חושים ואיננטואיציה - דיון לסופ"ש

kikona126

New member
חושים ואיננטואיציה - דיון לסופ"ש

היום היתה לי שיחה עם אחת הבנות בעבודה, ודיברנו על האינוטאיציה. היא אמרה לי להרגשה הראשונית - לאינטואיצה הראשונית שיש לה כלפי בן אדם היא מיחסת חשיבות רבה, ושלדעתה היא נכונה ואמיתית. אני, כהרגלי, אמרתי "לא נכון", וטענתי שבפעם הראשונה שאנו פוגשים בן אדם אנו אכן מרגישים את האנרגיה שלו אולם אנו מושפעים גם מהחושים שלנו כגון הראיה השמיעה והריח, ואנו בעצם ללא ידיעה מוסיפים לאינטואיצה שלנו מהשפיטה שלהם, ולכן אינני נוהגת ליחס לתחושה ראשונית זו חשיבות. מה דעתכם בנושא?

האינטואיציה

האמת היא שהאינטואיציה, החוש הנעלם הזה לא טועה. אך לצערי את צודקת, קשה לפעמים לעשות הפרדה בין האינטואיציה לרגשות ולפרשנויות אחרות שעולות בנו. רבים מאיתנו בוחרים לכאורה מתוך האינטואיציה ויוצרים לעצמם חיים חדשים ואחרים ורק אחרי זמן מה הם מגלים שטעו. בתהליך טיפולי אחד המרכיבים שהמטופלת עבדה עליהם היה היחסים עם בעלה, לדבריה "האהבה מתה" , עוד סיפרה איך הייתה הדלקות מהרגע הראשון, איך היא הלכה עם האינטואיציה וכו. תוך כדי התהליך היא הצליחה לראות בברור שאהבתה ו/או משיכתה לבעלה באה מתוך תמונת העבר שלה. ביום שפגשה אותו הוא לבש סוודר זהה לזה שלבש ילד שהייתה מאוהבת בו בכיתה ג'. לאינטואיציה יש אמת, חשוב ללמוד להבדיל בין האינטואיציה ושאר רגשות.

אינטואיציה

האינטואיציה עבורי היא "בינת הלב והגוף". היא הידיעה שמגיעה אלי מתוך "הארה פנימית". היא האנטנה הקוסמית שלי - שמאפשרת לי לדעת דברים מתוך שימת לב פנימית - לפני שאני משלבת מחשבה. .... ואני סומכת עליה מאוד. ועוד מילה, לפי דעתי, הרבה אנשים איבדו את היכולת להיות בשימת-לב לגוף שלהם, לנשמה (מה שקורה לנו באופן טבעי כשאנחנו נולדים), ולכן מתקשים להיות בהקשבה פנימית - להיות בהקשבה לאיטואיציה שלהם. הם קשובים יותר ל: מה מצפים ממני, מה צריך, מה נכון, מה מותר, מה יעשה רושם....

אני מכירה אותה מבית הספר לאימון שהיא מנהלת

לא הוכשרתי שם אבל הייתי בסדנאו לאסתי יש ידע וניסיון מקצועי עשיר. ראיתי אותה גם במקצוענים בטלביזיה היא שוחחה על כך. וחשבתי לקנות את הספר השני שלה. קראתי מאמרים רבים נוספים שלה. מצרפת גם את המאמרים שקראתי , מיידע על הסדנא ואת השיחה בתוכנית המקצוענים. חשוב לי להבהיר אין לי כל קשר אישי או מקצועי אליה ואינני מבקשת לפרסם כאן מאום. לאור השרשור כאן בפורם אני משתפת בתכנים שמסקרנים אותי ואני קוראת ולומדת . תודה

../images/Emo24.gif../images/Emo99.gifבפגישה פנים מול פנים

אנחנו מושפעים מכל החושים שלנו כמו ראיה,ריח, שמיעה , לפעמים גם מישוש....(כשלוחצים יד!! לא להיות...
...) ואז האינטואיציה לא מהווה גורם עיקרי לשפיטה. ולא תמיד ניתן להפריד ולדעת אם אנחנו מרגישים X כלפי מישהו זה בגלל החושים או בגלל האינטואיציה.... אבל,אבל אני חייבת לציין שהיו מס' מיקרים בחיי שהאינטואיציה אמרה משהו לא הקשבתי לה ובדיעבד התברר שהיא צדקה.... אבל, אני לא מתחרטת, כי בסופו של דבר למדתי להכיר מקרוב את אותו איש או אשה ויצאתי להרפתקה.... לפעמים היו עליות ולפעמים ירידות ובסוף ישרתי קו עם האינטואיציה.

kikona126

New member
את יכולה להסביר, את יכולה להסביר

על ישור הקו? אני למדתי לעשות את זה בכך שאני לא שופטת אדם ישר כשאני רואה אותו, לא נותנת לחושים להשפיע מנסה להכיר את האדם. ככה בעצם הורדתי את החשיבות של החושים והתחלתי לתת לאינטואיציה לדבר... נכון לעכשיו האינטואיציה שלי באה טוב לידי ביטוי בהגרלות במשחקים... לא היתה הגרלה שהפסדתי בה... (התחלנו את הליגה השנה, אנחנו לא ניראות משהו עדיין, אבל נשתפר...), על ישור הקו? אני למדתי לעשות את זה בכך שאני לא שופטת אדם ישר כשאני רואה אותו, לא נותנת לחושים להשפיע מנסה להכיר את האדם. ככה בעצם הורדתי את החשיבות של החושים והתחלתי לתת לאינטואיציה לדבר... נכון לעכשיו האינטואיציה שלי באה טוב לידי ביטוי בהגרלות במשחקים... לא היתה הגרלה שהפסדתי בה... (התחלנו את הליגה השנה, אנחנו לא ניראות משהו עדיין, אבל נשתפר...)

בסופו של דבר....בעיקר כשיש יותר ירידות מעליות

נזכרתי באינטואיציה שהיתה לי ואז פשוט הרפתי לא נלחמתי עוד על הקשר נתתי ליקום לעשות את שלו ואז, כדרך הטבע כל אחת מאיתנו (זו היתה חברה) פנתה לדרכה שלה.... הגרלות....|קוביה|אפשר להיות חברה שלך?.....
אני יודעת בוודאות, שהאינטואיציה עוזרת מאוד לבעלי בעסקים והוא לא פעם ניצל מנוכל כזה או אחר (ויש הרבה....) בזכות האינטואיציה.
שאלה.... האם האינטואיציה עובדת, או שאנחנו שמים לב אליה יותר רק במקרים שהם שליליים עבורינו? האינטואיציה עובדת גם לצד השני? כלומר, האינטו' אמרה שהכל בסדר וניתן להתיידד,ולא שמענו לה?....

kikona126

New member
רק לראות

שהבנתי נכון את השאלה שלך. האם האינטואיציה תדיג של דברים חיוביים? לדעתי כן. זה עניין של הרגשה, אנחנו נוטים בדרך כלל לזכור את השלילי ולכן זה ניראה שהיא פועלת על השלילי בלבד...

kikona126

New member
שששש....

אל תגידי שכחתי, תגידי תפוז בלע את ההודעה... גם ככה הוא עושה לי את זה כל יום... כבר לא זוכרת מה אני ניסיתי להגיד שם.... אבל אני חייבת לציין שהשבוע היו לי הרבה תובנות על עולם המיסטיקה ועל תורת ימימה בכלל! (תובנות שאנשים לא ממש ישמחו לשמוע...)

למעלה