חושים.

אורןr

New member
חושים.

האם התופעה הבאה מוכרת, אם כן מהי שמה וכיצד ניתן לטפל בה??
מדובר באדם שחוש הריח מנחה אותו בצורה מאוד חזקה עד כדי מצב שהוא כאילו לא יכול להשתמש בחוש אחר לפני שימוש בחוש הריח...
בין אם זה לפני שהוא אוכל משהו, הוא חייב להריח אותו, אפילו מספר פעמים (לפני כל ביס שנוגס בלחמניה למשל) בין אם לפני שהוא לובש בגד חדש, חיב להריח אותו או לפני שהוא קורא ספר חייב להריח את הספר...

Optimistic Girl

New member
אוי חחח

אמא שלי,
וגם שמחתי לב היום שגם החברה שלי...

השאלה היא למה זה מפריע לאדם?
זה טבעי שיש חוש דומיננטי !!

אם מתעניין יותר בזה
לך לפורום דימיון מודרך וNLP
בתפוז, שם יסבירו לך יותר, אנחנו למדנו את התופעות הנל...

אורןr

New member
מתעניינת

אני ביוזר של חבר שלי ולשאלתך למה זה מפריע לאדם?? לראות את חבר שלך מסניף 5 פעמים כל ביס מהלחמניה לפני שהוא נוגס בה, זה מציק ונראה לא נורמלי!!

Optimistic Girl

New member
מבינה

אבל זאת ההגדרה שלך האישית שזה לא נורמלי...

האנשים הם שונים
וזה נורמלי מאוד להיות שונה

לבחור מאוד נורמלי ולהריח
זה הנורמליות שלו!

צריך ללמוד לקבל את השונה...
גם אמא שלי היא כזאת... מתרגלים לכל דבר..

reakwind

New member
אם הוא באמת מסניף את הלחמניה

באופן טקסי מספר קבוע של פעמים לפני כל ביס אז זה יכול להיות קטע אובססיבי קומפולסיבי
אם הוא סתם אוהב לדעת איזה ריח יש למשהו לפני שהוא דוחף אותו לפרצוף שלו (כמוני למשל) אז זה נראה לי סביר לחלוטין

אורןr

New member
תלוי...

התדירות יכולה להשתנות...אבל בגדול הוא מריח כל דבר לפני השימוש בו...אז לא יודעת אם זה רק קטע של OCD כדי להשקיט חרדות או משהו כזה אלא שממש חוש הריח מנחה אותו והחוש הזה מפעיל חושים אחרים...

reakwind

New member
אוקי

אני לא מבין אבל דבר אחד
איך זה בדיוק משפיע על היחסים בינכם?
נניח גם שיש לו חרדות או אוסידי... התופעות האלה הן מאוד שכיחות באוכלוסייה ואני לא כלכך רואה איך זה יכול להשפיע על מערכת היחסים כל עוד יש הבנה מהצד השני.

באופן כללי השאלה שצריכה להנחות אותך זה האם את מרוצה מהמערכת יחסים שלכם ולא האם הוא סובל מבעיה נפשית כלשהי כי השאלה הזאת לא רלוונטית למידת הסיפוק שלך ושלו מהמערכת יחסים.

אורןr

New member
כמו שכתבתי...

לראות את ההסנפות האלה שוב ושוב זה ממש מציק!! כשיושבים לארוחה וכל 10 שניות מסניפים מולך לחמניה , זה לא יציק לך?? ותחשוב שאם זה באירועים משפחתיים או חברתיים, זה אפילו מפדח...לא רק בשבילי אלא יותר בשבילו...למרות שהוא כאילו לא מודע לזה אבל לא נעים שאנשים יחשבו עליו שהוא מוזר או משהו כזה..

manson23

New member
זה מפריע לו בחיים?

אם כן שילך לטיפול. ואם לא, אז שימשיך בחייו.

sense9

Member
מנהל
לפי מה שהגיבה בהמשך, זה מפריע בעיקר לה.

(ואולי גם לסובבים אחרים). גם לגיטימי.

למעלה