החולים.

IrisPeleg

New member
שילוב

אני מכירה שילוב כזה וגם תוצאות טובות.

בפורום של מתוקים (לשעבר) היה משהו שקראו לו "סתם אחד" (ממש לא היה סתם אחר. ידע הרבה).
לקח לו הרבה מלחמות עם קופת חולים אבל הצליח לסדר לבתו את השילוב הזה.

זה היה כדאי מבחינתו כדי לדאוג שהילדה תמיד תהיה עם אינסולין גם אם יש סתימה במשאבה או הצינורית ניתקת ועוד תחלואי משאבה.

לא מתמצאת לגמרי במחירים אבל נראה לי שאם צריך לקנות פרטי עדיף לקנות את הלנטוס ולא את המשאבה.

בהצלחה

האם למישהו בפורום יש משאבה פנויה בבית?

בעתיד, אחרי שאתחייב למשאבה, אממן לנטוס באופן פרטי (לא לפני שאלחם עם הקופה בנדון).
בשלב זה, לצורך הניסוי שייתכן שיהיה קצר בזמן, אני מעדיף להשיג משאבה כמה שיותר בזול (יד שניה? השאלה?), ולממן את הציוד ההקפי שלה.
אם יש למישהו מבאי הפורום משאבה פנויה למכירה או השאלה, אשמח לקבל מידע.

IrisPeleg

New member
כדאי לשאול באגושה לסוכרת נעורים

אולי הם יפנו אותך למישהו

למעלה